۲۶ بهمن ۱۳۸۹، ۱۲:۰۳

مرندی:

حذف یارانه شیر هزینه درمان را افزایش می دهد

حذف یارانه شیر هزینه درمان را افزایش می دهد

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: حذف یارانه شیر، هزینه های درمانی دولت را افزایش می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید علیرضا مرندی با اعلام این مطلب افزود: پرداخت یارانه به شیر و دیگر فرآورده های لبنی از طریق اصلاح قانون هدفمند کردن یارانه ها، میسر بوده که در صورت تحقق این امر هزینه های دولت در زمینه درمان کاهش خواهد یافت.

وی ادامه داد: با وجود پرداخت یارانه به شیر، هنوز سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور پایین بوده، اشتباه است، حذف یارانه شیر را صرفه جویی در نظر بگیریم.

مرندی با اشاره به اینکه کاهش مصرف شیر و لبنیات سلامت مردم را تهدید کرده، صدمات جبران ناپذیری را وارد می کند، اظهار داشت: در صورت حذف یارانه شیر و فرآورده های آن دولت می بایست، این یارانه را در بخش هزینه های درمانی مردم بپردازد. به عبارتی هزینه های مربوط به تامین دارو، هزینه های آزمایشگاهی، تصویر برداری، خرید تجهیزات پزشکی و ساخت مراکز درمانی به مراتب بیش از پرداخت یارانه به شیر و فرآورده های آن خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه تغذیه سالم، زیر بنای سلامت انسانها و جامعه را تشکیل می دهد، گفت: در دسترس قرار نگرفتن این فرآورده ها در زنان منجر به پوکی استخوان و در مردان سبب کاهش عملکرد فیزیکی آنان خواهد شد. همچنین زنان باردار و شیرده که قادر به تامین کافی این مواد نباشند، نمی توانند به رشد و تکامل کودکان خود کمک کنند و این مسئله به صورت یک معضل در نسلهای آینده نیز بارزخواهد شد.

مرندی ادامه داد: هر چند با وجود حذف یارانه نان و دیگر کالاهای مشمول یارانه، دولت هنوز به شیر و فرآورده های آن یارانه پرداخت می کند،‌ اما از آنجا که حذف یارانه شیر در قانون هدفمند کردن یارانه ها پیش بینی شده است، این امر دیر یا زود محقق خواهد شد.

وی با اشاره به سیاستهای غلطی که در گذشته باعث پرداخت یارانه به شکر و روغن می شد، تصریح کرد: این سیاست رژیم غذایی نامناسب مردم و رشد انواع بیماریهای غیر واگیر از قبیل چاقی،‌ دیابت، پرفشاری خون، پوکی استخوان، سوء تغذیه، سرطانها و... را به همراه داشته است.

به گفته مرندی، هم اینک در کشورهای پیشرفته دنیا از جمله در امریکا که سرانه مصرف شیر و فرآورده های آن بسیار بالاتر از ایران است، دولت ها به این محصولات یارانه داده، تلاش می کنند، قیمت این محصولات را ثابت نگه دارند. در این کشورها، حساسیت روی فرآورده های لبنی به ویژه شیر بیش از سایر محصولات است تا جایی که تغییر بسیار اندک قیمت شیر، مشروط به تصویب در پارلمان یا تایید دولت است.

وی تصریح کرد: در ایران وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم،‌ می بایست در این زمینه تلاش کرده بر اهمیت در دسترس قرار گرفتن شیر برای اقشار فقیر و غنی تاکید کند. همچنین می بایست صرفه اقتصادی اختصاصی یارانه به آن در بلند مدت و آثار آن در کاهش هزینه های درمانی را نیز مورد توجه قرار دهد.

مرندی گفت: تاکنون تلاشهای مناسبی برای فرهنگ سازی مصرف شیر و فرآورده های آن صورت نگرفته، ضروری است در زمینه اهمیت این ماده غذایی که تامین کننده بخش عمده ای از پروتئین مورد نیاز بدن است، فرهنگسازی های لازم در سطح جامعه صورت پذیرد.

کد خبر 1254319

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha