۳۰ بهمن ۱۳۸۹، ۱۳:۳۵

جواهری تاکید کرد:

آمادگی مقابله با آتش سوزی در جنگلهای فارس وجود داشته باشد

آمادگی مقابله با آتش سوزی در جنگلهای فارس وجود داشته باشد

شیراز - خبرگزاری مهر: معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس گفت: آمادگی لازم در فصل تابستان برای مقابله با آتش سوزی در جنگلها و عرصه های طبیعی این استان وجود داشته باشد.

علی جواهری در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز با اشاره به بارشهای خوب در استان فارس طی مدت اخیر اظهار داشت: بر اساس پیش بینی بارندگی در فصل بهار و همچنین بارندگیهای مناسب استان طی مدت اخیر با افزایش درجه حرارت هوا رشد پوشش مرتعی مناسبی را در فارس شاهد خواهیم بود.

وی افزود: به همین میزان که شاهد رشد پوشش مرتعی در فارس خواهیم بود میزان آتش سوزی نیز افزایش می یابد از این رو باید آمادگی لازم برای مقابله از وقوع آتش سوزی در عرصه های طبیعی وجود داشته باشد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قرارداد این اداه کل با دانشگاه شیراز در خصوص حمله سوسکهای چوب خوار به جنگلهای بلوط بیان کرد: در فصل زمستان جنگلهای بلوط دچار خزان می شود به همین دلیل در این فصل امکان مشخص شدن اینکه چند هکتار از این درختان دچاد آفت شده اند وجود ندارد.

وی افزود: به رغم این اقدامات اولیه، اقدماتی از سوی پژوهشگران دانشگاه شیراز برای مشخص شدن علت آفت زدگی درختان بلوط در حال انجام است و نتایج مثبتی نیز به دست آمده است.

به گفته جواهری هدف اصلی از انعقاد این قرارداد برآورد میزان خسارات وارد شده به جنگلهای بلوط استان فارس توسط این بیماری است.

وی افزود: بر اساس انعقاد قرارداد با دانشگاه شیراز نحوه توسعه و پراکنش بیماری سوسکهای چوبخوار و رفتار این آفت در جنگلها بررسی و مشخص می شود که کدام مناطق حساسیت بیشتری دارند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان فارس با بیان اینکه نقاط در معرض تهدید نیز مشخص می شوند، تصریح کرد: برای اتخاذ تدابیر پیشگیرانه باید الگوهای توسعه و اثرات بیماری را مشخص و در گام دوم برای مقابله و پیشگیری از این آفت اقدام کرد.

وی با اشاره به اینکه آفت بیماری سوسکهای چوبخوار در تمامی عرصه های جنگلی کشور وجود دارد، اظهار داشت: این بیماری یک بیماری حاد و بحرانی است که در تمامی جنگلهای کشور دیده شده و هرچه سریعتر باید تدابیری برای جلوگیری از شیوع این بیماری اندیشیده شود

جواهری در ادامه در خصوص بحث ریزگردها در استان فارس نیز گفت: اقدامات مناسبی برای الحاق فارس به استانهای دارای ریزگرد انجام شده و امیدواری برای محقق شدن این امر نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی استان فارس به منظور اعمال مدیریت بر عرصه های بیابانی و عرصه های در شرف بیابانی شدن طرحهای خاصی را در دست اجرا دارد که از آن جمله می توان به تعداد 17 طرح مطالعاتی شامل 14 طرح مدیرت مناطق بیابانی، دو طرح مدیریت جنگلهای در دست کاشت و یک طرح کانون بحرانی فرسایش بادی اشاره کرد.

جواهری ادامه داد: طرحهای مذکور در سطح 736 هزار هکتار از اراضی بیابانی در شهرستانهای لار، لامرد، زرین دشت، فراشبند، خنج، نی ریز، آباده و مهر اجرا می شود که اجرای این طرحها مستلزم تامین اعتبارات مورد نیاز است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس افزود: کانونهای بحرانی فرسایش بادی در برخی از شهرستانهای استان به خصوص در دژگاه فراشبند و نی ریز وجود دارد به همین دلیل توجه به بحث ریزگردها و خشکسالی ضرورت دارد.

وی گفت: با توجه به خشکسالیهای پی در پی در استان فارس آثار بیابانی شدن و توسعه کانونهای بحرانی فرسایش بادی در تمامی شهرستانهای این استان وجود دارد که توجه به این موضوع امری ضروری است.

کد خبر 1257106

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha