۴ اسفند ۱۳۸۹، ۱۵:۲۷

صفوی:

شناساندن صاحبان آثار ارزشمند وظیفه مخاطبان آن است

زنجان - خبرگزاری مهر: مشاور فرهنگی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه نام صاحبان آثار بزرگ در اثرشان فنا می شود، گفت: وظیفه ما در برابر هنر این است که عشق هنرمندان را مورد حمایت و پشتیبانی قرار دهیم و صاحبان آثار را بشناسانیم.

سید زین العابدین صفوی در حاشیه مراسم پرده برداری از تابلوی "طلوع خورشید" در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان تصریح کرد: آنچه موجب خلق آثار هنری می شود عشق است و اگر عشق هنرمندان مورد پشتیبانی جامعه قرار نگیرد ذوق و هنرشان مدفون می شود.

صفوی عشق را عامل خروج آثار از مالکیت فردی دانست و خاطر نشان کرد: صاحب اثر به دلیل آنکه کارش با عشق است امکان ندارد از عدم تشویق گله مند شود اما برماست که در زمان خودمان این آثار را به نام صاحبانشان ثبت کنیم.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه آثار بزرگ هنری رفته رفته از مالکیت شخصی افراد خارج می شوند، اظهار داشت: بسیاری از آثار بزرگ هنری را می بینیم و یا شعرها و بیتهای قوی سراغ داریم که صاحبان آنها را نمی شناسیم و این نشانه بزرگی کار است.

صفوی با تأکید بر اینکه کسی که عشق در دل او نباشد نمی تواند حتی یک اثر را بیافریند گفت: همه دل و ذوق دارند اما آنهایی اثر می آفرینند که عشق در وجود آنها باشد؛ تقصیر عشق بود که خون بی شمار کرد / باید به بی گناهی دل اعتراف کرد.

وی با اشاره به اینکه برخی معتقدند تاریخ هنر از رنسانس به بعد آغاز شده است اظهار داشت: به نظر بنده مسئله تعهد در هنر بعد از رنسانس زیر سوال رفت و باید گفت که تاریخ هنر به قدمت پیدایش انسان است و با با پایان انسان هم پایان می پذیرد.

مشاور فرهنگی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان افزود: بعد از رنسانس به ویژه در مکتب اومانیسم تعهد هنر زیر سوال رفت به این معنا که می گفتند هنر نباید هیچ قید و هدفی داشته باشد و هنر پدیده ای است آزاد و مقید از هر گونه پیرایه که نباید هیچگونه فلسفه و چرایی داشته باشد.

صفوی ادامه داد: اما به نظر می رسد کسانی که هنر و هنرمند را بدون قید و آزاد می دانند سخنی متعهدانه و ایدئولوژیک بر زبان رانده اند چراکه این سخن که هنر باید متعهدانه باشد، خود به دلیل داشتن "باید" قید آور است.

وی تصریح کرد: امکان ندارد هنرمند اندیشه و عقیده خود را در اثر خویش تحمیل نکند چرا که انسان است و انسان دل دارد و دل هم گرایش دارد.

مشاور فرهنگی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه هنر از عشق زایده می شود تأکید کرد: عشق، هنر دوستی و هنرپروری مخصوص انسان و ویژگی انسان است و هیچ موجود دیگری روحیه زیبایی شناسی و هنری ندارد.

صفوی با اشاره به هنرمند مینیاتوریست توانمند زنجانی رضا اصل نجفی فرد تصریح کرد: چنین هنرمندانی حق بزرگی بر گزدن شهر و استان زنجان دارند و باید مورد حمایت مردم و مسئولین قرار بگیرند.

وی تابلوی "اسب بی سوار" را اثری که حاصل ذهن و واقعیت است دانست و گفت: این اثر نمایاندن یک واقعیت و رخداد تاریخی است بنابراین هر کس نمی تواند برداشت خود را داشته باشد چرا که این اثر و خالق آن دارای جهت است.

این مدرس دانشگاه افزود: برخی هنرمندان فقط آثار ذهنی را به تصویر می کشند که نماینده ذهن آنهاست و در عالم واقع موجود نیست اما این اثر به دلیل واقعی بودنش ارزشمند است.

نخستین مجموعه مرثیه تصویری واقعه عاشورا در جهان به سبک نقاشی ایرانی، به مکتب استاد فرشچیان اثر رضا اصل نجفی، هنرمند زنجانی، همزمان با میلاد پیامبر اعظم (ص) در سالن همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه علوم پزشکی زنجان پرده برداری شد.

کد خبر 1258616

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha