به گزارش خبرنگار مهر در کرمانشاه، بهروز بادکو در جلسه شورای فناوری کشاورزی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه که با حضور رؤسای، سازمان جهاد کشاورزی استان، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان، مرکز تحقیقات کشاورزی برگزار شد، با اشاره به اقدامات انجام گرفته در راستای ایجاد مرکز رشد کشاورزی و صنایع تبدیلی در دو شهرستان روانسر و سرپل ذهاب رشد، توسعه و ارتقای فعالیت مؤسسات دانش بنیان در بخش کشاورزی را ضروری دانست و اظهار داشت: با توجه به پتانسیل بالای استان در بخش کشاورزی به طور حتم ایجاد مرکز رشد می تواند روند پیشرفت در این حوزه را تسریع بخشد.
وی با تأکید بر اینکه کلیه شرایط برای فعالیت شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی در مراکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی مهیاست، افزود: با توجه به همکاری و تعامل مناسب دو مجموعه پارک علم و فناوری و سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه صاحبان ایده های فناورانه در بخش کشاورزی می توانند با بهره مندی از حمایت های مناسب از قبیل دریافت تسهیلات، بهره مندی از زمین کشاورزی، امکانات و خدمات آزمایشگاهی و گلخانه ای، مشاوره علمی و تخصصی، شرکت در دوره های آموزشی و دفتر کار و تجهیزات طرح و ایده فناورانه خود را در این بخش به نتیجه رسانده و از این طریق ضمن کسب در آمد به رونق هر چه بیشتر بخش کشاورزی استان کمک کنند.
بادکو ضمن تأکید بر لزوم هم افزایی هر چه بیشتر بخش های کشاورزی استان، تصریح کرد: امید است با همدلی هر چه بیشتر در سال آتی توسعه بخش کشاورزی استان را با تأسیس 50 شرکت دانش مبنا در بخش کشاورزی شاهد باشیم.
رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه وظیفه شورای فناوری را برقراری ارتباط مخترعین، مبتکرین و صاحبان ایده با مرکز رشد و اولویت یابی و تعیین اولویت ها در این زمینه عنوان و خاطر نشان کرد:پیشبرد تخصصی برنامه های کشاورزی در سایه فعالیت این شورا میسر خواهد بود.
در افق1404ایجاد50هزار شرکت دانش بنیان در کشور پیش بینی شده است
در ادامه این نشست رضا رحیمی معاون فناوری پارک علم و فناوری کرمانشاه، به ارائه گزارشی در خصوص فعالیت های پارک کرمانشاه پرداخت و گفت: بر اساس سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404، ایجاد 50 هزار شرکت دانش بنیان پیش بینی شده که صرفاً تا کنون حدود پنج هزارشرکت در این راستا تشکیل شده که تحقق این هدف نیازمند همت و کار مضاعف است.
وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در این خصوص اظهار داشت: ایشان بارها ضمن تأکید بر لزوم توجه به مسئله علم و فناوری و نخبه پروری از این مقوله به عنوان یکی از با اولویت ترین حوزه ها یاد و پیشرفت علمی و فناوری کشور را برابر افزایش اقتدار مادی و معنوی کشور قلمداد نموده اند.
رحیمی سپس افزایش نوآوری تکنولوژیک، اشتغال زایی متخصصین و کمک به افزایش ثروت در جامعه از طریق توسعه اقتصاد دانش محور را از اهداف پارک های علم و فناوری و مراکز رشد دانست و افزود: در این مراکز تجاری سازی تحقیقات، تدوین دانش فنی و مهندسی معکوس مورد تأکید است که نتایجی از قبیل ارتقاء فناوری صنایع در قطب صنعتی و کشاورزی و افزایش توان رقابتی صنایع و بخشهای کشاورزی و خدمات را به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به ظرفیت های قانونی ماده 47 قانون چهارم توسعه و نیز موارد پیش بینی شده جهت توسعه فناوری در قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص برخی مزایای مناطق آزاد تجاری صنعتی در پارک های علم و فناوری، معافیت از پرداخت مالیات، مبادلات مالی بین المللی و معافیت از پرداخت عوارض گمرکی را از موارد این قانون ذکر است.
65واحد در مرکز رشد و پارک علم و فناوری کرمانشاه فعالیت دارند
قائم مقام پارک علم و فناوری کرمانشاه سپس به تشریح وضعیت مرکز رشد و پارک علم و فناوری کرمانشاه پرداخت و با اشاره به فعالیت 65 واحد در این مجموعه افزود: از این تعداد 24 واحد در مراکز این مجموعه مستقر و 41 واحد به صورت غیر مستقر مشغول فعالیت هستند.
رحیمی با بیان این که تا کنون 23 واحد به صورت موفق از مرکز رشد و پارک کرمانشاه فارغ التحصیل شده اند، به برنامه های این مجموعه در راستای بهبود شاخص های کمی و کیفی عملکرد آن پرداخت و گفت: در مرحله نخست به دنبال اجرایی کردن طرحها و ایده های ارائه شده به جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس هستیم که خوشبختانه علی رغم گذشت زمانی اندک از برگزاری آن توفیقات خوبی در این راستا داشته ایم.
وی پیشنهاد ایجاد مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، راه اندازی مراکز رشد محصولات سردسیری و گرمسیری و تشکیل کارگروه فناوری کشاورزی، بررسی و پیگیری ایجاد مرکز رشد کشاورزی و صنایع تبدیلی استان، پیگیری اخذ مصوبه کانون های دانش و صنعت از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ایجاد مراکز رشد اقماری در شهرستانهای سنقرو کلیایی، کنگاور و اسلام آباد غرب را از برنامه های در دست اجراء در پارک علم و فناوری کرمانشاه عنوان کرد.
قائم مقام پارک علم و فناوری کرمانشاه با تأکید بر اینکه بر اساس برنامه ریزی صورت پذیرفته در آینده ای نزدیک 100 واحد فناور در این مجموعه فعالیت خواهند داشت، افزود: با تکمیل پروژه در حال ساخت برج های فناوری کرمانشاه، فضای این مجموعه به 35 هزار متر مربع افزایش خواهد یافت.
رحیمی ایجاد و راه اندازی پورتال جامع پارک به منظور ایجاد سرویس و خدمات الکترونیکی به واحدهای فناور و امکان سنجی در راستای ایجاد و راه اندازی پارک مجازی را از دیگر برنامه های پارک علم و فناوری کرمانشاه در راستای ارائه خدمات به واحدهای فناور عنوان کرد.
وی درادامه با اشاره به آغاز فعالیت مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی و صنایع تبدیلی، این مجموعه را بستری مناسب برای رشد کشاورزی استان دانست و اظهار داشت: در این بخش علاوه بر حمایت از مؤسسات دانش بنیان هدایت این واحدها برای حصول نتیجه نیز انجام خواهد شد.
استان کرمانشاه ظرفیت بالایی درنیروی فارغ التحصیل بخش کشاورزی دارد
در ادامه جلسه نیز رمضانعلی روئین تن رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه ضمن قدردانی از تلاش های در حال انجام در مجموعه پارک علم وفناوری جهاددانشگاهی لزوم حمایت از مرکز رشد کشاورزی از سوی بخش های مختلف را مورد تأکید قرارداد و عنوان داشت: مقوله دانش بنیان مفهوم مهمی است که توجه به آن می تواند توسعه و پیشرفت را در هر بخشی تأمین نمایند که بخش کشاورزی نیز جدای از این اصل نیست.
وی با بیان این که سازمان جهادکشاورزی به طور کامل از این موضوع و مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی حمایت خواهد کرد خواستار تسریع درعملیاتی کردن برنامه های این مرکز شد.
روئین تن با تأکید بر این که استان کرمانشاه از ظرفیت بالایی در نیروی فارغ التحصیل و دانشجویی رشته های مختلف کشاورزی برخوردار است، گفت: با هدایت و آموزش لازم می توان از این ظرفیت نهایت استفاده را در رونق بخش کشاورزی استان و توسعه اقتصادی بعمل آورد.
ذونوریان عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و مشاور رئیس پارک در امور کشاورزی نیز در این جلسه ضمن تشریح اقدامات انجام گرفته در راستای تشکیل مرکز رشد کشاورزی ابراز امیدورای که با جذب واحدهای فناور کشاورزی در این مراکز شاهد پیشرفت کیفی محصولات کشاورزی در استان باشیم.
در ادامه این نشست نیز مدیران دستگاههای اجرایی، صاحب نظران و کارشناسان حاضر در جلسه به ارائه نقطه نظرات خود در خصوص رشد، توسعه و ارتقای فعالیت های مؤسسات دانش بنیان در بخش کشاورزی پرداختند.
نظر شما