به گزارش خبرنگار مهر، سید محسن دستور امروز چهارشنبه در نخستین همایش بین المللی کلینسینهای دامهای بزرگ گفت: امروز بیماریهای مختلفی در دنیا وجود دارد که نیاز به دامپزشکی را بیشتر می کند و مسایل ارتباط میان انسان و حیوان از مهمترین موضوعات دامپزشکی در شرایط کنونی است.
وی با اشاره به چالشهای حرفه دامپزشکی افزود: باتوجه به شرایط کشور، پروژه هایی برای سیستمهای مراقبت از بیماریهای دامی و استفاده از بخش خصوصی و تعاونی ها در این خصوص داریم که با مسایلی مانند مهاجرت پرندگان اهمیت آن بیشتر می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی با تاکید بر هماهنگی های بین بخشی برای کنترل و پیشگیری از بیماریها، اظهار داشت: این هماهنگی ها در مبارزه با بیماری تب برفکی و یا لکه سفید میگو تاثیر داشت و باعث شد که بیماری لکه سفید به سایر بخش ها انتقال پیدا نکند.
دستور در خصوص بیماری طیور و عوارض تنفسی که اخیرا در مرغداریها شایع شده است، گفت: مشکلاتی که مربوط به بیماری طیور و عوارض تنفسی آن پیش آمده بود با اقدامات انجام شده تا حدود زیادی کنترل شد.
وی با اشاره به شیوع بیماری مشمشه در باغ وحش تهران، افزود: در جریان شیوع این بیماری باغ وحش تهران اعلام 200 میلیون تومان ضررکرد که با بررسی سایر جوانب، ضررهای بیشتری هم به باغ وخش وارد شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی حضور بخش خصوصی در حوزه فعالیت دامپزشکی را فعال عنوان کرد و گفت: در زمینه درمانگاههای دامپزشکی بیش از 2700 واحد اداره خدمات درمانی در سطح کشور فعال هستند و در مجموع بیش از 6500 نفر در این حوزه ها و برای مایه کوبی فعالیت دارند.
دستور با بیان اینکه این تعداد 3 برابر مراکز دولتی هستند، افزود: بخش دولتی به نظارت بر فعالیتهای بخش خصوصی تاکید دارد و باید این فعالیت کاملتر و بیشتر از این باشد.
وی حضور بخش خصوصی در خانه های بهداشت و پستهای دامپزشکی را از دیگر اقداماتی دانست که باید در حوزه دامپزشکی انجام شود. وی افزود: این فعالیتها هم اکنون از سوی دولت انجام می گیرد که باید به بخش خصوصی واگذار شود.
دستور تصریح کرد: در زمینه خدمات درمانی بیش از 95 نوع خدمات درمانی با تعرفه مشخص تعریف شده است که امیدواریم این تعرفه ها در سال جدید مورد بازنگری قرار گیرد.
نظر شما