به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، محمدرضا رضایی ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاح آسیاب شماره سه بشرویه اظهار داشت: این آسیاب از مجموعه آسیابهای تاریخی است که در منطقه نمونه گردشگری شهرستان بشرویه که مصوب سفر اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی است با شماره 20571 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: در مسیر قدیمی بشرویه به رقه که بخشی از جاده کهن این شهر به طبس بوده و بر مسیر قناتی کهن که از کوههای رقه سرچشمه می گیرد، هفت آسیاب واقع شده است که از نظر تکنولوژی ساخت و تجمع هنرمندانه، شیب ملایم زمین، منظر تاریخی فرهنگی و از همه مهم تر دایر بودن حداقل سه آسیاب و کیفیت منحصر به فرد آرد تولیدی آنها ظرفیتهای قابل توجهی برای گردشگری شهرستان و استان به همراه دارد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی تصریح کرد: از محل اعتبارات منطقه نمونه گردشگری شهرستان بشرویه در سال 87 مبلغ 80 میلیون ریال برای مرمت این آسیاب هزینه شده است.
رضایی افزود: همچنین در سال 88 مبلغ 77 میلیارد و 680 میلیون ریال برای محوطه سازی و احیای مسیر آب آسیاب هزینه شده که کل مبلغ هزینه ها در آسیاب زنگی 157 میلیارد و 680 میلیون ریال است.
وی یادآور شد: در حال حاضر آسیاب زنگی (سوم) در کنار آسیاب پنجم (آسیاب دیگر از مجموعه آسیابهای هفتگانه بشرویه) مرمت شده و دومین آسیابی است که عملیات محوطه سازی آن نیز به پایان رسیده و آماده بهره برداری است.
غلامرضا پورسلطانی فرماندار بشرویه نیز در زمینه مزیتهای گردشگری و استعدادهای بومی و تولیدی این آسیابها گفت: آسیابهای بشرویه در صورت کار شبانه روزی و مداوم، ظرفیت تولید روزانه 21 تن آرد گندم با کیفیت را دارند و این ظرفیت که تماماً با استفاده از انرژی پاک فراهم شده است، با توجه به قیمت حاملهای انرژی و بحثهای اقتصادی و زیربنایی مرتبط با آن، بستر مناسبی را برای توسعه صنایع فراهم می کند.
نظر شما