به گزارش خبرنگار مهر، مراسم پایانی دهمین دوره مسابقات تخصصی جشنواره چاپ شب گذشته (4 اسفند) با حضور وزیر ارشاد و مسئولان و دستاندرکاران صنعت چاپ در مجموعه برج آزادی تهران برگزار شد.
دُری: چاپ تلفیقی است از هنر، صنعت، فرهنگ و اقتصاد
در ابتدای این مراسم - که البته با بیش از یکساعت تاخیر آغاز شد - بهمن دری معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی صنعت چاپ را ترکیبی از هنر، صنعت، فرهنگ و اقتصاد توصیف کرد و گفت: چاپ صنعت است از این جهت که همه صنایع به نوعی در آن خلاصه شده است.
وی افزود: چاپ هنر است ازاین جهت که همه ظرافتهای هنری را داراست. چاپ فرهنگ است به این خاطر که اگر ما فرهنگ را به عنوان آداب و رسوم تعریف کنیم، آنوقت با مقولهای به عنوان فرهنگ چاپ روبرو میشویم. چاپ اقتصاد است چون بنا بر آمارها گردش مالی این صنعت در دنیا بالغ بر 800 میلیارد دلار است؛ یعنی رتبه دوم بعد از تجارت اسلحه.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد سپس به دیدارهای خود با اهالی چاپ اشاره کرد و گفت: کمتر کسی در حوزه چاپ میتواند مدعی شود که بنده از زمانی که به عنوان معاون فرهنگی معرفی شدهام، با او یا تشکلهای مرتبط با این صنعت دیدار نداشتهام.
دری اضافه کرد: دور دوم، سوم و بلکه چهارم دیدارهای معاونت فرهنگی با تشکلهای چاپ هم انجام شده و به شهادت اعضای تشکلها و اتحادیهها، چنین رویکردی را وزارت ارشاد و خود عرصه چاپ در سالهای متمادی به خود ندیده است.
وی همچنین از پیگیری بحث معافیت مالیاتی چاپخانهداران با رئیس جمهور و از طریق وزیر ارشاد خبر داد و ابراز امیدواری کرد این بحث به زودی به سرانجام مطلوبی برسد.
حسینی: صنعت چاپ در انتقال پیام انقلاب به دنیا بسیار تاثیرگذار است
در ادامه این مراسم سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر پیوند مسئولان و صاحبان حرَف گوناگون به شرایط حساس کنونی اشاره کرد و گفت: شاید روزگاری تصور اینکه کشورهای امروز آسیای میانه که آن زمان تحت پوشش اتحاد جماهیر شوروی بودند، بتوانند روزی بازاری برای محصولات ما شوند، دشوار بود اما امروز میبینیم که تحولات جهانی بسیار سریع روی میدهد و نمونه جدید آنها مصر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به عبور دو ناو جنگی ایران از کانال سوئز و رونمایی از دو ابررایانه در جلسه دیروز هیئت دولت، تاکید کرد: پیام انقلاب اسلامی گوشهای شنوایی در دنیا دارد و حتی جاهایی که با این معنویت آشنایی ندارند، این پیام را باور کردهاند. اما انتقال این پیام نیازمند قالبهای زیبا و جدید است و صنعت چاپ در این راستا میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
حسینی افزود: ما در زمانهای زندگی میکنیم که اگر در هر زمینهای عقب بیفتیم و نتوانیم با تحولات روز خودمان ا منطبق کنیم، در همه زمینهها عقب خواهیم افتاد. امروز دوره رقابت مردم است و مردم قدرت تشخیص و انتخاب دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مثلاً در عرصه سینما ممکن است فردی نامآور باشد ولی اگر فیلمی ساخت که مناسب نباشد، مردم آن را رد میکنند. از سوی دیگر ممکن است فردی گمنام باشد ولی فیلمی بسازد که مردم آن را برگزینند. این را در جشنواره امسال فیلم فجر دیدیم و در مجموع یک رقابت جدی در همه عرصهها وجود دارد.
مراسم دهمین دوره مسابقات تخصصی جشنواره با قرائت بیانیه پایانی هیئت داوران و معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
نظر شما