۷ اسفند ۱۳۸۹، ۱۱:۰۴

گزارش مهر/

کنسرت "ایران زمین" در میان شادی کودکان برگزار شد

کنسرت "ایران زمین" در میان شادی کودکان برگزار شد

کنسرت ارکستر کودکان "ایران زمین" به سرپرستی سودابه سالم و نویسندگی محمد چرمشیر در میان شادی ، حرکت و خنده کودکان عصر روز گذشته در تالار اندیشه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ترانه و بازی های آوازی ایرانی در تازه ترین کنسرت کودکان "ایران زمین" به مناسبت بیست و ششمین جشنواره موسیقی فجر در بخش جنبی  برگزار شد.

 داستانی که برای این موسیقی و نمایش درنظر گرفته شده بود، روایت یک دوره تاریخی از ترانه های ایرانی در طول 50 سال گذشته است در واقع این ترانه ها یک دوره تاریخی از سال 1335 که اولین ترانه ها ویژه کودکان از رادیو پخش می شده را تا به امروز در بر می گرفت ، داستان این ترانه ها از طلوع خورشید آغاز و توسط هلیا توتونچی دختری 12 ساله روایت می شد .

بخش نخست این اجرا با قطعه "خورشید خانم" به آهنگسازی سودابه سالم آغاز شد و پس از آن راوی داستان ماجرای بیدار شدن یک کودک 7 ساله برای رفتن به مدرسه را تعریف کرد و پس از آن قطعه "پاشو پاشو" به آهنگسازی نیکل الوندی اجرا شد روایت این کودک ادامه داشت و به ورزش کودکان هنگام آغاز صبح اشاره ای کرد و پس از آن ترانه "سلام تنم" به روی صحنه رفت.

بخش دیگری از این کنسرت به اجرای قطعات "مدرسه موش ها" به آهنگسازی محمدرضا عقیلی، "آسیاب بچرخ"،"بچه ای دیدم"، "خونه مادربزگه" به آهنگسازی بهرام دهقانیار ،"جمجمک برگ خزون"، "آش رشته" اختصاص داشت ، پایان بخش این کنسرت هم اجرای قطعه "لالایی" بود.

لازم به ذکر است مرجان گلزار طراح صحنه و لباس و هانا کامکار، سمیرا محسنی و هما امیدی از جمله همخوان های این گروه موسیقی بودند.  

 

 در حاشیه

- مشارکت کودکان در خواندن ترانه ها و بازی های آوازی و اجرای خوب این کودکان که اغلب بین 5 تا 7 سال بودند یکی از دیدنی ترین بخش های این کنسرت بود که مورد استقبال قرار گرفت.

- گروه سنی کودکان ارکستر ایران زمین بین 4 تا 12 بود .

- اردوان کامکار به همراه فرزند خود و همچنین کیوان ساکت از مهمانانی بودند که در جمع حاضر در سالن نشسته بودند .

-اسم محمد عاقبتی به عنوان کارگردان این نمایش در بروشور برنامه ذکر شده بود اما این کارگردان در اجرای روزگذشته با ارکستر کودکان ایران زمین همراه نشده و سودابه سالم سرپرستی و کارگردانی این اجرا به عهده داشت.   

- کیان وطن پرست و امیر کسری گرشاسپی از نوازنده های ساز طبلک بودند که اجرای این دو کودک و تکنوازی آنها در برخی از بخش ها مورد استقبال حاضرین در سالن قرار گرفت و با تشویق های فراوان همراه بود.

-یکی از ویژگی های کثبت این اجرا انتخاب قطعاتی در حوزه موسیقی ردیف دستگاهی ایران بود که حس موسیقی وطنی را  در مخاطب ایجاد می کرد.

- این کنسرت تنها در یک بخش و بدون آنتراکت برگزار شد و کودکان روی صحنه  قطعات پایانی کنسرت را با خستگی و یا اشتباهات بیانی می خواندند از همین رو برخی از کودکان حاضر در سالن هم دچار خستگی و کلافگی شده بودند. 

کد خبر 1260991

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha