به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، استان کردستان با 10 شهرستان و با جمیعتی بالغ بر یک میلیون 450 هزار نفر در حال حاضر سینما ندارد و مردم ساکن در این استان چهار سال است که مجال تماشای هنرمندان برجسته کشور را بر روی پرده سفید سینماها ندیده وارد می شود هم اکنون تنها دلخوشی آنها تماشای فیلم های روز کشور بر روی تلویزیون های LCD اند که البته به صورت قاچاق از چند ده اینچی است که از مرزهای این منطقه و به صورت قاچاق وارد کشور می شوند.
سینما بهمن سنندج که از قدمتی تاریخی و بسیار کهن برخوردار بود سال 86 و به همت حوزه هنری و با همکاری استاندار کردستان و برای تنها مدت شش ماه تعطیل و تحت عملیات مقاوم سازی و مرمت قرار گرفت ولی متاسفانه امروز علیرغم گذشت چهار سال هنوز این شش ماه به پایان نرسیده و با توجه به روند کنونی نباید امیدوار بود که تا چندین سال دیگر نیز این شش ماه به اتمام برسد.
در حالی که قدمت سینمای بهمن سنندج به بیش از 40 سال قبل باز می گردد و همواره در طول سالهای گذشته کار نمایش فیلم ها را یک تنه در کردستان بر عهده داشت اما از خرداد ماه سال 86 که عملیات مقاوم سازی آن آغاز شد تاکنون تنها داربست ها و کارهای عمرانی هر روز برای مردم سنندج و عابرین پیاده اکران رایگان می شود.
در ابتدا قرار بود سینما بهمن سنندج 6 ماهه بازسازی شود
بنا به پلاکاردی که در ابتدای خرداد ماه سال 86 در درب ورودی این سینما نصب شد، قرار بود عملیات مقاوم سازی سینما بهمن به مدت 6 ماه انجام شود و این طرح در دهه فجر سال 86 مورد بهره برداری قرار گیرد که نه تنها این وعده محقق نشد بلکه امروز وعده بهره برداری آن به پایان سال 89 موکول شده است و با توجه به تمدید وعده های راه اندازی مجدد آن باید در انتظار اعلام خبر بازگشایی این مکان فرهنگی تا پایان سال 90 بود.
در ابتدا قرار بود که عملیات بازسازی سینما بهمن سنندج با همکاری حوزه هنری استان و موسسه سینما شهر وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازسازی و مقاوم سازی شود که تا امروز این وعده محقق نشده و مسئولان از مشکلات کار می گویند و وعده افتتاح و راه اندازی مجدد این طرح را به پایان سال موکول کرده اند که بدون شک با توجه به وضعیت پروژه بعید است که تا پایان امسال نیز خبری از افتتاح این مرکز فرهنگی در سنندج به گوش برسد.
رئیس حوزه هنری استان کردستان سال گذشته و به دنبال پیگیری خبرنگار مهر در سنندج در خصوص وضعیت سینما بهمن سنندج عنوان کرد:در ابتدا قرار بود که سینما بهمن سنندج به صورت جزئی مورد مقاوم سازی قرار گیرد که با توجه به اقداماتی که صورت گرفت همچنین مشخص شدن وضعیت ساختمان این مجموعه میزان عملیات بهسازی کافی نبود و پس از مطالعات بیشتر مشخص شد که باید طرح مقاوم سازی ساختمان سینما بهمن سنندج با استفاده از اعتبار بیشتری صورت گیرد.
اعتبارات پیش بینی شده برای مقاوم سازی سینما بهمن سنندج کافی نبود
محمد شریف شریفی بیان داشت: وقتی که میزان عملیات و کارها برای مقاوم سازی این سینما افزایش یافت، میزان اعتبارات در نظر گرفته شده نیز کافی نبود و بنابراین بحث تامین اعتبارات مورد نیاز برای مقاوم سازی این بنا و همچنین افزایش ظریب ایمنی آن بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت.
وی یادآور شد: در مرحله اول قرار بود که فقط صندلی های سینما به همراه سیستم های نمایش و صدای آن تغییر کند که بعد با توجه به بررسی های صورت گرفته بحث مقاوم سازی و تقویت وضعیت بنا در مقابل حوادث نیز مطرح شد و بنابراین اعتبار در نظر گرفته شده برای این مهم کافی نبود و باعث شده که زمان اجرایی شدن آن نیز به طول بینجامد.
رئیس حوزه هنری استان کردستان خاطرنشان کرد: در مرحله اول اعتباری بیش از 6 میلیارد ریال برای خرید تجهیزات سینما از جمله صندلی و سیستم های صوت و تصویر هزینه شد که در حال حاضر این تجهیزات در سنندج انبار شده و به محض پایان عملیات عمرانی نصب و راه اندازی خواهد شد.
شریفی گفت: پس از اینکه بحث مقاوم سازی و بازسازی اصولی بنای سینما بهمن سنندج مطرح شد و با توجه به مطالعات صورت گرفته مقرر شد که این فضا به عنوان مجتمع فرهنگی و هنری مورد استفاده قرار گرفته و در قالب آن فضاهای مختلفی از جمله کتابخانه، فضای آموزشی و ... نیز طراحی شود.
سینما بهمن سنندج به مجتمع فرهنگی و هنری تبدیل می شود
وی با اشاره به مساحت کل زمین سینما بهمن سنندج عنوان کرد: مساحت کل زمین هزار و 500 متر مربع است که در طرح جدید بازسازی سینما بهمن علاوه بر وجود سالن های نمایش فیلم فضاهای مختلف دیگری از جمله کافی نت، کافی شاپ، کتابخانه، آموزش، نگارخانه و مهد سینما نیز برای این مکان طراحی و در مرحله ساخت است.
رئیس حوزه هنری استان کردستان افزود: همچنین در کنار فضاهای تعریف شده این مجتمع دارای سه سالن سینمایی با ظرفیت های 600، 150 و 80 نفره خواهد بود و این سالن ها به گونه ای طراحی شده اند که امکان برنامه های دیگری از جمله اجرای تئاتر و برنامه های دیگر را دارا هستند.
وعده مسئولان کشوری برای بازگشایی سینما بهمن سنندج
اما وعده رئیس حوزه هنری در خصوص افتتاح و بازگشایی مجدد سینما بهمن سنندج تا پایان سال 88 محقق نشد و با توجه به بازدید قائم مقام سازمان توسعه سینمای سوره کشور، و توضیحات معاون اداری و مالی حوزه هنری استان کردستان گویا قرار است که سینما بهمن سنندج تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.
بنا به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان کردستان در جریان بازدید قائم مقام سازمان توسعه سینمایی سوره کشور و معاون موسسه سینما شهروزارت فرهنگ وارشاد اسلامی طی چند مورد در سال جاری اعلام شد که در صورت تامین اعتبار مورد نیاز قرار است که این پروژه تا پایان سال جاری مجددا بازگشایی و مورد استفاده قرار گیرد.
در همین رابطه معاون اداری و مالی حوزه هنری استان کردستان ضمن ارائه گزارشی از پیشرفت بسیار خوب پروژه خبر داد و گفت: با توجه به عدم انجام تهدات پیمانکار قبلی "شرکت البرز پونل" و اعمال ماده 46 شرایط عمومی پیمان و خلع ید پیمانکار مذکور و ضبط ضمانتنامه این شرکت به نفع دولت، براساس جلسه های متعدد با کارشناسان معاونت عمرانی استانداری و مدیر طرح پروژه گروهی، متشکل از کارشناسان خبره معماری عمران و مقاوم سازی از خرداد 89 ادامه پروژه را با رفع مشکلات به جا مانده از کم کاری شرکت مورد اشاره آغاز و خوشبختانه با تلاش شبانه روزی توانستنه اند نسبت به انجام امور براساس برنامه زمانبندی اقدام و در صورت تأمین اعتبار و مساعدت استانداری کردستان و موسسه سینما شهر حداکثر تا پایان سالجاری به بهره برداری برسد.
وی در ادامه افزود: با 15 ساعت کار روزانه اکیپی 50 نفره از عوامل مختلف و براساس برنامه تا اوایل شهریور ماه مقاوم سازی سینما بر اساس آخرین دستاوردهای علمی روز به انجام رسیده و با توجه به سبک سازی کار مدنظر کارشناسان نمای سینما نیز آغاز می گردد
تغییر کاربری سینماهای شهرستانهای کردستان همچنان ادامه دارد
اما داستان تعطیلی سینماهای کردستان تنها به سینما بهمن سنندج خلاصه نمی شود، چرا که در طول سه سال اخیر تعداد محدود سینماهای شهرستان های استان که توسط بخش های خصوصی نیز اداره می شد تغییر کاربری داده و یا در جریان اجرای این کار هستند.
آخرین مورد تغییر کاربری سینماها در استان کردستان مربوط به شهر سقز است که به جای بنای سینما مجموعه ای تجاری ساخته شد و به نظر می رسد که این شیوه کاری همچنان در سایر شهرستانهای استان نیز آغاز شده است و برای استان فرهنگی کردستان این شرایط مناسب نیست.
از سوی دیگر یکی از قدیمی ترین سینماهای استان کردستان در شهرستان بانه نیز سالهاست تعطیل شده و ساختمان آن نیز در معرض تخریب جدی قرار گرفته است.
اما جالبتر این است که به رغم اینکه هر روز خبری از موفقیت های فیلم سازان کردستان در جشنواره های ملی و بین المللی به گوش می رسد اما همشهریان این افراد به دلیل نبود سینما از دیدن تولیدات هنرمندان دیار خود و سایر آثار هنرمندان کشور محرومند.
مردم کردستان امروز باید به جای تماشای آثار هنری کشور بر پرده های سفید سینما، به دنبال تهیه این فیلم ها در کنار خیابان ها و آن هم به صورت غیرمجاز و تماشای آنها در تلویزیون های 14 اینچ خانگی و LCD تولیدی کشورهای غربی باشند و رفع این مشکل به طور قطع تغییر نگاه در مسئولان و تلاش جدی آنها را می طلبد.
نظر شما