به گزارش خبرنگار مهر، این نشست پنجشنبه پنجم اسفندماه از ساعت 14 تا 18 با عنوان نقش سینمای مستند در معرفی مناطق آزاد، رابطه اقتصاد و فرهنگ در جهان امروز و میزگرد تخصصی سینمای مستند و مناطق آزاد پیگیری شد.
مهندس اروجی با اشاره به جایگاه جشنواره کیش و نقش آن گفت: جشنوارهای بسازیم مربوط به کشورهای خاورمیانه و جایگاه فرهنگی و تاریخی وعوامل وحدت بخش بین این کشورها را مورد بررسی قراردهیم.
وی اضافه کرد: باید بدانیم خاورمیانه منطقه مهم و سرزمینی است میان دریای مدیترانه، خلیج فارس و گستره وسیعی را نقطه اتصال سه قاره آسیا، اروپا و آفریقاست. با زبانهای فارسی، عربی، کردی، ترکی و آشوری که خوشبختانه چهار کشور مهم این منطقه زبان مشترک فارسی دارند.
اروجی تاکید کرد: باید مشترکات تاریخی، فرهنگی وعوامل وحدت بخش کشورهای منطقه را شناسایی و مستندسازی کنیم و درمعرض دید عموم قراردهیم.
به گفته وی این جشنواره قدم بسیارمثبتی است که برداشته شده و اگر خوب برداشته شود و جلو برود و ما برویم به دنبال اینکه عظمت گذشته این منطقه را بتوانیم زنده کنیم حرکت جریانساز و موثری است.
اکبرعالمی در این برنامه عنوان کرد: متاسفانه آنگونه که باید و شاید به این بخش از نقشه ایران توجه نشده است. من امیدوار هستم در این نشستهایی که در پیش رو داریم همه کسانی که در خانه هنرمندان حضور پیدا میکنند همه اندیشمندان و متفکران، خواه آنانی که به عنوان تماشاگر یا بازدید کننده به خانه هنرمندان میآیند یا به عنوان سخنران همگی به اهمیت خلیج فارس به عنوان یک نقطه درخشان ازتاریخ ایران توجه کنند.
وی ادامه داد: الان هم اسنادی که جمع کردم برای خودم نقشههایی هست که خود اروپاییها و آمریکاییها درباره ایران سالهای خیلی دورچاپ کردند همه به عنوان دریای پارس، خلیج فارس، خلیج پارس حتی آوردند و در اخبار معمولی شبکههای آمریکایی که تا به حال پخش میشد به عنوان پرشین گلف یاد میشد. ولی الان فقط میگویند گلف. نقشههایی که داریم ارزشمندتر از نقشههایی هست که بریتانیاییها و آمریکاییها چاپ کردند که در دسترس همه جهانیان قرار دارد و جزو محکمترین اسناد هم میتواند محسوب شود نوشته شده پرشین گلف یعنی خلیج فارس. لازم است که با سینما و با فیلم مردم دنیا را با این قسمت نقشه ایران آشنا کنیم.
نادرمحقق با بیان اینکه قطعاً در عصر حاضرکه عصرجهانی شدن است و ملتها به هم نزدیکترمیشوند و مرزها شیشهایی شده و مکان و زمان ازبین رفته، ملتها خیلی دوست دارند اداب وسنن و ارزشهای یکدیگررا بشناسند تا بتوانند تعامل بهتری داشته باشند، ارتباطات بهتری داشته باشند که این ارتباطات شامل ابعاد مختلفی فرهنگی- سیاسی – اجتماعی میشود، ادامه داد: در این میان فرهنگ پایه همه تعاملات است. اتوبان و جاده فرهنگ است که باید آن گذشت تا سایرزمینه ها به منصه ظهور برسد و قطعا سینما خیلی میتواند در شناسایی عوامل فرهنگی به ملتها گام مهمی بردارند.
وی افزود: در بحث سینمای مستند بسیاری از جاذبههای خوب برای مناطق آزاد وجود دارد، نه اینکه دوربین بردارند بروند کیش را نشان دهند. ما تعریفی که ازسینمای مستند میکنیم میگوییم رجوع خلاقانه به واقعیت. ما درصنعت توریسم چند رقم توریست داریم. اگرمستندسازان ما بتوانند با خلاقیت و نوآوری خاص خودشان واقعیات مناطق آزاد را نشان دهند، هم ازنظر سرمایه گذاری، هم سیاحت خیلی میتوانند موفق باشند.
محقق معتقد است جشنواره بینالمللی فیلم کیش با فرصتسازی برای ارائه موضوعات و مفاهیم تازه فضا و افق جدید ایجاد نماید. آدمهایی که به عنوان حضار شرکت میکنند، وقتی میآیند که به معلوماتشان چیزی اضافه شود، وگرنه نمیآیند.
وی عنوان کرد: دست انداران کاری انجام دهند که این جشنواره فقط صرف برگزاری نباشد. یک مکانی باشد برای اضافه کردن به اندوختههای ادمها، مثلا اگر فیلمساز است نکتهایی ایجاد کند، مثلا توریست درمانی. اگرایجاد ذهنیت کند برای افراد موفق میشود درکنفرانسش و انجمن وسمینار موفق میشود.
نظر شما