به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجتالاسلام محمودرضا جمشیدی قبل از ظهر شنبه در هماندیشی پژوهشگران برتر حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه مقام معظم رهبری از نخستین سفر خود به شهر قم تاکنون بر تهیه بانکهای اطلاعاتی در حوزه تأکید داشتهاند، تصریح کرد: بانکهای اطلاعاتی حوزه باید هرچه سریعتر تشکیل شود.
وی با بیان اینکه شورای عالی حوزههای علمیه دو سال قبل تشکیل صندوق حمایت از پژوهشگران را به تصویب رسانده است، تصریح کرد: در حوزههای علمیه خواهران میتوان صندوق حمایت از پژوهشگران را راهاندازی کرد.
مدیر حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه از دیدگاه مقام معظم رهبری برای تحول باید سازوکاری فراهم شود که حوزه بتواند پاسخگوی نیازها و سئوالات روز جهان باشد، خاطرنشان ساخت: مخاطب اصلی فرمایشات رهبر انقلاب پژوهشگران هستند.
وی مبلغین را یکی دیگر از مخاطبان مقام معظم رهبری در ارائه معارف حقه اسلام به جهانیان دانست و افزود: پژوهشگران باید دارای پشتوانههای قوی باشند که سایتهای پژوهشی از جمله آنها هستند.
پژوهشگران باید به شبهات پاسخ دهند
حجتالاسلام جمشیدی با بیان اینکه پژوهشگران باید به سمت نیازها و مسئولیتهایی که حوزه در پاسخگویی به شبهات دارند هدایت شوند و سمت و سو یابند، گفت: البته ورود به این عرصه به پشتوانه پژوهشی و آشنایی علمی نیاز دارد و در غیر این صورت نتیجه کار را فاقد ارزش میکند یا باعث آسیب پژوهشگر میشود و ممکن است پژوهشگر خود دچار لایههایی از شبهه شود.
وی بهروز بودن و توجه به نیازهای جامعه را یکی از اصول اساسی در فعالیتهای پژوهشی برشمرد و گفت: برای این کار باید بانکهای اطلاعاتی موضوعات، شبهات، اطلاعات پژوهشگران و ... تشکیل شود و به سراغ موضوعاتی برویم که گرهگشا باشد.
مدیر حوزههای علمیه خواهران در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به درخشش خواهران طلبه در جشنوارههای اخیر پژوهشی تصریح کرد: این امر از یک سو باعث ظرفیتشناسی پژوهشی در حوزههای علمیه خواهران میشود و از سوی دیگر یک نقطه آغاز برای تشکیل بانکهای اطلاعاتی به حساب میآید.
وی با بیان اینکه طلاب نباید به دستاوردهای جشنوارههای پژوهشی مانند علامه حلی اکتفا کنند، اضافه کرد: در سالهای اخیر حوزههای علمیه خواهران در حال حرکت به سوی اثرگذاری بر تحقیق، آموزش و پرورش و عرصههای اجرایی هستند.
حجتالاسلام جمشیدی یادآور شد: تبلور تواناییهای خواهران طلبه در عرصههای پژوهشی باعث شده است، نه تنها بانوان طلبه توان خود را باور کنند، بلکه دیگران نیز به این توان ایمان بیاورند.
وی این موضوع را امری اتفاقی ندانست و ادامه داد: ظرفیتشناسی در جشنوارههای پژوهشی یک گام بسیار مهم در حرکتهای بعدی حوزههای علمیه خواهران است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران با اشاره به محدودیتهای خواهران طلبه برای حضور در عرصههای اجتماعی اضافه کرد: اما تحقیق چنین محدودیتی ندارد به همین دلیل باید در اولویتهای مهم حوزههای علمیه خواهران قرار گیرد. پژوهش از فرصتهای مناسبی است که هم در اختیار مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران قرار گرفته است و هم در اختیار خواهران طلبه.
وی افزود: جشنواره علامه حلی نشان داد اگر بر توانایی پژوهشی خواهران طلبه تکیه کنیم میتوانیم از آن بهره لازم را ببریم.
قم - خبرگزاری مهر، مدیر حوزههای علمیه خواهران خواستار تشکیل هرچه سریعتر بانکهای اطلاعاتی امور پژوهشی در حوزههای علمیه شد.
کد خبر 1261746
نظر شما