رحمان میرزایی در گفتگو با خبرنگار مهر در سنندج افزود: ماهی های قرمز شرایط مناسبی برای میزبانی انواع آلودگی های انگلی و میکربی دارند و رقیب غذایی برای گونه های اقتصادی بوده و این گونه ماهی به دلیل قدرت تکثیر و افزایش جمعیت بسیار بالا همچنین توان ذخیره ای منابع آبی را به سرعت از بین می برند و شرایط برای تغذیه و رشد سایر آبزیان با کم شدن منابع غذایی نامناسب می شود.
وی خاطر نشان کرد: مردم استان باید به طور جدی با احساس مسئوولیت در قبال شرایط زیست محیطی از رها سازی ماهی قرمز در رودخانه ها و آب های پشت سدهای کردستان خودداری کنند.
میرزرائی با اشاره به پایان فصل صید در 15 اسفند ماه سال جاری در منابع آبی استان کردستان بیان داشت: از 15 اسفند ماه صیادان استان براساس برنامه زمانبدی تورها و ادوات صید ماهی خود را از منابع آبی جمعآوری و خارج می کنند.
وی افزود: صیادان چهار شرکت تعاونی صید ماهی استان در فصل صید سال جاری، بیش از دو هزار و 950 تن انواع ماهی را صید کردند که این میزان صید در مقایسه با سال قبل از آن از افزایش چشمگیری برخوردار بوده است.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: بیش از 95 درصد ماهیان صید شده، انواع ماهیان خانواده کپور گرمابی است که هر ساله مدیریت شیلات استان به منظور بازسازی ذخائر منابع آبی استان، نسبت به رهاسازی بچه ماهی از این نوع اقدام می کند.
میرزایی گفت: رهاسازی با کیفیت، استاندارد بودن بچه ماهیان، بالا رفتن سطح علمی اعضا تعاونی های صیادی و شرایط مساعد جوی سه عامل مهم در افزایش میزان صید ماهی در استان است.
چهار منبع آبی استان شامل سد شهید کاظمی شهرستان سقز، وحدت سنندج، زریوار مریوان و گلبلاغ بیجار است که هر سال صید ماهی در این منابع انجام می شود
نظر شما