به گزارش خبرنگار مهر در کرج، در هیاهوی موسیقی پاپ و کنسرتهای خوانندگان جوان، شامگاه شنبه و همزمان با برگزاری جشنواره موسیقی فجر البرز تالار شهیدان نژاد فلاح کرج مملو از جمعیت دوستداران به موسیقی سنتی ایرانی بود.
جشنواره ای که به رغم تجربه نخست برگزاری در البرز به خوبی ظرفیتهای هنر و موسیقی این استان را نشان داد.
گروه نوازی بدون کلام، سه تار ذوالفنون و همنوازی سنتور پرنیا، محور برنامه های اجرا شده در آخرین روز از جشنواره موسیقی فجر استان البرز بود.
سکوت بود و سکوت و پس از دقایقی انتظار استاد بزرگ موسیقی البرز" استاد جلال ذوالفنون" در میان تشویق انبوه دوستدارانش بر روی صحنه آمد.
وی قبل از آنکه دستی بر سازش ببرد و روح جمعیت حاضر را بنوازد، به سراغ اندیشه حضار رفت و برای آنها از موسیقی امروز گفت.
موسیقی سه تار نسل دیروز را به نسل امروز متصل می کند
این نوازنده بزرگ سه تار گفت: موسیقی سه تار نسل دیروز را به نسل امروز متصل می کند و این موسیقی شنونده خاص خود را دارد و برای شنیدن آن باید جسم و ذهن را هماهنگ کرد و نیازی به بینایی ندارد چرا که با حس شنیداری می توان اوج موسیقی را احساس کرد.
وی اظهار داشت: تقسیم بندی، تعریف و توصیف موسیقی، دلیل بر هیچگونه تحمیل و یا توصیه به مخاطب در زمینه انتخاب گیشه یا اندیشه نیست بلکه مهم انتخاب آگاهانه موسیقی است، چرا که هر نوع موسیقی می تواند شنونده خود را داشته باشد.
موسیقی امروز به موسیقی گیشه و اندیشه تقسیم شده است
این استاد موسیقی ادامه داد: موسیقی امروز جهان و از جمله ایران را از نظر جامعه شناسی می توان به دو بخش موسیقی گیشه و موسیقی اندیشه تقسیم کرد.
وی افزود: در قرنهای اخیر سر و صدای موسیقی بیش از گذشته به گوش می رسد، ولی تجربه تاریخی و جامعه شناسی نشان می دهد که نگهبان اصلی موسیقی در فرهنگ جهان همان موسیقی اندیشه است.
ذوالفنون تاکید کرد: گیشه پدیده ای نوظهور است و در حقیقت طفیل موسیقی اندیشه به حساب می آید و ریشه در تجارت و بازاریابی دارد و هدف آن در درجه اول ایجاد درآمد است و نقش شنونده و حق او در این موسیقی فقط در حد یک خریدار بلیت است و بیشتر ازاین نیست.
وی بیان داشت: این موسیقی نه تنها اندیشه سازنده و مثبت در ذهن شنونده ایجاد نمی کند بلکه در بعضی موارد موجب خستگی و ملال نیز می شود و در این فضا می توان گفت که شنونده فقط نقش برده و فرمانبردار در فضای موسیقی را دارد.
موسیقی اندیشه ریشه در فرهنگ دارد
ذوالفنون افزود: موسیقی اندیشه ریشه در فرهنگ دارد یعنی حامل پیامی تاریخی است که در تعالی ذهن نقش مؤثر دارد و شنونده در فضای این موسیقی، انسانی است صاحب نظر و اندیشمند که حق انتخاب و حق انتقاد دارد و حتی در بعضی موارد می تواند راهنما و الهام بخش اجراکننده نیز قرار گیرد و در این موسیقی رابطه اجراکننده و شنونده رابطه ای است دو جانبه بر اساس تبادل احساس و اندیشه و است و رابطه فروشنده و خریدار نیست.
البرز امسال برای اولین بار میزبان برگزاری جشنواره موسیقفی فجر بود و این جشنواره در کرج شامگاه گذشته در حالی به کار خود پایان داد که با استقبال شمار زیادی از ساکنان این استان و علاقمندان به موسیقی شکل گرفته بود.
نظر شما