به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام احمد مبلغی صبح دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به برگزاری نخستین همایش روحانیت و انقلاب اسلامی اضافه کرد: برگزاری این همایش از یکسال قبل در دستور کار پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قرار دارد.
کارجدی علمی درباره حضور روحانیت در عرصه انقلاب نشده است
وی با بیان اینکه خاستگاه برگزاری این همایش مسایل و مناسبتهای مربوط میان روحانیت و انقلاب اسلامی است ابراز داشت: قبل از انقلاب شخصیتهایی مانند استاد مطهری و طالقانی و... مباحثی را در این زمینه مطرح و مورد بررسی قرار داده بودند اما با گذشته سه دهه از انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب کار جدی در این حوزه انجام نشده است.
مبلغی درباره اهداف برگزاری این همایش خاطرنشان کرد: نگاه به گذشته به صورت نقادانه و ارزیابانه از تجربه حضور روحانیت در عرصه سیاسی و اجتماعی و توفیقها و ناکامیهایی که در این زمینه داشته است از جمله اهداف برگزاری این همایش است.
بررسی تجربه حضور روحانیت در سیاست در این همایش
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بررسی وضعیت امروز و تجربه حضور سه دهه روحانیت در سیاست و در همه زوایای جامعه و اینکه امروز روحانیت با چه مطالباتی روبه رو است، در فضای گفتمانی انقلاب به چه میزان حضور دارد و نقش آن در فضای فرهنگی و علمی و... چقدر است از دیگر اهداف برگزاری این همایش است.
حجت الاسلام مبلغی ابراز داشت: نگاه به آینده و ترسیم چشم انداز برای فعالیت روحانیت و بررسی مدلهای حضور روحانیت در عرصه سیاسی و اجتماعی هدف دیگر برگزاری این همایش است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به مقدمات انجام شده برای برگزاری این همایش اظهارداشت: مصاحبه با طیفهای مختلف فکری در حوزه و دانشگاه، برگزاری نشستهای علمی متعدد و قابل توجه و تدوین عنوانهای جامع برای همایش از جمله کارهایی است که انجام شده و میتواند نقطه شروع خوبی باشد.
همایش روحانیت و انقلاب اسلامی بازتابهای بین المللی دارد
وی اضافه کرد: این همایش میتواند بازتابهای علمی بین المللی داشته باشد از آن جهت که تدین شرقیها و بحث روحانیت و نوع حضور در عرصه سیاست همیشه برای غربیهای شرقشناس یک معما بوده است.
مبلغی اذعان داشت: این همایش میتواند مطالب قابل توجهی به غربیهای شرقشناس و به شرقیها برای مرور وضعیت خود ارایه دهد لذا محدود به عرصه داخلی نیست و جنبه بین المللی دارد.
ارائه 30 مقاله و سخنرانی در همایش
وی ابراز داشت: این همایش از جهت دیگری هم مورد توجه است چون همیشه جمع میان دین و دنیا، مردم و سیاسی و محبوبیت و قاطعیت در عرصه سیاسی مقولههایی است که بحث انگیزه بوده و هست.
مبلغی خاطرنشان کرد: در این همایش 30 مقاله و سخنرانی بهجز سخنرانان افتتاحیه و اختتامیه ارایه خواهد شد که در قالب 6 پنل علمی تنظیم شده است.
وی روحانیت و تجربه حکومتداری، روحانیت و روشنفکری حوزوی، روحانیت و علوم انسانی و روحانیت و فضای بین المللی را از جمله مباحثی برشمرد که در این همایش مورد بررسی قرار میگیرند.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تأکید کرد: همایش «روحانیت و انقلاب اسلامی» از این جهت که حضور روحانیت در عرصه سیاسی غربیهای شرقشناس یک معما بوده است میتواند بازتابهای علمی بین المللی ایجاد کند.
کد خبر 1263462
نظر شما