۱۳ اسفند ۱۳۸۹، ۹:۲۶

خرید کتاب به عنوان هدیه نوروزی؛ یک تجربه خوشایند فرهنگی

خرید کتاب به عنوان هدیه نوروزی؛ یک تجربه خوشایند فرهنگی

گروه فرهنگ و ادب- خبرگزاری مهر: با نزدیک شدن به عید نوروز چه خوب است که سعی کنیم به یکدیگر کتاب هدیه بدهیم، کتاب‌هایی که تعطیلات نوروزی بهترین فرصت برای مطالعه‌ آنهاست.

با نزدیک شدن به نوروز گرچه رسم عیدی دادن از روزهای دور در کشور ما اینگونه بوده است که بزرگترها به کوچکترها عیدی می‌دهند که غالبا هم اسکناس‌های نو است.با این حال هستند کسانی که به دنبال هدیه‌های متفاوتی برای نوروز هستند ولی چه تعداد از این افراد به دنبال این هستند که از کتاب به عنوان هدیه نوروزی استفاده کنند؟

شاید اهدای کتاب به عنوان کادوی تولد امری باشد که کم کم در بین قشر جوان و نوجوان جا افتاده  ولی این سنت حسنه هنوز درباره دیگر مراسم‌ از جمله عید نوروز رواج نیافته است در حالیکه تعطیلات نوروزی یکی از بهترین فرصت‌ها برای مطالعه است و چه خوب است که برای این روزها کتاب‌های خوبی برای خواندن داشته باشیم.

به نظر می‌رسد برای اینکه بتوان مردم را برای خرید کتاب در آستانه نوروز تشویق کرد کتابفروش‌ها هم می‌توانند با در نظر گرفتن تخفیف‌های ویژه و یا ارائه کتاب‌های ویژه با طراحی و بسته‌بندی خاص مردم را به خرید کتاب به عنوان هدیه نوروزی تشویق کنند.

فروشندگان کتاب که لازم است خود کارشناسان فرهنگی و آشنا به مساله کتاب و کتابخوانی باشند نقش سازنده‌ای در این زمینه دارند. بسیاری از افراد دست‌کم برای خرید تقویم سال جدید به کتابفروشی‌ها به ویژه شهر کتاب‌ها مراجعه می‌کنند که متصدیان امر  کتاب می‌توانند در قالب پیشنهاد خرید از آنها بخواهند که برای هدیه نوروزی اطرافیانشان کتاب تهیه کنند. همچنین مشتریان را متوجه این امر کنند که اوقات فراغت نوروزی یکی از بهترین زمان‌ها برای خواندن کتاب است.

از سوی دیگر همانطور که در آستانه نوروز تبلیغات انواع کالاها و نمایشگاه‌ها در رسانه ملی بیشتر و بیشتر می‌شود همواره جای کتاب خالی بوده است و نه از برنامه‌هایی ویژه فرهنگسازی برای مطالعه خبری هست و نه هرگز از تبلیغات محصولات فرهنگی به ویژه کتاب. همچنین هر چه به نوروز نزدیک‌تر می‌شویم انبوهی از پیامک‌های تبلیغاتی درباره محصولات مختلف دریافت می کنیم که جای تبلیغ محصولات فرهنگی همواره در میان آنها خالی است.

این روزها گرچه قشر فرهنگی و افرادی که به نوعی با حوزه کتاب ارتباط دارند به خرید کتاب و هدیه دادن آن به عنوان یک رویه در زندگیشان نگاه می‌کنند ولی لازم است این شیوه در بین همه اقشار رواج یابد و به ویژه خانواده‌ها برای فرزندانشان کتاب هدیه بخرند و بچه‌ها را متوجه این امر کنند که کتاب هدیه‌ای ارزشمندتر از اسکناس یا هر کالای دیگر است.

آنهایی که کتاب را هدیه‌ای کم ارزش می‌دانند چراکه قیمت آن پایین است هنوز به ارزش معنوی این کالا پی نبرده‌اند و نمی دانند وقتی کسی کتاب هدیه می‌گیرد شخص هدیه دهنده او را صاحب اندیشه دانسته است و تنها به خرید یک کالای مصرفی برای او اکتفا نکرده است هرچند هزینه کمتری برای خرید کتاب صرف کرده باشد.

آنچه مسلم است امور فرهنگی نیازمند فرهنگسازی بلندمدت است و با یکبار گفتن و نوشتن راه به جایی نمی‌برد بلکه لازم است دسات‌اندرکاران امور فرهنگی، رسانه و اهالی فرهنگ دست به دست هم داده و به مرور جامعه را نسبت به این مسائل حساس کنند.

امیدواریم سال نو سالی باشد  کتاب عیدی بگیریم و عیدی بدهیم. باید از خودمان شروع کنیم و امید داشته باشیم که به مرور رفتارهای فرهنگی به  شیوه‌های زندگی‌مان تبدیل شود.

کد خبر 1264985

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha