به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه الجزیره، اعتراضات فراگیر در یمن علیه رژیم حاکم همچنان ادامه دارد و کناره گیری علی عبدالله صالح از قدرت مهمترین خواسته مخالفان اعلام شده است.
هم اکنون هزاران نفر در میدان دانشگاه صنعا دست به اعتصاب زده اند و بر خواسته اصلی خود یعنی سرنگونی رژیم تاکید می کنند؛ آنها در بیانیه ای خبر خروج بسیاری از اعتصاب کنندگان از میدان را تکذیب کردند.
تجمع احزاب مخالف رژیم یمن موسوم به "لقاء مشترک" با خودداری از اظهارنظر درباره خبرهای مربوط به موافقت علی عبدالله صالح با توافقنامه ای که مخالفان با علما و شیوخ دست یافتند به جز بند مربوط به ترک قدرت پیش از پایان سال جاری میلادی، تاکید کردند در کنار مطالبات مردم و تاکید آنها بر تغییر نظام خواهند ایستاد.
در این حال اعتراضات در مناطق مختلف یمن ادامه دارد، یک منبع یمنی به رویترز گفته است علی عبدالله صالح رئیس جمهور یمن به درخواستهای اصلاح پاسخ خواهد داد و به طرح مخالفان که خواستار کناره گیری وی هستند و همچنین انجام اصلاحات سیاسی واکنش مثبتی نشان خواهد داد.
نقشه راه احزاب مخالف
ائتلاف احزاب مخالف یمن که برخی رهبران قبایل و علمای این کشور به آنها پیوسته اند، "نقشه راه" پنج ماده ای را به صالح ارائه کرده اند.
عبدالله صالح از 32 سال پیش بر یمن حکومت می کند و یکی از قدیمی ترین دیکتاتورهای جهان عرب پس از قذافی به شمار می رود، حسنی مبارک همتای وی در مصر بود که حکومت وی در قیام تمام عیار مردم مسلمان این کشور پس از سه دهه سرنگون شد.
رهبران ائتلاف مخالفان می گویند طرح آنها راه را برای کناره گیری صالح تا پایان سال 2011 هموار می کند، ولی جوانان و فعالان با ابراز تردید در این زمینه خواستار کناره گیری فوری دیکتاتور یمن شده اند.
محمد الصابری سخنگوی مخالفان گفته است رئیس جمهوری یمن با این طرح موافقت خواهد کرد، ولی به موافقت مردم هم نیاز دارد، حتی اگر صالح طرح آنها را بپذیرد، باید آن را به ملت عرضه کند که درباره رد یا قبول آن تصمیم خواهد گرفت .
صالح که وعده داده بود در سال 2013 که دوره ریاست وی پایان می یابد، کناره گیری خواهد کرد، کار سختی برای متقاعد کردن مخالفانش دارند که معتقدند هدف از این وعده مانوری برای مهار دامنه اعتراضات است.
مردم یمن : به کمتر از رفتن صالح رضایت نمی دهیم
سامیه الاغبری از فعالان برجسته در صنعا وعده ظاهری صالح را سیاستی برای دور زدن انقلاب جوانان یمن می داند.
به گفته وی، معترضان به کمتر از کناره گیری فوری و بدون تاخیر علی عبدالله صالح راضی نخواهند شد.
بر اساس این گزارش، یکی از طرحهای پیشنهادی مخالفان، تغییر قانون اساسی و تدوین قوانین جدید انتخابات برای تضمین نمایندگی عادلانه در پارلمان و برکناری نزدیکان دیکتاتور یمن از مناصب کلیدی در ارتش و نیروهای امنیتی و تضمین حق اعتراضات مسالمت آمیز است.
این در حالی است که اعتراضات همچنان ادامه دارد به طوری که فعالان از شهرهای مختلف یمن که خواهان تغییر نظام هستند، از تشکیل گروهی موسوم به "همبستگی مردمی" تشکیل داده اند که انتظار می رود جمعیت انبوهی را جمع کنند و برای استعفای فوری صالح بر او فشار وارد کنند.
معترضان شعارهایی که نشان دهنده احساس سرخوردگی آنها از گسترش فساد و افزایش نرخ بیکاری در کشوری است که 40 درصد ساکنان آن کمتر از دو دلار در آمد دارند.
نظر شما