به گزارش خبرگزاري مهر، عمر كرامي اظهارات مداخله جويانه ديويد ساترفيلد معاون وزير امور خارجه آمريكا و درخواست وي از سوريه براي خروج نظاميانش از لبنان محكوم كرد و او را نصيحت كرد به جاي دخالت در امور داخلي لبنان به مسائل داخلي كشورش بپردازد.
ساترفيلد در در گفتگو با تلويزيون ال بي سي گفته بود ديگر زمان آن فرا رسيده است تا سوريه به مفاد توافقنامه طائف عمل كند وسربازانش را از لبنان خارج كند.
نخست وزير لبنان با رد هرگونه مداخله جويي خارجي در امور داخلي كشورش تصريح كرد اگر زماني احساس كنيم كه ادامه حضور نيروهاي سوري در كشورمان ضرورتي ندارد اول كساني خواهيم بود كه خروج آنها را خواستارخواهيم شد.
به گزارش خبرگزاري مهر،عمر كرامي گفت ما بر اجراي توافقنامه طائف درباره حضور نيروهاي سوري در لبنان علاقه مند هستيم و پايبند هستيم اما آنچه ما را به سوريه مرتبط مي كند مفاد توافقنامه طائف ومعاهده اخوت و همكاري است كه آنها به استقلال لبنان و حاكميت آن پايبند هستند و زماني كه احساس كنيم كه ديگر حضور نيروهاي سوريه در خاك ما ضرورتي ندارد اما اولين كساني خواهيم بود كه از آنها خواهيم خواست نيروهاي خود را از لبنان خارج كند.
به گزارش مهر، كرامي خطاب به آمريكا و فرانسه به عنوان بانيان قطعنامه 1559 شوراي امنيت درباره لبنان گفت: در صورتي كه سوري ها خارج شوند چه كسي بقيه مفاد قطعنامه را سر وسامان خواهد داد، اشاره وي به اين بود كه چه تضميني وجود دارد كه اسرائيل مانند حوادث گذشته با سوء استفاده از اين وضعيت به لبنان حمله نكند، وي حوادث امنيتي بيروت در سال 1984 كه در پي خروج نيروهاي سوري به وجود آمد را يادآوري كرد، اسرائيل دو سال پيش از آن يعني در سال 1982 لبنان را اشغال كرده بود.
وي هشدار داد: برخي قدرتهاي خارجي وحدت داخلي و آشتي ملي لبناني ها و كشاندن آنها به سوي اوضاع مشابه كنوني در فلسطين و عراق را هدف نقشه هاي خود قرار داده اند.
شايان ذكر است آمريكا چندي است فشارهاي فراواني را بر سوريه براي عقب نشيني نيروهايش از لبنان اعمال مي كند و در اين راستا ازحربه شوراي امنيت هم براي پيشبرد مقاصد و اهداف خاص خود در لبنان سوء استفاده كرد و قطعنامه اي را عليه سوريه و لبنان با اهرم فشار خود به تصويب رساند كه بر اساس آن از سوريه خواسته شده است كه نيروهايش را از لبنان خارج كند كه اين قطعنامه با واكنش شديد مقامات لبنان روبرو شد و آن را دخالت آشكار در امور داخلي كشورشان تلقي كردد .
لبنان تاكيد كرده است مساله حضور نيروهاي سوري بر اساس توافقنامه طائف عربستان صورت گرفته است و سوريه هرگز در امور داخلي لبنان دخالت نمي كند.
در چرخه فشارهاي آمريكا عليه سوريه نبايد از نقش پنهاني رژيم صهيونيستي غافل شد اين رژيم كه همزمان در جنگ رواني و تبليغاتي عليه فعاليت هاي هسته اي صلح آميز ايران نيز فعاليت مي كند بامتهم كردن سوريه به آنچه حمايت از تروريسم ناميده است، تلاش مي كند عرصه را بر سران سوريه تنگ تر كند و با توجه به اشغال بلندي هاي استراتژيك جولان سوريه از پس دادن اين منطقه مهم به دمشق همچنان سرباز زند .
در پي استعفاي رفيق حريري كه ده سال درقدرت بود، اميل لحود رئيس جمهورلبنان عمر كرامي نخست وزير اسبق را مامور تشكيل كابينه جديد كرد، هرچند تعدادي از احزاب و گروه هاي سياسي بانفوذ شركت دركابينه وي را تحريم كردند اما كرامي كه تمايلات نزديكي به سوريه دارد، اواخر هفته گذشته كابينه جديد خود را تشكيل داد.
انتخاب عمر كرامي به نخست وزيري باعث نارضايتي آمريكا شد و مقامات اين كشور به صراحت با اظهارات مداخله جويانه در امورداخلي لبنان از انتخاب كرامي انتقاد كردند.
رفيق حريري نخست وزير مستعفي ده سال در قدرت بود كه طي آن 5 دوره رياست دولت را از سال 1992 تا 2004 ميلادي به عهده داشت ، وي پس از آنكه اميل لحود در سال 1998 به رياست جمهوري لبنان رسيد به مدت دو سال تا انتخابات مجلس در سال 2000 كه پيروزي قاطعي را در بيروت بدست آورد، با وي به معارضه پرداخت .
حريري اولين باردراكتبر 1992 ميلادي در دوران رياست جمهوري الياس هراوي به نخست وزيري انتخاب شد كه كابينه وي 30 وزير داشت ، او درمي 1995 مجددا مامور تشكيل كابينه جديد شد، دولت وي در پي عمليات خوشه هاي خشم رژيم صهيونيستي در نوامبر 1996 استعفا كرد و پس از انتخابات پارلماني سال 1996 سومين كابينه را در 7 نوامبر تشكيل داد كه تا پايان دوران رياست جمهوري هراوي و انتخاب لحود در پائيز 1998 ميلادي ادامه يافت اما چهارمين كابينه وي دو سال پيش از خروج وي از قدرت و بلافاصله پس از پيروزي وي در انتخابات مجلس در اكتبر 2000 تشكيل شد و پنجمين وآخرين كابينه وي در آوريل 2003 شكل گرفت كه روز گذشته استعفا كرد.
نظر شما