به گزارش خبرنگار مهر در قم، سعید حسنی شامگاه یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: با سیستم کنونی نمیتوان مالیات حقه را استیفا کرد و باید به سمت سیستم پویا و زنده حرکت کنیم تا مبنای دریافت مالیات از مردم خود اظهاری آنها باشد.
نیازمند سیستم پویای مالیاتی هستیم
وی اظهار داشت: سیستم باید به گونهای به روز شود که مودی مالیاتی جرات نکند مالیات خود را خلاف واقع اظهار کند و این نیازمند اصلاح روشها از طریق هم اندیشی با اندیشمندان حوزه و دانشگاه است.
حسنی رضایتمندی ارباب رجوع و مودی در کنار ارتقاء فرهنگ مالیاتی و وصول درآمدهای واقعی را هدف اصلی سازمان مالیاتی کشور عنوان کرد.
وی تاکیدکرد: آنچه که موجب نارضایتی مردم و منجر به دریافت مالیات ناحق از افراد شود مورد نظر و خواسته ماموران مالیاتی و سازمان مالیاتی کشور نیست.
سال آینده؛ سال تحول مالیاتی در کشور
مدیرکل امور مالیاتی استان قم با اشاره به اجرای طرح تحول اقتصادی ابرازداشت: سال آینده سال تحول مالیاتی است که نیازمند اصلاح قانون مالیاتی و اجرای طرح جامع مالیاتی کشور است.
وی افزود: اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده را یکی از نمونههای موفق اصلاح قانون مالیاتی عنوان و اضافه کرد: مالیات بر ارزش افزوده پیداکننده حلقه مفقوده اقتصادی است که به صورت زیرزمینی فعالیت میکند.
قوانین مالیاتی باید انطباق بیشتری با دین داشته باشد
حسنی در خصوص ارتقاء فرهنگ مالیاتی و باورپذیری مردم تاکیدکرد: اگر قوانین مالیاتی مطابق با قوانین و مقررات الهی و قرآنی مصوب شود مسلما پذیرش آن از سوی مردم بیشتر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: قوانین مالیاتی به تصویب شورای نگهبان می رسد و تلاش شده تا منطبق بر آموزههای دین اسلام باشد.
پرداخت کنندگان وجوهات شرعی مشمول تخفیف مالیاتی میشوند
حسنی در پاسخ به سئوالات متعدد خبرنگاران در خصوص انطباق قوانین مالیاتی با آموزههای دینی و عدالت مالیاتی تاکیدکرد: کسانی که پرداخت خمس و زکات داشته باشند براساس قانونی که به تصویب خواهد رسید میتوانند از تخفیف مالیاتی برخوردار شوند.
وی اضافه کرد: در قانون جامع مالیاتی سعی میشود تا دریافت مالیاتی منطبق بر اظهار خود مودیان باشد و اگر منطبق نباشد گروهی چند نفره به پرونده مالیاتی این افراد رسیدگی میکنند تا زوایای تاریک مالیاتی این افراد شناسایی شود.
دریافت مالیات عادلانه خواست سازمان مالیاتی کشور است
حسنی با اشاره به تعریف مالیات ادامه داد: مالیات سهم آحاد جامعه نسبت به هزینههای عمومی مانند امنیت ملی، امنیت داخلی و خارجی و... است و این هزینهها با پرداخت وجوهات شرعی مانند خمس و زکات تامین نمیشود اما باید تلاش شود تا دریافت مالیات عادلانه و مالیات حقه باشد.
وی در خاتمه تأکید کرد: براساس قانون هر فردی که پرداخت وجوهات شرعی داشته باشد قابل کسر و تخفیف از مالیات خواهد بود.
نظر شما