به گزارش خبرنگار مهر، حوزه سلامت در یک هفته اخیر شاهد اخبار و رویدادهای مختلف و متفاوتی بود که چکیده ای از مهمترین آنها را با هم مرور می کنیم.
خانه تکانی نوروز و افزایش مسمومیت زنان
با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، زنان ایرانی در استقبال از بهار به سراغ خانه تکانی می روند که سنت قدیمی است. اما در این بین برخی از خانمها در نظافت منزل زیاده روی کرده و همین مسئله سلامت آنها را تهدید می کند. به طوریکه دکتر عبدالکریم پژومند، رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم در گفتگوبا خبرنگار مهر با اشاره به افزایش میزان مراجعات ناشی از استنشاق گازهای شوینده های خانگی به مراکز درمانی در ایام پایانی سال که اغلب این افراد را زنان تشکیل می دهند، اظهارداشت: یکی از اتفاقات رایج سنت دیرین خانه تکانی در ایام پایانی سال که گاهی اوقات با حوادث ناگوار همراه می شود، مسمومیتهای ناشی از استفاده همزمان شوینده های اسیدی در محیطهای دربسته است.
دکتر مصطفی قانعی، فوق تخصص ریه ضمن هشدار به زنان خانه دار که از ترکیب جوهر نمک و سفید کننده برای از بین بردن لک کاشیها استفاده می کنند، گفت: استنشاق این مواد منجر به بروز آسم و تنگی نفس می شود و به مرور در بدن باقی می ماند و هیچوقت بهبودی کامل حاصل نمیشود.
قیمت کلیه تا 10 میلیون معامله می شود
نیاز بیماران دچار نارسایی کلیوی به داشتن کلیه سالم، باعث شده که فروشندگان این کالای انسانی برای تامین نیازهای مالی خود، قیمت آن را بالا ببرند. به طوریکه که گفته می شود قیمت یک کلیه تا 10 میلیون و شاید هم بیشتر از آن خرید و فروش می شود.
مصطفی قاسمی، رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر وجود چنین توافقات پنهانی میان خریدار و فروشنده کلیه را تایید کرد و افزود: ممکن است این قبیل توافقات در بیرون از انجمن صورت بگیرد. با توجه به اینکه یکی دو بیمارستان خصوصی نسبت به انجام پیوند کلیه اقدام می کنند، این احتمال هست که قیمت کلیه به 10 میلیون تومان هم برسد.
آماده باش بیمارستانها در نوروز
افزایش سفرها در ایام نوروز، تبعاتی به همراه دارد که مهمترین آنها بالا رفتن آمار وقوع تصادفات جاده ای و در نهایت مصدومانی است که نیاز به درمان فوری دارند. از همین رو، دکتر حسن امامی رضوی معاون درمان وزارت بهداشت گفته است که تمامی تختهای بیمارستانی در این ایام برای ارائه خدمات اورژانسی به بیماران فعال هستند.
وی به تمهیدات وزارت بهداشت و مرکز اورژانس کشور برای ایام نوروز اشاره کرد و افزود: پایگاههای امداد نوروزی در جاده های اصلی به فاصله 30 کیلومتری مستقر هستند و سازمان هلال احمر نیز در این ایام در آماده باش کامل بوده و از ساعت 8 صبح تا 12 و 16تا 20 شب، به مردم خدمت رسانی می کنند.
امامی رضوی درباره تعطیلی بیمارستانها در ایام نوروز گفت: بیمارستانها برای اقدامات غیر اورژانس و عملهای جراحی خدمت رسانی نمی کنند ولی تمامی تختهای بیمارستانی در این ایام برای ارائه خدمات اورژانس فعال هستند.
نابینایی رهگذران جدی ترین آسیب چهارشنبه آخر سال
برپایی مراسم چهارشنبه آخر سال به عنوان یک سنت ملی و قدیمی ایرانیان، در این سالها تبدیل به شب پرمخاطره ای شده که بعضا همراه با تلخ کامی برای برخی از شهروندان است. دکتر محمود جباروند ، رئیس بیمارستان چشم پزشکی فارابی در گفتگو با خبرنگار مهر از آسیبهای چشمی به عنوان جدی ترین آسیب حوادث شب چهارشنبه آخر سال نام برد و گفت: این قبیل افراد معمولا 60 تا 70درصد بینایی خود را از دست می دهند.
این جراح چشم با بیان اینکه 50 تا 60 درصد آسیب دیدگان این شب را راهگذران و تماشاچیان تشکیل می دادند، گفت: بیشتر آسیبها یا ناشی از حرارت آتش بوده و یا ترکشهای مواد محترقه ای بوده که استفاده شده است.
50 مرکز رادیولوژی در آستانه تعطیلی و فروش
دکتر عبدالرسول صداقت، رئیس انجمن رادیولوژی ایران با انتقاد از نحوه تعیین تعرفه های تصویربرداری پزشکی توسط وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی، نسبت به تعطیلی و فروش مراکز رادیولوژی در کشور هشدار داد و گفت: در 15 ماه گذشته بیش از 50 مرکز رادیولوژی اعلام فروش کرده اند. این یعنی ورشکستگی، در حالی که دنیا پیشرفت علمی خود را بر عهده رشته رادیولوژی گذاشته است.
وی با انتقاد از روش تعیین تعرفه های تصویربرداری پزشکی توسط وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی، افزود: معلوم نیست این تعرفه ها بر چه مبنایی تعیین می شود. زیرا با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و اینکه جایگاهی برای بخش سلامت در سبد خانوار در نظر گرفته نشده است، ما شدیدا نگران آینده هستیم.
نظر شما