۱۹ اسفند ۱۳۸۹، ۱۴:۳۲

آیت الله نوری همدانی:

سران کشورهای عربی تکیه‌گاه مردمی ندارند

سران کشورهای عربی تکیه‌گاه مردمی ندارند

قم - خبرگزاری مهر: مرجع تقلید شیعیان گفت: کشور‌های عربی هیچگاه از تکیه‌گاه مردمی برخوردار نبودند و به همین دلیل است که به استکبار روی آورده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله حسین نوری همدانی ظهر پنج شنبه در دیدار رئیس و اعضای هئیت رئیسه مجلس ایثارگران کشور به قیام مردم برخی از کشورهای عربی اشاره کرد و گفت: سران این کشور‌ها تکیه‌گاه مردمی ندارند و به همین دلیل به استکبارگران دل خوش بودند اما درحال حاضر شاهدیم که مردم این کشور‌ها کم کم بیدار شده و بر علیه سران مستکبر خود قیام کرده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه انقلاب کشور‌های عربی وسعت و پیشروی پیدا می‌کند، ابراز داشت: این انقلاب‌ها تحت تأثیر انقلاب ایران بوده است و ما امروز شاهدیم که انقلابمان در حال اوج گیری بوده و در جهان تأثیرگذار است و به یاری خداوند قله‌ها را یکی پس از دیگری فتح می‌کند.

نوری همدانی با بیان اینکه اولین درس پیامبران و امامان معصوم به انسان‌ها جهان بینی الهی است گفت: پیامبران الهی پیوسته انسان‌ها را به جهان بینی الهی واسلامی دعوت می‌کردند.

وی ادامه داد: شناخت خداوند درجهان بینی الهی انسان بسیار تأثیرگذار است و می‌توان از طریق نظم، هدف، حرکت و هماهنگی موجودات عالم به وجود خداوند پی برد.

این مرجع تقلید درادامه درس دوم برای جهان بینی الهی را ایستادگی دربرابر قدرتهای جهانی عنوان داشت و ابراز کرد: انسان‌ها هر یک در این جهان وظیفه‌ای دارند که به چهار بخش عمده تقسیم می‌شود. وی مسئولیت فردی انسان در جهان را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: انسان وظیفه دارد تا در این جهان به خودسازی بپردازد.

اسلام به زندگی اجتماعی مسلمانان توجه دارد

آیت الله نوری همدانی در ادامه به مسئولیت اجتماعی انسان اشاره داشت و بیان کرد: دین اسلام دین اجتماعی است و انسان‌ها را به یکدیگر مربوط می‌داند و مسلمان نباید نسبت به هم نوع خود بی‌تفاوت باشد و ما در حال حاضر نیز نباید نسبت به انقلابیون کشورهای عربی بی‌تفاوت باشیم.

وی در ادامه به وظیفه شغلی اشاره کرد و ابراز داشت: شغل امانتی از سوی ملت است و کسی که سمت و مسئولیتی دارد باید نسبت به مردم خود را مسئول بداند.

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم بیان کرد: مسئولیت دیگر انسان مربوط به "مسئولیت زمانی" است که انسان باید وظیفه زمانی خود را به خوبی بشناسد و بر اساس آن عمل کند.

تفاوت عقل و علم

وی در ادامه با تاکید بر بهره گیری انسان‌ها از عقل و علم در کنار یکدیگر به تفاوت آنها اشاره داشت و عنوان کرد: علم به معنای دانستن و عقل به معنای تشخیص حق و باطل از یکدیگر است.

نوری همدانی با تأکید بر اینکه خاستگاه علم جهان اسلام بوده است ابراز داشت: شاهد این امر هم اصطلاحات عربی است که امروز در برخی از علوم کشورهای غربی وجود دارد.

وی علت عقب ماندگی مسلمانان را سلاطین آنان عنوان کرد و بیان داشت: سلاطینی که بر مسلمانان حکومت می‌کردند باعث ایجاد انحراف در مسیر اسلام شدند و از دین نیز تنها به عنوان ابزار استفاده می‌کردند.

این استاد حوزه با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی گفت: امام خمینی (ره) با تکیه بر نیروی مردمی قیام کرد و اسلام را دوباره زنده نمود و جهاد وشهادت و ایثارگری را که از جامعه بیرون رفته بود دوباره به ملت بازگرداند.

کد خبر 1271378

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha