سید جواد تقوی در گفتگو با مهر گفت: در روزهای پایانی سال و همچنین ایام نوروز تقاضا برای برخی کالا و خدمات افزایش می یابد. بر همین اساس، به منظور ممانعت از اجحاف در حق مصرفکنندگان وتنظیم بازار به مجموعه کالاهای ضروری مورد توجه طرح نظارتی ویژه هدفمندی یارانه ها گروه کالایی پوشاک، کیف و کفش و گروه خدمات حمل و نقل بین شهری افزوده شده است.
معاون بازرسی و نظارت سازمان حمایت افزود: با توجه به اینکه در ایام نوروز مراجعه به واحدهای اقامتی، اماکن تفریحی، فرهنگی، زیارتی و رستورانها بالاخص از سوی مسافرین به طور چشمگیری افزایش می یابد، نظارت برعملکرد این واحدهای ارائه کننده خدمات نیز در دستور بازرسان قرار گرفته است.
وی در مورد عملکرد 130 روزه اجرای طرح نظارتی ویژه هدفمندی یارانه ها تصریح کرد: در مدت زمان اجرای این طرح منتهی به دهم اسفندماه 3 میلیون و 48 هزار و704 مورد بازرسی از واحدهای تولیدی، توزیعی و خدماتی انجام گرفته است.
به گفته تقوی، حاصل این تعداد بازرسی تشکیل 248هزار و 103فقره پرونده به ارزش 225 میلیارد و 958میلیون و 928هزار و 134تومان بوده است، پس از بررسی های اولیه 238هزار و 678 پرونده برای رسیدگی و صدور رأی نهایی به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
وی اظهار داشت: در میان گروه های کالایی و خدماتی که دراین مدت مورد بازرسی قرارگرفتند، گروه خدمات عمومی با 322هزار و 839 مورد در رتبه اول بیشترین میزان بازرسی انجام شده، قرارگرفت.
معاون بازرسی و نظارت سازمان حمایت با اشاره به اینکه گروه میوه بالاخص سیب، پرتقال، موز و نارنگی با 280هزار و 565مورد بازرسی دررتبه دوم قرارگرفته است، اظهارداشت: با توجه به اینکه درآستانه سال نو و همچنین ایام نوروز تقاضا برای میوه افزایش خواهد، نظارت و بازرسی بر این بازار نیز به تناسب افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: در رتبه سوم بیشترین بازرسی ها گروه غلات و حبوبات با 276هزار و 220 مورد قراردارد و رتبه چهارم با 261هزار و89 مورد بازرسی به گروه مواد پروتئینی بویژه گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم مرغ اختصاص یافته است.
تقوی از گروه مواد لبنی به خصوص شیر، ماست، کره و پنیر با 256هزار و 32مورد به عنوان پنجمین گروه کالایی با بیشترین سهم از کل بازرسی ها، تصریح کرد: رتبه های ششم و هفتم جدول بیشترین میزان بازرسی ها به ترتیب به گروه کالایی قند و شکر و روغن نباتی با 231 هزار و190مورد و گروه کالایی سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی با 217 هزار و 534 مورد بازرسی اختصاص یافته است.
وی گفت: گروه پودر شوینده اعم از دستی و ماشینی با 168 هزار و694 مورد و گروه مصالح ساختمانی بویژه شمش، تیرآهن، ورق، میلگرد و سیمان با 150 هزار و250در رتبه های هشتم و نهم این جدول قرارگرفته اند.
معاون بازرسی و نظارت سازمان حمایت با بیان اینکه گروه چای و خرما با 145 هزار و391مورد بازرسی در رتبه دهم قرارگرفته است، افزود: گروه کالایی کاغذ به خصوص کاغذ روزنامه، چاپ و تحریر و لاستسک اعم از لاستیک سواری، باری و اتوبوس با 119 هزار و37 مورد در رتبه یازدهم و گروه نهاده های دامی بویژه جو، ذرت، کنجاله ها، کود و سموم با 62 هزار و83مورد بازرسی در رتبه دوازدهم قرارگرفته اند.
وی در ادامه به ارائه آماردرخصوص سه گروه کالا و خدمات جدیدی که با همراه شدن طرح نظارتی نوروزی با طرح نظارتی ویژه هدفمندی در دستورکار بازرسان برای بازرسی و نظارت ویژه قرارگرفته است، پرداخت و توضیح داد: از گروه پوشاک، کیف و کفش27هزار و55 مورد بازرسی انجام گرفته است که با توجه به افزایش تقاضا در روزهای باقی مانده از سال جاری بازرسی های بیشتری به این گروه کالایی اختصاص خواهدیافت.
تقوی میزان بازرسی های انجام گرفته از حمل و نقل بین شهری بویژه هواپیما، قطار و اتوبوس را 5هزار و993 مورد و سهم واحدهای اقامتی، اماکن تفریحی، فرهنگی، زیارتی و رستورانها را 5 هزار و561 مورد از مجموع بازرسی ها اعلام کرد و تاکیدکرد: با توجه به افزایش تقاضا برای این دو بخش خدماتی در روزهای آخر سال وهمچنین تشدید تقاضا در ایام نوروز برنامه ریزی ویژه ای برای نظارت بر این دو بخش در دستور کار بازرسان قرارگرفته است.
وی در پایان یادآور شد: با توجه به تبلیغات واطلاع رسانی صورت گرفته درخصوص دریافت و رسیدگی به هرگونه گزارش وشکایت مردمی طی مدت زمان اجرای طرح نظارتی ویژه هدفمندی یارانه ها 190هزار و458 فقره گزارش وشکوائیه مردمی اخذ و مورد رسیدگی قرارگرفته است.
نظر شما