مخترع این ریزپردازنده هوشمند در گفتگو با خبرنگار مهر در دماوند اظهار داشت: بنده دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی گرایش نفت هستم به همراه یکی از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند و یک دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان این ریزپردازنده هوشمند را اختراع و به ثبت رساندیم.
کامبیز مهدیزاده فرساد ادامه داد: این ریزپردازنده تعیین شکل مخازن هیدروکربنی دومین اختراع گروه سه نفره پژوهشگری ما محسوب می شود که در ماه های اخیر و پس از انجام دفاعیات و ساخت نمونه دستگاه با شماره ثبت389110531 و شماره اختراع 68685 به ثبت رسیده است.
این دانشجوی واحد دماوند پیرامون اختراع تیم خود خاطرنشان کرد: با استفاده از ریزپردازنده طراحی شده مذکور و ارسال آن به داخل چاه در حال حفاری می توان به خصوصیات مخزن، تعیین اقتصادی بودن بهره برداری، شکل و نمای بهتر و اطلاعات دقیقتر پی برد.
وی بیان داشت: از این داده های اطلاعاتی می توان در اجرای درست عملیات ازدیاد برداشت، برداشت با بهره وری بیشتر، صیانت از مخازن و همچنین تعیین تاریخچه نیز استفاده کرد.
مهدیزاده با اشاره به دیگر ویژگیهای مهم این طرح افزود: به سبب دشواری در بکار بستن سنسورهای قدیمی طی اجرای برخی پروژه های ویژه نظیر استخراج دریایی و افقی نفت کاربرد سنسورهای یاد شده با مزایایی همچون هزینه مناسب، تولید مقرون به صرفه و ارائه اندازه گیریهای دقیق همراه خواهد بود.
عضو تیم طراحی این ریزپردازنده با بیان اینکه اختراع فوق مشابه خارجی ندارد، عنوان کرد: برای این طراحی که با پشتکار و صرف زمان بسیاری به ثمر رسید مشابه خارجی وجود ندارد و برای اولین بار درجهان صورت می گیرد.
وی بیان داشت: تلاش برای طراحیهای پژوهشی در راستای کمک به رشد و ارتقاء اقتصاد کشورهدفی والا و گامی مثبت محسوب شده و قطع وابستگی به بیگانگان را بدنبال خواهد داشت.
کامبیز مهدیزاده فرساد با اشاره به دهه کیفی سازی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: با توجه به رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی در دهه کیفی سازی، انتظار بر این بود تا در این زمینه مساعدتهای لازم صورت گیرد اما این اختراع همچون گذشته بدون کوچکترین تسهیلات مالی و با استفاده از هزینه های شخصی به ثمر نشست.
دیگر عضو این تیم و استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند پیرامون ساخت ریزپردازنده فوق اظهار داشت: در گذشته تنها برای مخازن بزرگ شبیه سازی و مطالعات لازم صورت می گرفت و مخازن کوچک با توجه به زمانبری اینگونه مطالعات و هزینه های بالای شبیه سازی از بررسیهای مذکور باز می ماندند اما امروزه می توان مخازن کوچک را نیز توسط شبیه سازهای کوچک مورد کنکاش و مدیریت قرار داد.
عباس عباس زاده ادامه داد: در تعیین و شبیه سازی شکل مخازن هیدروکربنی روشهای متعددی پیشنهاد شده که در این طرح از یک سامانه هوشمند برای کمک به بهبود شبیه سازی و تعیین شکل مخزن استفاده می شود.
نظر شما