۲۸ اسفند ۱۳۸۹، ۱۳:۱۴

ضرغامی:

شبکه مستند هدیه‌ای به مردم ایران است

شبکه مستند هدیه‌ای به مردم ایران است

عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما افتتاح رسمی شبکه مستند سیما را هدیه‌ای به مردم ایران دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، عزت الله ضرغامی در حاشیه مراسم افتتاح رسمی این شبکه افزود: نه تنها مستند بلکه همه ساختارهای دیگر رسانه ای هم در سیما و هم در صدا اگر به درستی و با شناخت نیازها و مطالبات، توقع و انتظارات مردم ساخته شود به نظر من مخاطبان بسیار بالایی خواهد داشت.

وی افزود: تجربه نشان داده است مخاطب بسیاری از برنامه‌ها که ساختار نمایشی نداشته از پربیننده‌ترین برنامه‌های نمایشی ما هم بیشتر بوده است. این یک اصل کلی است و ربطی به مستند ندارد.

رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه گفت: مطمئن هستم که شبکه مستند یکی از پر بیننده ترین شبکه ها خواهد بود.

عزت الله ضرغامی با اشاره به اینکه مستند، کاری خلاقانه بر اساس واقعیات است، افزود: اگر مستند با ابتکار و جذابیت‌های لازم ایجاد و کاری حرفه‌ای شود، اعتماد سازی بالایی ایجاد می‌کند و به نوبه خود از بسیاری از کارهای نمایشی جذابیت بالاتری دارد.

وی گفت: سابقه کارهای مستند درسیما همین گونه بوده و چون برنامه‌های مستند تاکنون در برنامه‌های سیما پراکنده بوده است، مردم خیلی روی کار مستند متمرکز نبوده‌اند.

رئیس سازمان صدا و سیما افزود: اما از امروز که برنامه‌ها با جدول پخش مشخص ارائه می‌شود، مطمئنم که این شبکه یکی از پربیننده‌ترین شبکه‌های ما خواهد بود.

ضرغامی ادامه داد : مستندسازان بسیار خوبی در کشور داریم که باید از ظرفیت های  آنان استفاده کرد.

ضرغامی درباره دغدغه مستندسازان برای پخش آثارشان گفت: اگر مستندسازان دغدغه دارند راست می‌گویند و گلایه آنها درست است.
 
وی علت این نگرانی مستندسازان را نبود بستر و زمینه لازم و مناسب بیان کرد و افزود: برنامه‌های مستند باید از نظر کمی به لحاظ حجم برنامه ها و هم به لحاظ کیفی تبلیغ شود.
 
رئیس سازمان صدا و سیما گفت: به دلیل اینکه ما شبکه مستقلی برای این کار نداشتیم تاکنون این اقدام صورت نگرفته و بسیاری از کارهای مستند که خیلی از آنها هم مستند های خوبی بوده عملا فرصت پخش در کل کشور را پیدا نکرده است.
 
ضرغامی افزود: مستندسازان بسیار خوبی در همه عرصه ها داریم و اگر اینها احساس کنند که آثارشان از شبکه سراسری وحتی خارج از کشور پخش می شود ، مستندسازی به لحاظ کیفی و کمی رونق بیشتری می‌گیرد.
 
رئیس سازمان صدا و سیما گفت: مطمئن هستم که مستندسازان عزیز کشورمان در حد خودشان در بالاترین سطح و تراز جهانی کارهای مستند ارائه می کنند و یقین دارم که با افتتاح 24 ساعته شبکه مستند، فرصت بسیار مناسبی پیدا می‌شود تا مردم آثار آنها را ببینند و استفاده کنند.
 
ضرغامی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه شبکه مستند بخشی از پازل رسانه ای صدا و سیماست، منظور از این پازل چیست گفت: در واقع کسی که این را گفته، معنایش این بوده که آن مجموعه و سبدی که نیاز رسانه ای مردم است و مردم علاقه مندند که همه نیازهای خود را در داخل این سبد و این جدول ببینند ،‌ مجموعه و نقشه‌ای است که بخش‌های مختلف آن باید تکمیل شود و مستند یک گونه و ساختاری است که گمشده سیما بوده است.
 
وی اضافه کرد: کار مستند مستقیماً و شاید مطلقاً در جهت بالا بردن آگاهی‌های عمومی و تخصصی مردم است.
 
ضرغامی گفت: کار نمایشی هم به نوبه خود پیام دارد و آگاهی می‌دهد و اگر خوب ساخته شود در جای خود قابل بحث است، اما مستند، مطلقش آگاهی است و من فکر می کنم هزاران سوژه وجود دارد که مردم می خواهند درباره آنها مطلب بدانند و اطلاعاتشان اضافه شود و این اطلاعات بعداً در چگونه زیستن مردم و در تصمیم گیری آنها مؤثر است.
 
رئیس رسانه ملی تأکید کرد: در کار مستند سطح عمومی فکر مردم به خصوص نسل جدید افزایش می‌یابد و من تردید ندارم اگر این شبکه بتواند به خوبی وظایفی را که به آن محول کرده ایم انجام دهد بعد از یک سال شاهد خواهیم بود که تفکر و بصیرت و دانش عمومی جامعه یک پله و یک سطح بالا می آید چون بسیاری از دانستنی های مردم در قالب مستند و در دل این شبکه تولید و عرضه می‌شود.
 
وی گفت: در همه حوزه‌ها ازجمله حوزه‌های سیاسی بهترین قالب، مستند است و ما در طول همین سالها تجربه کردیم مستندهای سیاسی و دفاع مقدس که ساخته شد اصلاً نگرش جامعه به بسیاری از مسائل سیاسی عوض شد، بسیاری از یادآوری‌های تاریخی انجام گرفت و مردم احساس کردند که خیلی مطالب را متوجه شده‌اند.
 
ضرغامی افزود: در بحث‌های علمی، ورزشی، اجتماعی و در همه حوزه ها اگر به درستی تشخیص دهیم که نیاز مردم چیست و خلاقانه و جذاب با سناریوی روشن و علمی، مستندسازی و تولیدات خودمان را عرضه کنیم، یقین دارم که تحولی در مخاطبان سیما ایجاد می شود.
 
وی اشاره کرد: البته با شرایطی که ما داریم حدود 25 درصد مردم می‌توانند این شبکه را ببینند و مردم باید بدانند که شبکه آنالوگ ما در واقع با شبکه قرآن و معارف پر شده است و شبکه‌های جدید باید در حوزه دیجیتال پخش شود که خوشبختانه الان در تعدادی از استان‌های کشور سیستم دیجیتال بهره برداری شده است و حدود 18 میلیون نفر از مردم در حال حاضر به سیگنال‌های دیجیتال دسترسی دارند و می توانند شبکه 24 ساعته مستند را ببینند.
 
ضرغامی گفت: با همکاری‌هایی که دولت داشته و تلاش کرده است اعتبارات لازم را در اختیار صدا و سیما قرار بدهد مطمئن هستم که در سال 90 بقیه استان ها را هم می‌توانیم به سیستم دیجیتال مجهز کنیم و با توجه به جذابیت فوق العاده شبکه مستند و نیاز عمومی مردم به این شبکه ، فکر می کنم با اولویت دادن استانداران و مسئولان منطقه ای به این شبکه ، خیلی زود شاهد گسترش این شبکه در کشور باشیم.
 
رئیس سازمان صدا و سیما با بیان اینکه سال 89 سال رویدادهای شیرین برای کشور بود گفت: فکر می‌کنم شیرین‌ترین رویداد حداقل برای خودم،‌ به عنوان یک تجربه موفق برای رسانه ملی، طرح تحول اقتصادی و هدفمندکردن یارانه هاست که کار بسیار بزرگی بود.
 
ضرغامی افزود: بسیاری از دولتمردان در دولت‌های گذشته اجرای این طرح را می‌خواستند و احساس می‌کردند چاره‌ای جز اجرای این طرح ندارند، اما این طرح آن قدر پیچیده بود و ابعاد مختلفی داشت که عملاً اجرا نشد.
 
وی بیان کرد: خوشبختانه امسال این طرح بزرگ اقتصادی اجرا شد و مراحل اولیه این طرح فوق العاده با موفقیت همراه بود که خوش بین ترین تحلیلگران و کارشناسان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نمی‌توانستند چنین عملکردی را برای این طرح پیش بینی کنند.
 
ضرغامی افزود: رسانه ملی به ویژه همکاران عزیز ما که صادقانه تلاش می کنند، نقش محوری، اصلی و جدی در موفقیت این طرح داشتند.
 
رئیس سازمان صدا و سیما گفت: از آنجا که بخش زیادی از این طرح مانند بحث قیمت‌ها و بازار، بحث روانی بود خوشبختانه رسانه ملی با همکاری خوب با خدمتگزاران و دولت جمهوری اسلامی به نفع مردم، موفق عمل کرد و مردم ثمره آن را دیدند و چشیدند.
 
وی افزود: از نظر من در کنار همه موفقیت‌ها و خاطرات خوش در طول سال 89، موفق بودن اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و عملکرد موفق رسانه ملی در کنار کارگزاران اصلی این طرح از خاطرات شیرین ما در طول یک سال اخیر است.
کد خبر 1276661

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha