يك استاد دانشگاه تربيت مدرس در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهربا اشاره به اينكه طرح از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده به مدت دو سال از برنامه هاي دولت است، گفت: اما تاكنون اقدام موثري در اين زمينه انجام نشده است.
دكتر صادق خليليان افزود: خودروهاي فرسوده به علت مصرف بالاي بنزين ، موجب آلوده كردن محيط زيست شده و از نظر ايمني بسيار خطرناك هستند و هزينه نگهداري آنها بالا است.
وي تصريح كرد: دولت بايد تا پنج سال آينده حداقل يك ميليون خودرو فرسوده را ازرده خارج كند و اين در شرايطي است كه با توجه به عمكرد دولت پيش بيني مي شود كه اين امر امكان پذير نباشد.
به گفته وي، در حال حاضر وزارت اقتصاد و دارايي و سازمان مديريت و برنامه ريزي به تعهدات خود در قبال تامين اعتبارات لازم براي اجراي طرح عمل نكرده و بانكهاي عامل نيز وام را به موقع در اختيارمالكان خودروهاي فرسوده قرار نمي دهند و به نظر مي رسد كه عملا اين طرح متوقف شده است.
خليليان با اشاره به اينكه قانون اجرايي طرح جايگزيني خودروهاي فرسوده نيز از اشكال برخوردار است، افزود: در اين طرح بايد بعنوان مثال يك سال از انتقال سند به نام مالك گذشته باشد و يا اينكه اين طرح، شامل خودروهايي كه از طريق قولنامه نقل و انتقال شده باشد نمي شود.
وي تصريح كرد: از آنجا كه صاحبان خودروهاي فرسوده اغلب از اقشار كم درآمد و يا متوسط جامعه هستند و اين خودروها منبع درآمد براي آنها محسوب مي شود ، دولت بايد در قيمت گذاري و خريد اين خودروها بنحوي عمل كند كه صاحبان اين خودروها متضررنشوند.
به گفته وي، همچنين دولت با تسهيل مقررات اداري بايد بستر مناسبي براي جايگزيني خودروهاي فرسوده ايجاد كند تا آنها اشتياق بيشتري پيدا كنند.
يك كارشناس اقتصادي در گفت و گو با "مهر":
جلوگيري از تردد خودروهاي فرسوده بايد به تعويق بيافتد
به علت اشكالات اجرايي بوجود آمده كه بيشتر از طرف خود دولت است جلوگيري از تردد خودروهاي فرسوده بايد به تعويق بيافتد.
کد خبر 127667
نظر شما