۲۸ اسفند ۱۳۸۹، ۱۴:۲۵

کردستان در زیرساختهای توسعه ضعیف است

کردستان در زیرساختهای توسعه ضعیف است

سنندج - خبرگزاری مهر: رئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی طی نامه ای به رئیس جمهور خواستار توجه بیشتر به توسعه زیرساختهای این استان در آستانه سفر هیئت دولت به کردستان شد.

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، اقبال محمدی در آستانه دور سوم سفر هیئت دولت به استان کردستان طی نامه ای با اشاره به مهمترین نیازهای این استان به ویژه در حوزه های توسعه زیرساختها خواستار توجه بیشتر به کردستان و اختصاص اعتبارات ویژه و جهشی به این استان شده است.

در نامه رئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهور آمده است: "با توجه به سفر سوم هیئت محترم دولت به استان کردستان در فروردین ماه سال آتی خواهشمند است مشکلات مطروحه ذیل را مدنظر قرار داده و ضمن تصویب طی جدول زمانبندی در حداقل زمان ممکن نسبت به تخصیص اعتبارات جهشی و عملیاتی نمودن آنها اقدام شود تا چهره محرومیت از سطح استان برداشته شود".

1- دو باند نمودن جاده همدان - قروه - سنندج و آزاد راه کرمانشاه - میاندوآب می بایست در سال 85 به اتمام می رسید در سفر دوم هم تأکید شد در سال 89 به پایان برسد اما با این اعتبارات محدود مندرج در لایحه بودجه سنواتی احتمالاً سالهای سال به طول انجامد.

2- کمربندی سنندج به آثار باستانی تبدیل شده و سالهاست که مردم محله گلشن از بار سنگین ترافیکی رنج می برند و ده ها نفر نیز زیر چرخ ماشین های سنگین باری و مسافربری کشته می شوند که عبور و مرور تانکرهای عراقی هم مزید بر علت شده است.

3- کلنگ فرودگاه سقز در سال 74 به زمین زده شده است و فرودگاه مریوان نیز ز مصوبات سفر دوم هیئت دولت بود که متأسفانه روند اجرا و تحقق آنها در هاله ای از ابهام است و خبری از اجرای عملیات ساخت و ساز در این دو پروژه در میان نیست.

4- هر ماه به خصوص در فصل تعطیلات ده ها نفر بر اثر تصادف در جاده مریوان – سنندج به دلیل غیر استاندارد بودن جاده و عدم دو بانده کردن و همچنین عبور و مرور تانکرهای عراقی و بار ترافیکی شدید کشته می شوند و متأسفانه آنگونه که لازم است مسئولان ذیربط به این مهم توجه نمی کنند و همه اذعان دارند مریوان یک شهر توریستی و دارای مرز رسمی و محل ارتباط با کردستان عراق و دروازه توسعه غرب کشور است، هرچند در جدول شماره 18 لایحه بودجه سال 1390 مطالعه و اجرای دو باند شدن جاده مریوان – سنندج تصویب شده است اما سالیان زیادی طول می کشد تا به بهره برداری برسد، در حالی که در ظرف شش ماه یک جاده دو بانده 100 کیلومتری یا چند زیرگذر در بعضی از شهرها احداث و به بهره برداری می رسد چرا اجرای پروژه های عمرانی و زیربنایی در استان کردستان طبق جداول زمانبندی اجرا نمی شود؟

5- با توجه به تبدیل مریوان به عنوان منطقه ویژه اقتصادی و وجود مرز رسمی باشماق و مراجعه مردم از اقصی نقاط ایران به شهرستان های مرزی بانه و مریوان، مسیر 60 کیلو متری سقز- بانه و40 کیلو متری سروآباد – مریوان و جاده سقز به مریوان جوابگوی مسافرین و وسایل نقلیه نیست و ضروری است تیم کارشناسی از وزارت راه و ترابری و استان تشکیل و اعتبارات ویژه ا ی به صورت جهشی اختصاص تا ظرف مدت یک سال جاده های مورد نظر بهسازی، تعریض و آسفالت شوند.

6- مرمت و بهسازی بافت های فرسوده کلیه شهرهای استان کردستان در حد شعار باقی مانده، لازم است در سفر سوم چاره ای اندیشیده شود تا روند مرمت بافت های فرسوده در این استان تسریع یابد.

7- معضل بیکاری نه تنها حل نشده بلکه چند برابر شده و کسانی که تسهیلات پنج میلیونی دریافت می کنند به بیکار بدهکار تبدیل شده ا ند چرا که با پنج میلیون تومان وجه نقد نمی توان اشتغال پایدار را ایجاد کرد، لذا باید توجه ویژه ای به اشتغال مبذول شود و در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری نسبت به فراهم نمودن زمینه سرمایه گذاری در امر صنعت، معدن و کشاورزی مصوباتی اجرایی و به تصویب هیئت وزیران برسد.

8- با توجه به آزاد شدن یارانه حامل های انرژی یارانه گاز بر دوش مردم سنگینی می کند و یارانه های پرداختی جوابگوی فیش گاز مصرفی در طول سال نیست و شایسته است دستور فرمایید کلیه شهرها و روستاهای استان باتوجه به سردسیر بودن به اقلیم یک تغییر کرده و هزینه سوخت مساجد و اماکن عمومی از محل درآمد حاصل از اجرای هدفمند کردن یارانه ها تأمین شود.

9 -عدم وجود کارخانه های مادر و اشتغالزا در استان و عدم سرمایه گذاری های کلان موجب بیکاری جوانان تحصیلکرده شده است که لازم است هیئت دولت به صورت ویژه چاره ای بیندیشد.

10- راه آهن شرق به غرب که از سال 80 در دستور کار دولت قرار گرفته است از هزار میلیارد تومان اعتبار برآوردی  تاکنون تنها60 میلیارد تومان ااز عتبار تخصیص یافته است که با این شرایط احتمالاً صدها سال طول می کشد تا راه آهن غرب کشور احداث و به بهره برداری برسد.

11- تعیین تکلیف و حل مشکلات حاشیه نشینی شهرهای استان کردستان و سکونتگاه های غیر مجاز به خصوص در شهر مریوان به تصویب مصوبات ویژه توسط هیئت دولت و اعتبار جهشی نیاز دارد.

12- عدم حل مشکل ترافیک سنندج به دلیل عدم وجود اعتبارات مورد نیاز جهت تملک و تعریض معابر و خیابان ها به معضل اساسی مردم استان تبدیل شده است.

13-عدم وجود پارکینگ های شهری به دلیل عدم مدیریت صحیح در سطح شهرهای استان به خصوص سنندج، مریوان و بانه به تدبیر و تأمین منابع مالی جهشی از طرف هیئت دولت نیاز دارد.

14- تصویب و تخصیص بودجه جهت احداث و توسعه مساجد جامع شهرستان های استان کردستان در سال 1390 ضروری است.

15- احداث کنارگذر در اغلب شهرهای استان کردستان یک نیاز لازم و ضروری است.

16- تامین اعتبار جهشی و احداث سد و ذخیره آب رودخانه های استان کردستان که اغلب مرزی هستند، ضروری است.

نماینده مردم شهرستان های مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی در پایان آورده است که انتظار می رود روند اجرایی کردن مصوبات دور اول و دوم سفر دولت به کردستان با حضور کارشناسان نهاد ریاست جمهوری بررسی و میزان واقعی اجرایی کردن آنها به مردم اعلام شود.

کد خبر 1276682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha