به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، آذربایجان غربی روزها و دقایق پایانی سال 89 را در حالی سپری کرده و خود را برای استقبال از مسافران بهاری آماده می کند که به جز اقدامات کلیشه ای هر سال از جمله استقرار اکیپ های امداد و نجات جاده ای، انتظامی و راهداری و نیز چراغ های تزئینی و چیدن سفره های هفت سین تکراری در میادین شهرها اقدام قابل توجهی در جهت نماسازی و زیباسازی شهرها به خصوص ارومیه انجام نشده است.
این استان در حالی عنوان مهد تاریخ و تمدن ایران اسلامی به دلیل دارا بودن دو اثر تاریخی ثبت شده جهانی و هزار و 420 اثر ثبت شده ملی به همراه دریاچه ارومیه را با خود به یدک می کشد که از وضعیت گردشگری نامناسبی برخوردار است.
عدم وجود زیرساخت های لازم گردشگری از جمله نبود سرویس های بهداشتی و کمپینگ های اسکان مسافر در مکان های تاریخی از جمله قره کلیسا نهمین اثر ثبت شده جهانی ایران، مجموعه جهانی تخت سلیمان، قلعه بسطام و تپه تاریخی حسنلو و ... به همراه عدم استقرار امکانات مناسب برای استفاده مسافران نوروزی در پارکها و مکانهای مورد نظر اسکان میهمانان نوروزی از مشکلاتی است که نمی توان به راحتی از کنار آنها گذشت.
آذربایجان غربی به عنوان شاهراه ارتباطی ایران و اروپا متاسفانه در زمینه توجه به راهها مورد غفلت مسئولان واقع شده هر چند مردم این دیار روزگار زیادی را منتظر افتتاح طرح میانگذر شهید کلانتری بودند اما با بهره برداری از این طرح توجه قابل بیانی در این زمینه صورت نگرفته است و توجه به نماسازی و چراغانی و ... این طرح نیز مانند سایر طرح ها مورد غفلت واقع شده است.
بحث قابل توجه اینکه آذربایجان غربی پتانسیلهای بسیار بالایی برای پذیرایی و اسکان از میهمانان نوروزی دارد که داشتن باغهای طبیعی زیبا، آثار تاریخی کهن، غارها و تپه های تاریخی و جذاب، دریاچه ارومیه، میانگذر شهید کلانتری، بازارچه های مرزی، مناظر بکر و طبیعی در کنار آیین ها و سنت های قابل توجه و صنایع طبیعی متعدد به دلیل همزیستی اقوام و ادیان مختلف تنها گوشه ای از این ظرفیت هاست.
اما متاسفانه در سالجاری ستاد تسهیلات نوروزی از این ظرفیت ها به نحو احسن بهره نبرده و تنها با چراغانی و نصب چندین سفره هفت سین نوروز آذربایجان غربی را نیمه آماده برای استقبال نوروز سل 90 آراسته است.
امسال تاکنون آن طور که باید در شان ارومیه و آذربایجان غربی باشد، عملیات مناسب سازی پذیرایی از مسافران نوروزی به صورت جدی و گسترده در دست اقدام قرار نگرفته و هنوز قامت شهرهای آذربایجان غربی برای ایام نوروز آماده نشده است.
تحول در بخش گردشگری ذائقه عمومی را می طلبد
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی نیز با بیان اینکه نگاه نو و ابتکار جدیدی در بخش جذب گردشگر به خصوص در ایام نوروزی در استان آذربایجان غربی طی سالجاری صورت نگرفته است بیان داشت: تحول در بخش گردشگری ذائقه عمومی را طلب می کند باید مردم استان نیز در این زمینه مسئولان را یاری برسانند.
سید جواد محمودی با تشریح فعالیت های ستاد تسهیلات نوروزی در سطح استان طی سالجاری بیان داشت: با نزدیک شدن به ماه های پایانی سال ستاد تسهیلات نوروزی با عضویت تمامی نهادهای ذیربط تشکیل شده و شروع به فعالیت کرده و تاکنون بیش از پنج جلسه هماهنگی نیز برگزار کرده است.
وی ادامه داد: بر اساس روال سالهای آتی تمامی دستگاه های اجرایی اقدامات اساسی برای اسکان، پذیرایی و جلب اعتماد و نظر میهمانان نوروزی را در دستور کار خود قرار داده اند وتعداد اکیپ های امداد و نجات، پلیس راه، انتظامی، اورژانس نیز بیشتر از سال گذشته تشکیل و در مکان های مورد نظر مستقر شده اند.
این مقام مسئول با تایید انتقاد برخی رسانه ها به دلیل آماده نبودن استان برای استقبال از میهمانان نوروزی در سال 90 افزود: متاسفانه با وجود ظرفیت های بالای این استان در بخش جذب گردشگر اقدامات نو و ابتکار جدید برای معرفی این پتانسیل ها با مسافران نوروزی تاکنون صورت نگرفته است.
محمودی نقش رسانه ها را در معرفی هر چه بیشتر و بهتر استان و پرداختن با ایده های نو برای جذب گردشگر مهم ارزیابی کرد و خواستار همراهی اهل رسانه استان در این بخش شد.
وی در ادامه همچنین با انتقاد از عدم استفاده اصولی از گردشگری طبیعی استان در سالهای اخبر گفت: آذربایجان غربی روستاهای زیبا و مناظر طبیعی بکری برای جذب گردشگر دارد که متاسفانه تاکنون این ظرفیت مورد غفلت واقع شده است.
این مقام مسئول توجه به ورودی های شهرها، توجه به میراث فرهنگی و اماکن تاریخی، توجه به زیبا سازی و نما سازی شهرها را از ملزومات جذب گردشگر و جلب اعتماد میهمانان نوروزی در استان دانست.
محمودی با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه وضعیت آب و هوایی استان در فصل بهار با بارش همراه است و این موضوع اسکان مسافران در چادرها را سخت تر میکند، لذا پیشبینی شده نوروز امسال تمام مسافران استان در مکانهای مسقف اسکان می یابند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه برای اسکان مسافران در ایام نوروز باید تدابیر لازم اندیشیده شود و بر این اساس باید مکانهای مناسبی برای این منظور در نظر گرفت بیان داشت: پارکهای انتخابی برای اسکان در شهرهای بزرگ نمیتواند پارکهای درجه یک باشد، همچنین برای اسکان مسافران باید پارکهای حاشیهای شهر و پارکهای درجه دو و درجه سه را در نظر گرفت.
محمودی ادامه داد: اسکان مسافران در پارکها باید با توجه به وضعیت آب و هوایی منطقه تعیین شوند تا بتوان مسافران را به نحو مطلوبی در آنها اسکان داد.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: شهرداریها نسبت به توقف عملیات در ایام نوروز توجه ویژه ای داشته باشند و در این زمینه شهرداریها موظف هستند پروژههای خود را متوقف کنند.
عکس تزئینی است
عدم بهره گیری از فناوریهای نوین ارتباطی جهت شناساندن آذربایجان غربی
عدم بهره گیری از فناوریهای نوین ارتباطی از جمله سایت های اینترنتی، ارسال نقشه راهها، شهرها، جاذبه های تاریخی و طبیعی، اماکن اقامتی و رفاهی و محل استقرار ستادهای اسکان نیز در آذربایجان غربی محدود به تجدید چاپ بروشورهای های معرفی سالهای گذشته و نصب پارچه نوشته هایی جهت مثلا راهنمایی مسافران شده است.
استان آذربایجان غربی در شمال غرب کشور با برخورداری از تمدن کهن و آثار تاریخی غنی و جاذبههای متعدد فرهنگی، اجتماعی و طبیعی به عنوان یکی از قطبهای مهم گردشگری کشور محسوب میشود.
آذربایجان غربی 2.5 درصد از مساحت کشور اسلامی ایران را تشکیل میدهد و با ترکیه، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان به طول یک هزار کیلومتر مرز مشترک دارد.
آذربایجان غربی با توجه به ظرفیتهای گردشگری و تاریخی یکی از مناطق مستعد برای توسعه گردشگری کشور است و توسعه این بخش در این استان مرزی میتواند به رونق این صنعت در ایران کمک کند.
نظر شما