۱۰ فروردین ۱۳۹۰، ۱۱:۲۹

آمارها حکایت دارند؛

کمبود شدید واحدهای اقامتی در گلستان/ امکانات پاسخگوی 10 درصد گردشگران

کمبود شدید واحدهای اقامتی در گلستان/ امکانات پاسخگوی 10 درصد گردشگران

گرگان - خبرگزاری مهر: مسئولان میراث فرهنگی گلستان پیش بینی کرده اند، نوروز 90 حدود پنج میلیون مسافر به استان وارد شود، این درحالی است که این استان با کمبود شدید مراکز اقامتی روبرو است.

به گزارش خبرنگار مهر درگرگان، برآیند بررسی ها نشان می دهد که واحدهای اقامتی استان تنها پاسخگوی 10درصدمسافران بوده و این استان با ضعف شدید امکانات اقامتی روبرو است.

بررسی آمارها نشان می دهد که از بیش از سه میلیون مسافری که تا روز هفتم فروردین به گلستان وارد شدند تنها حدود 130 هزار مسافر در واحدهای اقامتی پیش بینی شده اسکان یافتند.
 
این واحدهای اقامتی شامل، هتل، مهمانپذیر، منازل استیجاری، سوئیت، چادر و ... است و کمترین میزان مسافران در هتل ها سکونت کردند.
 
ضعف و کمبود شدید امکانات اقامتی درحالیست که گلستان محل گذر زائران ثامن الائمه (ع) بوده و نبود امکانات لازم برای اقامت سبب شده تا نتواند چندان از این پتانسیل بهره ببرد.
 
همچنین وجود 1500 جاذبه فرهنگی و تاریخی شامل اماکن تاریخی، تالابها، موزه، آبشارها، گل فشان ها، لزوم تامین زیرساختهای مورد نیاز را در گلستان الزامی می سازد.
 
در حال حاضر میانگین اقامت در گلستان 3.2 روز است که با حد مطلوب آن فاصله چندانی دارد و درآمدهای گردشگری چندان در اقتصاد استان موثر و ملموس نبوده است.
 
18 هتل، 12 میهمانپذیر، 39 دفتر خدمات مسافرتی و 140 واحد استیجاری در ایام نوروز امسال به مسافران خدمت رسانی کرده و 230 مدرسه با 1560 کلاس نیز برای اسکان مسافران آماده شد.
 
 
 همچنین 53 پاسگاه انتظامی، 50 پایگاه هلال احمر، 64 آمبولانس، 45 درمانگاه شبانه روزی، 21 داروخانه و 21 بیمارستان از دیگر بخشهایی هستند که در این ایام خدمت رسانی می کنند.
 
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، قرارگیری این استان در مسیر بارگاه امام رضا(ع) را موقعیت و مزیت خوب استان عنوان کرد.
 
علی مومنی گفت: از این موقعیت باید به نحو احسن برای توسعه و رونق گردشگری در این استان بهره برد و با انعقاد تفاهمنامه با استان‌های همجوار و نظر به وجود جاذبه‌های فراوان طبیعی و تاریخی و وجود اقوام مختلف و سنت‌ها و آیین‌های مختلف در این استان، در جذب گردشگر داخلی و خارجی و افزایش ماندگاری آنها در این استان بکوشیم.
 
مومنی وجود تالاب‌ها، گل‌فشان‌ها و روستاهای هدف گردشگری را از ظرفیت‌های جذب گردشگر به این استان عنوان کرد و ایجاد هتل پنج ستاره و افزایش زیرساخت‌های اقامتی را در این استان از ضروریات دانست.
 
وی بر تهیه برنامه‌های دفاتر خدمات مسافرتی و پیش‌بینی تورهای ورودی و خروجی در سال 1390 تاکید داشت و از تشکیل
کمیته برای برنامه‌ریزی دقیق در این راستا خبر داد.
 
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان با اشاره به سند چشم‌انداز 20 ساله دولت و سهم ورود 20میلیون گردشگر به کشور، اظهار امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی دقیق و منسجم شاهد افزایش تورهای ورودی به استان گلستان و کشور باشیم.
 
افزایش تعداد هتل در گلستان
 
در عین حال مدیرکل میراث فرهنگی گلستان معتقد است: پیش بینی می شود در ایام نوروز بیش از پنج میلیون مسافر در ایام نوروز به استان وارد شود که شرایط برای استقبال مهیا شده است.

 
فریدون فعالی خاطرنشان کرد: زیرساختها برای افزایش مدت اقامت مسافر در استان فراهم شد و تعداد هتل ها از 10 هتل به 18 هتل رسید.
 
به گفته فعالی، همچنین تعداد تختهای هتل به هزار و 850 تخت رسید و سال آینده این تعداد به بیش از سه هزار تخت می رسد.
 
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان بیان داشت: استان گلستان در مسیر بارگاه امام هشتم (ع) است و مسافرهای زیادی به عنوان مقصد گذر استفاده می کنند و این هنر ماست که با فراهم کردن امکانات، بخشی از مدت اقامت سفر در مشهد را کم و اقامت در استان را بیشتر کنیم.
 
وی یادآورشد: اکنون تفرجگاهها و جایگاههای استان تازه ساماندهی شدند که امکان را برای حضور بیشتر مسافر در استان فراهم می کند و سبب می شود گلستان به مقصد گردشگری تبدیل شود.
 
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان گفت: وضعیت زیر ساختهای گلستان از نظر گردشگری نسبت به سالهای قبل بهتر شده است و شرایطها مهیا شده است.
 
وی افزود: بحث اسکان مسافر از جمله دغدغه ها بود که با ساماندهی خانه های استیجاری، اضافه شدن هتل ها و خدماتی که در آموزش و پرورش ارائه می شود، تا حدی این دغدغه رفع شده است.
 
وی افزود: پیش بینی می شود، نوروز امسال حدود هفت هزار 800 نفر فقط در حوزه آموزش و پرورش اسکان موقت داده شوند.
 
فعالی گفت: تعداد کمپها در سالجاری نسبت به سال قبل بیشتر شد و و مسافران می توانند اسکان موقت داشته باشند و برای افزایش ماندگاری، تفرجگاهها کامل آماه شدند.
 
به هر روی با تمامی تدابیر اتخاذ شده، ضعف امکانات گردشگری و اقامتی در گلستان امری جدی است و نیاز است تا مسئولان امر بجای ارائه آمار، برای جبران کمبودها، جهاد و تلاش بیشتری بخرج دهند.
 
کمبود امکانات اقامتی مناسب موجب می شود تا بیشتر مسافران یا از گلستان به عنوان محل گذر استفاده کنند و یا به حاشیه پارکها و بوستانها برای اقامت پناه آوردند و این امر نابسامانیهایی در حوزه اسکان گردشگران ایجاد کرده است.
کد خبر 1279063

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha