روزهای پایانی سال که فرا میرسد، همه از یکدیگر میپرسند که سال جدید به چه نامی انتخاب خواهد شد. ساعتها و دقیقهها و ثانیه های آخر هم شاید کمتر کسی از چنین نامی باخبر باشد.
وقتی عقربههای ساعت به زمان سال تحویل نزدیک میشود، قشرهای مختلف مردم رودرروی تلویزیون نشسته و در انتظار شنیدن پیام نوروزی حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری هستند.
ساعت 2 و 50 دقیقه و 50 ثانیه صبح را نشان میدهد و سال تحویل شده است. خانوارهای مختلف که در خانه بزرگان جمع شده اند، پس از تبریک کوتاه سال نو به یکدیگر، به پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب گوش فرا میدهند تا ببیند که سال جدید به چه نامی نامگذاری شده است.
صحبتهای حضرت آقا با تقدیر از مسئولان به خاطر پایبندی به سال همت مضاعف - کار مضاعف آغاز میشود؛ سالی که در چندین سال اخیر نخستین بار است مقام معظم رهبری در سال جدید از تحقق شعار سال قبل سخن میگویند:"ملت و مسئولان در سال گذشته حقیقتاً، از خود یک همت والا و بلند نشان دادند و توانستند کار مضاعف انجام دهند که البته نتایج آن در بلند مدت شناخته خواهد شد ولی درهمین ماههای اخیر و کوتاه مدت نیز آثار آن در بخشهای مختلف مشهود است."
در ادامه وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی میخواهند نام سال جدید را اعلام کنند، اقتصاد را محور سال جدید میخوانند و تصریح میکنند: این سال را سال جهاد اقتصادی نامگذاری میکنم و از مسئولان کشور و همچنین از ملت عزیزمان انتظار دارم که در عرصه اقتصادی با حرکت جهادگونه کار کنند.
نامگذاری 1390 به نام سال جهاد اقتصادی در حالی که غرب با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم میکند، آغاز جهش جدید اقتصادی ایران ارزیابی میشود؛ جهشی که می تواند برای جهان اسلام نیز الگو باشد.
واکاوی جهاد اقتصادی نشانگر آن است که واژه جهاد دارای چندین بعد است که به نظر میرسد باید تمامی این ابعاد مورد توجه سیاستگذاران و برنامهریزان کشور قرار گیرد؛ به این معنا که استفاده از واژه جهاد خود تکالیفی از بعد دینی بر عهده هر شهروند ایرانی قرار میدهد، ضمن اینکه بعد دیگر جهاد اقتصادی خود میتواند به موضوع وظیفهمحوری هر ایرانی اشاره داشته باشد.
البته فضایی توام با تلاش بیشتر در حوزه اقتصادی و استفاده بیشتر از ظرفیتهای اقتصادی در کشور هم از مفهوم جهاد اقتصادی درک میشود. غلبه کردن بر مشکلات کنونی اقتصاد ایران از جمله بیکاری که همواره مورد توجه سیاستگذاران و دلسوزان نظام بوده، از دیگر محورها است که باید راهکارهایی را برای ریشهکن کردن آن در اقتصاد ایران یافت.
از قوای مقننه، مجریه و قضائیه هم که به عنوان بازیگران اصلی عرصه جهاد اقتصادی نام برده میشود، انتظار می رود تا در یک حرکت هماهنگ و یکپارچه، نقشهراه مشترکی را برای این جهاد تدوین کنند.
به هر حال، امیدواریم با فرمان تاریخی رهبر معظم انقلاب اسلامی، جهاد اقتصادی با مشارکت ملی زمینه پرواز و جهش بزرگ در اقتصاد ایران را فراهم کند ؛ پس به امید آن روز.
* مجتبی قمری وفا دبیر اقتصادی خبرگزاری مهر
نظر شما