۱۶ فروردین ۱۳۹۰، ۱۲:۴۴

همزمان با روز ملی هسته ای؛

نماینده ایران در سزامی از پیشرفتهای هسته‌ای کشورمان می‌گوید

نماینده ایران در سزامی از پیشرفتهای هسته‌ای کشورمان می‌گوید

استاد فیزیک هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی و نماینده ایران در شورای بین‌المللی سزامی 20 فروردین ماه همزمان با روز ملی فناوری هسته‌ای در دانشگاه گیلان از دستاوردهای هسته‌ای کشورمان می‌گوید.

به گزارش خبرنگار مهر، 20 فروردین ماه سال 1385 خبر دستیابی ایران به فناوری غنی‌سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز اعلام شد. در پی این خبر با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به پاس قدردانی از تلاشهای افتخارآمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، بیستم فروردین ماه، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هسته ای در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فناوری هسته ای نام گرفت.
 
اکنون ششمین روز ملی فناوری هسته ای در ایران اسلامی در راه است و دانشگاهها و مراکز علمی پژوهشی که پشتوانه فنی و علمی لازم برای پیشرفتهای هسته ای کشور را رقم زده اند این روز را با برگزاری برنامه هایی گرامی می دارند.
 
دانشگاه گیلان در روز ملی فناوری هسته ای از سید محمودرضا آقامیری برای تشریح پشتوانه های علمی ایران در زمینه هسته ای دعوت کرده است.
 
دکتر سید محمودرضا آقامیری تحصیلات دانشگاهی خود را در دوره لیسانس در رشته فیزیک در دانشگاه شهید بهشتی سپری کرده و بعد از آن برای ادامه تحصیلات راهی انگلستان شده و درجه کارشناسی ارشد و دکتری خود را در رشته فیزیک هسته‌ای کسب کرده است.
 
دکتر آقامیری، جانشین شهید دکتر مسعود علیمحمدی، استاد پایه 22 فیزیک دانشگاه تهران و نماینده پیشین ایران در شورای بین‌المللی سزامی است. دکتر علیمحمدی در دی ماه سال گذشته هنگام خروج از منزل خود در محله قیطریه در شمال تهران در اثر انفجار یک بمب به شهادت رسید.
 
به گزارش مهر، طرح استفاده از تابش سینکروترون برای علوم و کاربردهای تجربی در خاورمیانه یا همان "سزامی" ایده‌ای بین‌المللی است که برای نخستین بار در سال 1997 و از سوی "هرمان وینیک" از مرکز  شتابده خطى الکترون در دانشگاه استنفورد آمریکا و گوستاف آدولف ووس از مرکز سینکروترون آلمان با هدف استفاده از تحقیقات علمی و پژوهشی برای همگرایی بیشتر ملت‌ها و گسترش صلح ارایه شد.
 
این طرح با مشارکت چندین کشور خاورمیانه در نهایت به راه اندازی مرکزی بین المللی موسوم به تابش "سینکروترون" در منطقه خاورمیانه ختم می‌ شود که از چندین سال پیش و تحت نظارت دقیق یونسکو آغاز شده است. کشور ما علاوه بر اینکه چند سالی است عضو شورای سزامی شده در تلاش برای رسیدن به خودکفایی در این فناوری است از این رو محققان کشور برای ساخت شتابگر ملی کوشش می کنند.
کد خبر 1281928

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha