به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از جالب توجه ترین عوامل بدون درد بودن این سوزن، دندانه دار بودن سطح خارجی سوزن است، به بیانی دیگر سطح خارجی این سوزن مشابه دیگر سوزنهای تزریقی صاف نیست.
با وجود اینکه پشه گزیدگی بر روی پوست ایجاد احساس خارش می کند، حس خارش تنها زمانی رخ می دهد که تغذیه حشره به پایان رسیده باشد زیرا پس از آن پشه نوعی باکتری انعقاد خون را به بدن انسان تزریق می کند، نیش اولیه به ندرت احساس می شود و محققان با کمک گرفتن از این ویژگی موفق به ساخت چنین سوزنی شده اند.
خرطوم یک پشه شامل بخش لوله ای داخلی است که مکیدن خون را به عهده دارد و در میان دو بخش آرواره مانند دندانه دار قرار گرفته است. ابتدا این بخش آرواره ای به داخل پوست انسان نفوذ می کند و سپس بخش لوله ای از میان آنها به داخل بدن هدایت می شود. به دلیل اینکه لایه خارجی بخش آرواره مانند ناصاف است، برای نفوذ به داخل پوست حداقل سطح اعصاب پوستی را تحت تاثیر قرار می دهد، در مقابل یک سوزن با سطحی صاف بیشترین تماس را با اعصاب سطح پوست برقرار می کند.
سوزن ساخته شده توسط محققان ژاپنی از مواد سیلیکونی ساخته شده و ساختار خرطوم پشه را شبیه سازی می کند، لایه آرواره مانند از دو لبه نیزه مانند دندانه دار تشکیل شده که ابتدا به درون پوست نفوذ می کند و پس از آن لوله دیگری از میان این دو لایه عبور کرده و به انتقال دارو یا گرفتن خون می پردازد. تنها سطح تماس این سوزن با بدن بیمار سر تیز سوزن است.
نیش پشه ها به منظور آسانتر شدن نفوذ به درون نسوج بدن دارای ارتعاش است، ویژگی که در سوزن جدید نیز شبیه سازی شده و تمامی بخشهای این سوزن با استفاده از موتورهای کریستالی فیزیوالکتریکی مرتعش می شوند.
این سوزن در حال حاضر بسیار ریز و کوچک بوده و ابعاد آن تنها یک میلیمتر در 0.1 میلیمتر است، در حالی که ضخامت دیواره های آن 1.6 میکرومتر بوده و به مخزنی پنج میلیمتری برای ذخیره مایعات متصل شده است.
بر اساس گزارش گیزمگ، توسعه بیشتر این ابزار کوچک می تواند در آینده منجر به تسهیل فرایند نمونه برداری در آزمایشگاه ها شود. حتی می توان از این سوزن به عنوان ابزار بی سیمی برای کنترل علائم حیاتی بدن استفاده کرد.
نظر شما