به گزارش خبرنگار مهر در دماوند، اعتراضات بی شمار مردم شهرستان دماوند پیرامون قبوض صادره پیرامون سوخت گاز شهری تا آنجا بالا گرفت که عصر سه شنبه نشستی در راستای رسیدگی به این معضل در محل اجلاس فرمانداری با حضور امام جمعه، فرماندار، بخشدار بخش مرکزی، دیگر مسئولان محلی و جمعی از مردم برگزار شد.
امام جمعه شهرستان دماوند در این نشست طی سخنانی خاطرنشان کرد: امسال با عنایت مقام عظمی ولایت تحت عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری شد از این رو می بایست تمامی کارکردهای سال 90 شکلی جهاد گونه به خود بگیرد.
حجت الاسلام محمد علاءالدینی با اشاره به بهای بالای برخی قبوض صادره گاز عنوان کرد: در چند روز اخیر شکایات متعددی درخصوص بهای بالای برخی قبوض صادره گاز به دفتر امام جمعه و فرمانداری دماوند ارجاع داده شده است.
این مسئول با تاکید بر لزوم بررسی معضلات یاد شده اظهار داشت: می بایست مسئولان امر با دقت بسیار معضلات بوجود آمده از ناحیه قبوض گاز را بررسی و ایرادات احتمالی را مرتفع سازند تا آسیبی به زندگی عادی مردم وارد نیاید.
لزوم قیاس گلایه های مردمی از بهای گاز در مناطق سردسیر و گرمسیر
وی با اشاره به دیگر مناطق سردسیر شمالشرق استان تهران افزود: طی تماسی با مسئولان شهرستان همجوار، فیروزکوه که از جمله مناطق سردسیر مستقر در اقلیم یک رده بندی شرکت گاز قرار دارد مشخص شد مشکلاتی مشابه در آن مناطق نیز وجود دارد.
علاءالدینی ادامه داد: می بایست اعتراضات و گلایه های مردمی از قبوض صادره گاز شهرستانی سردسیر و مستقر در اقلیم یک مانند دماوند را با استانی گرمسیر در اقلیم پنج همچون قم مقایسه کرد تا از این طریق نحوه محاسبه مصرف این سوخت در نواحی سردسیر مورد بازبینی قرار گیرد.
امام جمعه شهرستان دماوند با بیان اینکه منظور از برگزاری چنین نشستهایی زیر سوال بردن قانون هدفمندی یارانه ها نیست، عنوان کرد: قانون هدفمندی یارانه ها از جمله اقدامات ستودنی دولت شجاع دهم بود و برگزاری چنین نشستهایی تنها در مسیر اصلاح امور و اجرای هرچه بهتر قانون عدالت محور یاد شده است.
این مسئول خواستار مدیریت مردم بر مصرف حاملهای انرژی شد و گفت: مردم نیز می بایست مدیرت مناسبتر و اهتمام بیشتری بر نحوه استفاده از حاملهای انرژی و رعایت الگوی مصرف داشته باشند زیرا از این پس فصل سرما، استفاده از وسایل گرمایشی و صرف گاز شهری جای خود را به گرما، سود بردن از وسایل برودتی و مصرف برق و آب خواهد داد.
وی نماز جمعه را مکانی مناسب جهت فرهنگ سازی الگوی صحیح مصرف خواند و افزود: نماز جمعه شهرستان دماوند دارای ظرفیتی بالقوه جهت ارائه اطلاعات لازم پیرامون تصحیح الگوی مصرف حاملهای انرژی و فرهنگ سازی در این خصوص است که می توان از ظرفیت مذکور بخوبی سود برد.
افزایش گلایه دماوندیها از بهای مندرج در قبوض گاز
فرماندار شهرستان دماوند نیز در ادامه این نشست عنوان کرد: طی چند مدت اخیر گلایه های متعددی از سوی مردم درخصوص میزان بهای مندرج در قبوض گاز به فرمانداری ارجاع داده شده است.
نورمحمد فردی با بیان اینکه هدف از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها اجرای عدالت است، خاطرنشان کرد: قانون هدفمندی یارانه ها از سوی دولت خدمتگزار و با هدف گسترش عدالت، رضایت مردم و کاهش فواصل طبقات مختلف اجتماعی جامعه به مرحله اجرا درآمد از این رو نشست یاد شده با حضور مردم و مسئولان امر تشکیل شده است.
این مسئول با اشاره به نامگذاری سال 90 تحت عنوان جهاد اقتصادی اظهار داشت: سال 90 توسط مقام معظم رهبری تحت عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری شد که این امر بر دغدغه های ایشان پیرامون مسائل اقتصادی کشور دلالت دارد و تاکید آن حضرت حرکتی جهاد گونه درخصوص مباحث اقتصادی است.
وی با تاکید بر لزوم رعایت تکریم ارباب رجوع افزود: نهادهای خدمات رسان در مواجهه با اعتراضات مردم می بایست با رویی گشاده و لحنی ملایم به توضیح مسائل بپردازند چراکه تندی در این زمینه هرگز پذیرفتنی نیست.
فردی با اشاره به سخنان ریاست جمهوری در کنفرانس خبری روز گذشته خاطرنشان کرد: رئیس جمهور طی کنفرانس خبری روز گذشته در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون مصرف سوخت اظهار داشت "الگوی مصرف باید رعایت شود اما اگر کمی یا زیادی وجود داشته باشد قابل اصلاح است".
فرماندار شهرستان دماوند ادامه داد: با توجه به این پاسخ رئیس جمهور می بایست پیش از هر اقدامی بدنبال فرهنگ سازی درخصوص مصرف حاملهای انرژی در جامعه بود چراکه امور تبدیل شده به فرهنگ استوارتر از قوانین هستند.
رئیس اداره گاز شهرستان دماوند درخصوص مباحث فوق خاطرنشان کرد: پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها از سوی دولت خدمتگزار محاسبه میزان گاز مصرفی بصورت پلکانی صورت گرفت و خوشبختانه شهرستان دماوند در اقلیم یک و ردیف مناطق سردسیری قرار گرفت.
علیرضا ژرفی با تشریح تقسیم بندی نقاط مختلف کشور در قالب اقلیمهای پنج گانه عنوان کرد: متاسفانه این شبهه در اذهان برخی مردم دماوند وجود دارد که استقرار این شهرستان در اقلیم یک بدان معنی است که گاز مصرفی اهالی با بهایی کمتر نسبت به چهار اقلیم دیگر محاسبه می شود.
حد نساب احتساب پلکانی گاز مصرفی در دماوند معقول نیست
این مسئول بیان داشت: اما این تفکر صحیح نیست زیرا قرار گرفتن دماوند در اقلیم یک تنها بدان معنی است که حد احتساب پلکانی سوخت گاز در این شهرستان بیش از دیگر مناطق است یعنی مصرف کننده سوخت گاز در پایتخت پس از رسیدن به حد نساب 200 مترمکعبی به مرحله احتساب تصاعدی می رسد اما نحوه محاسبه یاد شده در خصوص مصرف کننده دماوندی با رسیدن به حد نساب 300 مترمکعب اجرایی خواهد شد بنابراین تفاوتی در میزان تعرفه های قیمت وجود ندارد و شهرستان صرفا از ارفاقی 100 مترمکعبی برخوردار است.
وی از انعکاس گلایه های مردم پیرامون بهای مندرج در قبوض گاز به مسئولان فرادستی خبر داد و افزود: در روزهای اخیر تمامی گلایه های مردمی پیرامون قیمتهای مندرج در قبوض گاز به مسئولان فرادستی ارجاع داده شد تا دستورالعملهای لازم در این باره ارائه شود.
ژرفی حد نساب احتساب پلکانی گاز مصرفی در دماوند را معقول نداست و گفت: دماوند شهرستانی سردسیر با واحدهای مسکونی نسبتا حجیم است از این رو انرژی بیشتری جهت گرمایش خانه های این شهرستان لازم است و حد نساب احتساب پلکانی گاز مصرفی در دماوند معقول به نظر نرسیده و نیازمند بازبینی مجدد است.
رئیس اداره گاز شهرستان دماوند از تقسیط مبالغ سنگین قبوض گاز در این شهرستان خبر داد و عنوان کرد: پس از بررسیهای انجام شده مبالغ هنگفت درج شده در برخی قبوض طی ماه های آینده تقسیط خواهد شد تا در گرمای بهار و تابستان مبالغ مانده با سهولت بیشتری پرداخت شود.
این مسئول ادامه داد: مدیریت صحیح استفاده از حاملهای انرژی، رعایت الگوی مصرف، عدم استفاده از شومینه بعنوان وسیله گرمایشی، استفاده نکردن از آب گرمکنهای دیواری، عایق بندی شبکه های لوله موتورخانه ها و سود بردن از پنجره های دوجداره از جمله راه کارهای کاهش بهای گاز شهری و استفاده بهینه از این سوخت پرارزش محسوب می شود.
در پایان این نشست مقرر شد تا به اعتراضات مردم پیرامون بهای مندرج در قبوض گاز رسیدگی و ایرادات احتمالی مرتفع شود، مبالغ سنگین مصرف کنندگان در دوره های بعدی تقسیط شود، نهادهای خدماتی آب و گاز با پیش بینیهای لازم از مشکلات فصول گرم ادارات خود جلوگیری کنند، اطلاعات کافی به مردم ارائه شود، فرهنگ الگوی صحیح مصرف در دماوند تبلیغ شود و سامانه های احتساب خدمات مختلف واحدهای مسکونی مشترک از یکدیگر تفکیک شود.
شهرستان دماوند با مساحتی حدود ۱۸۸ هزار هکتار در محدوده شهرستانهای فیروزکوه، آمل، ورامین، گرمسار و تهران قرار دارد که متوسط ارتفاع آن از سطح دریا حدود دو هزار متر است و بر طبق نتایج سرشماری سال ۱۳۸۵مرکز ملی آمار ایران تعداد 27 هزار و 418 خانوار شامل 96 هزار و 860 نفر در این شهرستان سکونت دارند.
شهرستانهای تهران - خبرگزاری مهر: در روزهای اخیر گلایه های مردم دماوند و اعتراضات آنها به بهای مندرج در قبوض گاز واحدهای خانگی این شهرستان افزایش یافته است.
کد خبر 1282364
نظر شما