۱۷ فروردین ۱۳۹۰، ۹:۱۳

معاون وزیر علوم در گفتگو با مهر عنوان کرد: تأسیس صندوقی برای جهاد اقتصادی/ دو وجه تحقق جهاد اقتصادی از راه علم

معاون وزیر علوم در گفتگو با مهر عنوان کرد: تأسیس صندوقی برای جهاد اقتصادی/ دو وجه تحقق جهاد اقتصادی از راه علم

پیش‌بینی بودجه یک هزار میلیارد تومانی در لایحه بودجه 90 برای صندوق نوآوری و شکوفایی از اقداماتی است که به گفته معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم هم راستا با جهاد اقتصادی و نشانه‌ای از پیوند ناگسستنی میان جهاد اقتصادی با حوزه علم و فناوری است.

به گزارش خبرنگار مهر، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی امسال خود خطاب به ملت ایران سال 90 یعنی سومین سال از دهه پیشرفت و عدالت را تحت عنوان "سال جهاد اقتصادی" نامیدند. مقام معظم رهبری پیش از آنکه از جهاد اقتصادی نام ببرند بر دستاوردهای علمی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرده و بخش قابل توجهی از پیام نوروزی ایشان متوجه پیشرفت های علمی خیرکننده کشورمان بود.

دکتر محمد مهدی نژاد نوری معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با مهر درباره فرمایشات نوروزی رهبری فرزانه انقلاب اسلامی که ناظر بر وجود پیوستگی میان جهاد اقتصادی با پیشرفت علم و فناوری است گفت: پیوند ناگسستنی بین جهاد اقتصادی با حوزه علم و فناوری وجود دارد.

مهدی نژاد نوری افزود: اقتصاد امروز در دنیا اگر دانش بنیان نباشد از ابتدا اقتصادی شکست خورده است. وقتی مقام معظم رهبری به عسلویه تشریف بردند، فرمودند فعالیت هایی که در آنجا انجام می شود از نوع تولید است، تولید مبتنی بر علم و دانش بنیان.

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در مشهد مقدس گفت: رهبر فرزانه انقلاب فرمودند که در شعار امسال را تحت عنوان جهاد اقتصادی قرار دادند ولی این به معنای آن نیست که سایر موارد در اولویت قرار ندارد بخصوص بحث علم و فناوری. یعنی مقام معظم رهبری تأکید دارند حوزه علم و فناوری همچنان از اولویت های کشور است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر اقتصادی می خواهیم که باعث رونق در داخل کشور و رقابت در سطح جهانی شود - که این هم به نوعی تقویت اقتصاد داخلی است - چاره ای جز داشتن اقتصاد دانش بنیان نداریم. لازمه داشتن اقتصاد دانش بنیان این است که به حرفه ها و کارهایی توجه کنیم که به شکل جدی دانش ور باشند.

وی افزود: علاوه بر اینکه طراحی اقتصاد باید مبتنی بر مطالعات علمی و بر پایه یافته های علمی باشد، موضوعاتی که به آنها می پردازیم باید عمیقا دانش ور باشند و این دانش را در داخل کشور توسعه دهیم و آن را به یک کسب و کار تبدیل کنیم که البته این در لایحه حمایت از شرکت های دانش بنیان به خوبی دیده شده است.

محمد مهدی نژاد نوری با بیان اینکه "در حوزه علم و فناوری برای تحقق جهاد اقتصادی دو وجه را می بینیم" در تشریح این دو وجه به مهر گفت: یکی طراحی خود سیستم اقتصادی و پیاده سازی آن است که نیازمند علم اقتصاد است و وجه دوم مربوط به موضوعاتی است که باید به عنوان موضوعات رقابت اقتصادی و کار اقتصاد و تولید انتخاب شود.

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: موضوعات رقابت اقتصادی باید از موضوعاتی باشند که بر مبنای دانش و علم یا دانش ور یا دانش بنیان باشند. بنابراین پیوند ناگسستنی بین جهاد اقتصادی با حوزه علم و فناوری وجود دارد.

وی رونق و توسعه اقتصاد را در گروی سوار شدن آن بر پایه علمی دانست و درباره اقدامات دولت در بودجه 90 برای حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان به مهر گفت: دولت در لایحه بودجه 90 پیشنهاد اعتبار یک هزار میلیارد تومانی را به مجلس تقدیم کرد. چون قرار بود 3 هزار میلیارد تومان ظرف سه سال برای صندوق نوآوری و شکوفایی تأمین شود ولی دولت هزار میلیارد تومان را در همین سال اول در بودجه دیده است.

کد خبر 1282542

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha