به گزارش خبرگزاری مهر، قیامهای عربی از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون افکار عمومی و رسانه های جهان را به شدت معطوف خود کرده و تحولات این انقلاب ها همواره در صدر اخبار جهان بوده است.
در این میان رژیم صهیونیستی که از ابتدای این قیام به شدت از سرنگونی هم پیمانان عرب خود همچون "حسنی مبارک" رئیس جمهور مخلوع مصر و "زین العابدین بن علی" رئیس جمهور فراری تونس به شدت هراسان بود با فراگیر شدن آتش انقلابها در جهان عرب به دنبال ماهی گرفتن از آب گل آلود و تجاوز در اراضی اشغالی فلسطین است.
توقف توسعه شهرکها که پیش از آغاز قیامهای عربی یک خواست جهانی به شمار می رود که طی ماه های گذشته در سایه غفلت جهانی و معطوف شدن افکار عمومی به سوی انقلابهای عربی به فراموشی سپرده شد و رژیم صهیونیستی با بهره برداری از این امر به احداث صدها واحد مسکونی در کرانه باختری پرداخت.
علاوه براین رژیم صهیونیستی در طی این مدت به ویژه یک ماه اخیر حملات هوایی خود را به نوارغزه شدت بخشیده است به طوری که این حملات ده ها کشته و زخمی بر جا گذاشته است. غفلت جامعه جهانی از این موضوع گستاخی بیش از پیش رژیم صهیونیستی را در پی داشت تا جایی که مقامات این رژیم صراحتا اعلام کرده اند که نوارغزه به زودی شاهد جنگ خواهد بود و رژیم صهیونیستی این بار همچون جنگ 22 روزه آتش بس را نخواهد پذیرفت و تا نابودی جنبش حماس در این منطقه به جنگ ادامه خواهد داد.
گروه های فلسطینی نیز در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی، در اقدام تلافی جویانه و برای دفاع از ملت بی دفاع فلسطین، اراضی اشغالی 1948 را موشک باران می کردند که همین امر بهانه صهیونیستها برای کشتار فلسطینیان را دوچندان می کرد.
گروه های فلسطینی سرانجام شب گذشته تصمیم گرفتند که از ساعت 11 شب گذشته با توقف حملات موشکی خود مانع بمباران مناطق مختلف نوارغزه توسط رژیم صهیونیستی شوند. اما در عین حال رسانه های خبری جهان اخبار ضد و نقیضی در این رابطه منتشر می کنند.
"طلال ابوظریفه" یکی از فرماندهان جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین در این رابطه اظهار داشت که موافقت گروه های فلسطینی با توقف درگیری در پی میانجیگری ترکیه و برخی کشورهای عربی صورت گرفته است و گروه های فلسطینی در انتظار واکنش اسرائیل هستند.
موافقت با توقف درگیری اگرچه با مخالفت برخی گروه های فلسطینی همچون گردانهای ابوعلی مصطفی شاخه نظامی جبهه خلق برای آزادی فلسطین با آتش بس روبرو شد، اما یک تاکتیک محسوب می شود و می تواند فرصت طلبی رژیم صهیونیستی از شرایط موجود را از بین ببرد.
علاوه بر معطوف شدن افکار عمومی جهان به قیامهای عربی که سبب بهره برداری رژیم صهیونیستی شده است نباید اظهارات اخیر "ریچارد گلسدتون" رئیس کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد را به عنوان مشوقی برای تشدید حملات صهیونیستها به غزه بی اهمیت دانست.
وی اخیرا ادعا کرده است که اخبار و اطلاعاتی را تهیه کرده است که صحت گزارش گلدستون را نقض و ثابت می کند که جنبش حماس و رژیم صهیونیستی در وقوع جنگ 22 روزه غزه نقش داشته اند. بنابراین با نگاهی به موج جدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه که طی یک هفته گذشته افزایش داشته است می توان دریافت که اظهارات اخیر گلدستون برای رژیم صهیونیستی به مراتب ارزشمندتر از قیامهای جهان عرب بوده است.
در چنین شرایطی موافقت گروه های فلسطینی با توقف درگیری را می توان تنها یک راهکار مقطعی برای مهار تجاوزات رژیم صهیونیستی به شمار آورد و به عبارتی دیگر رفع اختلافات داخلی گروه های فلسطینی به ویژه فتح و حماس، امضای توافقنامه آشتی ملی و از همه مهمتر اتخاذ موضع یکسان درباره مقاومت راهبردی واقعی برای مقابله با رژیم صهیونیستی به شمار می رود موضوعی که طی دهه های گذشته، فلسطین هرگز شاهد آن نبوده است.
سمیه خمارباقی
نظر شما