۱۹ فروردین ۱۳۹۰، ۱۳:۲۱

مهر گزارش می دهد/

گردشگری لرستان هر سال دریغ از پارسال/ هتلهایی در مسیر تاریخی شدن!

گردشگری لرستان هر سال دریغ از پارسال/ هتلهایی در مسیر تاریخی شدن!

خرم آباد - خبرگزاری مهر: مسئولان میراث فرهنگی استان لرستان از رشد مسافرتهای نوروزی به این استان پرجاذبه خبر می دهند در حالیکه مقایسه آماری اظهارات همین مسئولان در طول سه سال اخیر حکایت از کاهش تعداد گردشگران و همچنین اقامت آنها در استان دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، موقعیت منحصر به فرد استان لرستان به لحاظ نقش شاخص ارتباطی از جمله مزایای این استان زر خیز است به طوریکه لرستان از شمال به استان های مرکزی و همدان، از جنوب به استان خوزستان، از خاور به استان اصفهان و از باختر به استان های کرمانشاه و ایلام محدود می شود.

این در حالیست که این موقعیت ویژه لرستان در بین استانهای باد شده این استان را به عنوان شاهراهی ویژه برای ارتباط شمال - جنوب و شرق - غرب تبدیل کرده است و همین ویژگی خود به تنهایی زمینه ساز مسافرپذیر شدن لرستان را فراهم می کند.

از سوی دیگر لرستان یکی از مناطقی است که از جهات مختلف زمینه رشد صنعت گردشگری را داراست. ویژگی های منحصر به فرد استان نظیر سابقه تاریخی، طبیعت زیبا و نقش ارتباطی موجود این استان را در ردیف بهترین اماکن دیدنی دنیا قرار داده است.

لرستان دیار بکر جاذبه های تاریخی و طبیعی

وجود جاذبه های تاریخی چون اشیاء مفرغی به جای مانده از صنعت گران این استان در دوره های باستانی هخامنشی، اشکان، ساسانی و اسلام، تپه های تاریخی، سنگ نوشته ها، پل های تاریخی مانند پل کشکان، پل کر و دختر، پل گاومیشان، پل کلهر، پل شکسته، قلعه های باستانی مانند قلعه فلک الافلاک یا دژ شاپورخواست، قلعه کوهزاد، قلعه نصیر ملاوی، قلعه منیژه کوهدشت، قلعه کوگان ملاوی و غارهای تاریخی چون پا سنگر، غار قمری شهر خرم آباد، غارهای همیان یک و دو، غار میرملاس، غار کنجی، غار یافته این استان را به یکی از پرجاذبه ترین استانهای کشور تبدیل کرده است.

از طرف دیگر وجود جاذبه های طبیعی مانند آبشارها از جمله آبشار بیشه، آبشار نوژیان، آبشار آب سفید، آبشار وارک، آبشار تله زنگ، چشمه های آب معدنی نظیر چشمه گراب کوهدشت، چشمه گراب امامزاده حسن الیگودرز، چشمه گوگردی برآفتاب طلایه چم سنگر و چشمه سراب در دهقان کاکاشرف، دریاچه های دیدنی مانند دریاچه گهر و دریاچه کیو، تالاب های زیبا مانند بیشه دالان بروجرد و تالابهای هفتگانه پلدختر این استان را به لحاظ طیبت گردی در میان دیگر استانهای کشور شاخص کرده است.

سه میلیون گردشگر و اقامت تنها 100 هزار نفر!

با این اوصاف لرستان هر ساله تنها به عنوان گذرگاه مسافران نوروزی ایفای نقش می کند و هیچ گاه مسئولان در این استان نتوانسته اند با معرفی این همه جاذبه تاریخی زمینه ماندگاری مسافران و گردشگران را در لرستان فراهم کند به طوریکه این خلا را می توان در آمار کمتر از 200 هزار نفر اقامت مسافران از سه میلیون مسافری که از لرستان عبور می کنند به وضوح مشاهده کرد.

این در حالیست که بی توجهی به زیرساخت های گردشگری در این استان پرظرفیت همواره مورد انتقاد مردم، مسافران و گردشگران بوده است به طوریکه لرستان را باید در ردیف یکی از فقیرترین استانها در زمینه زیرساخت ها حوزه گردشگری نامید به طوریکه مرکز این استان فاقد حتی یک هتل بزرگ برای اقامت مسافران است.

هتلهای لرستان، پروژه هایی در مسیر پیوستن به تاریخ!

از سوی دیگر هتلهای بزرگی که در لرستان تسهیلات ساخت دریافت کرده اند از جمله هتل صخره ای با گذشت چندین سال هنوز به مرز بهره برداری نرسیده اند به طوریکه از این هتل توسط مردم خرم آباد به عنوان اثر باستانی یاد می شود!

وضعیت زیرساخت های حوزه گردشگری در لرستان به گونه ای است که پیش از این انتقادات نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرم آباد را نیز به دنبال داشت تا حجت الاسلام میرعمادی از رو به نابودی رفتن صنعت گردشگری در خرم آباد ابراز نگرانی کند.

وی در سخنان خود از توجه به زیرساخت های حوزه گردشگری به عنوان یکی از مهم ترین نیازهای استان یاد کرد و بیان داشت: متاسفانه در حال حاضر گردشگری، توقفگاه مسافرین و توریسم در لرستان دارد از بین می رود.

نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با اشاره به فاصله لرستان تا رسیدن به وضعیت مطلوب در حوزه گردشگری، ادامه داد: اگر از سرمایه های بالقوه خرم آباد استفاده شود این شهر به بی نظیر ترین و مهم ترین شهر توریستی کشور تبدیل خواهد شد.

گردشگری صنعت خاموش در لرستان

این سخنان نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد در حالی مطرح می شود که پیش از این نیز فرماندار خرم آباد از گردشگری به عنوان صنعت خاموش در مرکز لرستان یاد کرده بود.

حسن شریعت نژاد در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد با تاکید بر اینکه هنوز از ظرفیتهای موجود در این بخش به اندازه کافی استفاده نشده است، اظهار داشت: صنعت گردشگری در شهرستان خرم آباد با ظرفیت عظیم اشتغالزایی در حال حاضر به عنوان یک صنعت خاموش محسوب می شود.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت گردشگری در استان لرستان و شهرستان خرم آباد 10 برابر وضعیت کنونی است، گفت: یکی از دلایل آمار پایین ماندگاری گردشگران در این استان نبود هتل ها و مراکز اقامتی مناسب است.

مرکز لرستان هتل بزرگ ندارد

فرماندار خرم آباد در خصوص ضعف زیرساخت های گردشگری در مرکز استان و نبود هتلهای متوسط و بزرگ در گفتگو با مهر عنوان کرد: هر چه بتوانیم هتل و مهمانپذیر در مرکز استان داشته باشیم شرایط استان برای ماندگاری و اقامت مسافران بهتر خواهد شد.

شریعت نژاد با یادآوری اینکه خرم آباد فاقد هتلهای بزرگ است، تصریح کرد: زمینه برای ساخت هتلهای خوب در لرستان فراهم است که باید بخش خصوصی ورود پیدا کند و ما حمایت می کنیم.

وی در مورد هتلهای در دست ساخت استان از جمله هتل صخره ای و علت طولانی شدن مدت زمان ساخت آن نیز گفت: عملیات اجرایی این هتل به دلیل آنچه از سوی سرمایه گذار آن کمبود اعتبار نامیده می شود بیش از سه سال است که متوقف شده در حالیکه بانک عامل پرداخت کننده تسهیلات به این هتل مدعی است که بیش از اندازه برای ساخت این پروژه تسهیلات داده است.

شریعت نژاد با تاکید بر ضرورت برگزاری جلسه ای برای رفع مشکل این پروژه بزرگ، بیان داشت: پروژه هتل صخره ای خرم آباد در حال تبدیل شدن به اثری باستانی است!

جاذبه های طبیعی لرستان در انتظار تابلو مناسب!

وی ضمن قبول آمار پایین اقامت گردشگران در لرستان، بیان داشت: مهم ترین علت این امر به ضعف های موجود در زمینه زیرساخت های گردشگری به ویژه مراکز اقامتی بازمی گردد.

فرماندار مرکز استان ضعف اطلاع رسانی در خصوص معرفی جاذبه های استان را یکی دیگر از دلایل عدم استقبال گردشگران دانست و بیان داشت: هنوز بسیاری از جاذبه های استان از داشتن تابلو مناسب محروم هستند!

شریعت نژاد با تاکید بر اینکه باید روی جاذبه های استان و توسعه صنعت گردشگری به عنوان صنعتی اشتغالزا کار بیشتری صورت گیرد، عنوان کرد: اگر برای توسعه زیرساخت های گردشگری استان تلاش بیشتری صورت گیرد مسافران لرستان را به استانهای دیگر از جمله اصفهان ترجیح خواهند داد.

استاندار لرستان: رشد گردشگری در لرستان نیازمند فراهم کردن زیرساخت هاست

حبیب الله دهمرده استاندار لرستان نیز با تاکید بر اینکه لرستان در حوزه گردشگری و جذب مسافر تا جایگاه مطلوب فاصله زیادی دارد، عنوان کرد: رشد گردشگری نیازمند فراهم کردن زیر ساخت ها است و باید برای این امر زمینه حضور بخش خصوصی به منظور سرمایه گذاری در این حوزه را محیا شود.

با این اوصاف هر ساله مسئولان میراث فرهنگی بدون تغییری در وضعیت زیرساخت های حوزه گردشگری در استان و قبول ضعف های موجود در این زمینه بر افزایش آمار مسافرت های نوروزی به لرستان تاکید دارند.

این در حالیست که با استناد به اظهار نظر مسئولان میراث فرهنگی استان از جمله معاون گردشگری و مدیرکل آن جدول ذیل تنظیم شده است که خود به تنهایی دلیلی برای رد اظهارات مسئولان در راستای افزایش تعداد گردشگران و مسافران نوروزی در استان است.

 

شاخص های ارزیابی سال88 سال89 سال90
آمار مسافران نوروزی وارد شده به لرستان سه میلیون و 215 هزار مسافر نوروزی سه میلیون و 190 هزار و 959 نفر  سه میلیون و 90 هزار و 650 نفر
آمارمسافران اقامت داشته در لرستان بیش از 192 هزار و 296 نفر  235 هزار و 185 نفر  188 هزار و 119 نفر
آمار بازدیدها از قلعه فلک الافلاک به عنوان شاخص ترین اثر تاریخی لرستان بیش از 143 هزار نفر بیش از 137 هزار نفر 104 هزار و 995 نفر
شاخص های ورود گردشگران به لرستان به روایت آمار 

این در حالیست که با وجود اظهارات یاد شده مدیر کل میراث فرهنگی استان لرستان و معاون وی در آخرین اظهارات خود در شورای اداری شهرستان خرم آباد و کارگروه اجتماعی استان مدعی رشد 10 درصدی اقامت مسافران در لرستان شده اند.

مدیر کل میراث فرهنگی استان لرستان که در جلسه کارگروه اجتماعی استان سخن می گفت عنوان کرد: در طول تعطیلات نوروزی 188 هزار و 119 نفر در استان لرستان یک شب اقامت داشته اند که این میزان نسبت به سال گذشته رشد 10 درصدی را نشان می دهد!

این در حالیست که معاون گردشگری وی در اظهاراتی در شورای اداری شهرستان خرم آباد در حالی آمار مدیر کل را تکرار کرد که در مصاحبه ای که چند روز قبل با یکی از رسانه های استان داشته بود آمار اقامت مسافران را با رشد 27 درصدی بیش از 216 هزار نفر عنوان کرده بود!

صنعت گردشگری در لرستان؛ پسرفت به جای پیشرفت!

به هر روی با توجه به نوسان آمار با گذشت چندین روز از پایان تعطیلات نوروزی رسانه ها دیگر قید زدن آمار متناقض در زمینه حضور گردشگران در استان را زدند.

با این اوصاف چه آمار اقامت گردشگران در لرستان 188 هزار نفر باشد و چه 216 هزار نفر این آمار در مقایسه با آمار 235 هزار نفر اقامت مدت مشابه سال قبل که از سوی معاون گردشگری میراث فرهنگی استان اعلام شده بود نه تنها افزایش را نشان نمی دهد بلکه حکایت از کاهش آمار اقامت مسافران در استان نیز دارد.

به هر حال جدا از نقد سیستم ثبت آمار گردشگران در استان لرستان به نظر می رسد آمار ورود مسافران نوروزی با همین سیستم فعلی هم هر ساله حکایت از کاهش ورود مسافران نوروزی دارد به طوریکه لرستان در سال 88 پذیرای سه میلیون و 215 هزار مسافر نوروزی، در سال 89 پذیرای سه میلیون و 190 هزار و 959 نفر و در نهایت در سال 90 با کاهش دوباره 100 هزار نفری شاهد حضور سه میلیون و 90 هزار و 650 گردشگر بوده است.

با وجود پیگیریهای خبرنگار مهر برای پرسیدن علت کاهش ورود گردشگران و مسافران به لرستان هیچ کدام از مسئولان میراث فرهنگی استان لرستان حاضر به پاسخ گویی به سوالات خبر نگار "مهر" به دلیل آنچه ممنوعیت مصاحبه از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور عنوان می شد نشدند.

...........................................

گزارش: صدیقه حسینی

کد خبر 1283902

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha