سید مجتبی موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر در قم در خصوص تعداد بیمه شدگان تأمین اجتماعی در استان قم گفت: تعداد بیمه شدگان اصلی در استان قم ۱۹۴ هزار نفر میباشند که با احتساب افراد تابعه و خانواده آنان به ۵۵۰ هزار نفر میرسند.
وی اضافه کرد: تعداد بیمه شدگان استان در سال گذشته نسبت به سال ۸۸ ، ۱۲درصد رشد داشته که منجر به افزایش منابع شده است، همچنین میزان پرداختیها در سال گذشته ۱۳۵ میلیارد تومان بوده است که در مقایسه با سال قبل از آن رشد ۴۱ درصدی را نشان میدهد.
موسوی در خصوص برخی اقدامات اداره کل تأمین اجتماعی استان در سال ۸۹ بیان داشت: در سال گذشته در راستای تأکیدات دولت و اجرای قانون هدفمندی یارانهها در کشور، بخش قابل توجهی از افراد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی درآمدند و طرحهای متعددی نیز از سوی بیمه اجرا گردید.
وی اجرای بیمه کارگران ساختمانی را یکی از طرحهای به اجرا گذاشته شده از سوی بیمه تأمین اجتماعی و تحت حمایت دولت برشمرد و اظهار داشت: در این نوع بیمه، کارگران بعد از مراجعه به مراکز آموزشی فنی و حرفهای و دریافت کارت مهارت از سوی اداره کل فنی و حرفهای میتوانند از خدمات این بیمه بهرهمند شوند که سهم استان قم در سال گذشته ۸۴۰ نفر اعلام شده بود.
۸۰۰ نفر از کارگران در سال گذشته تحت پوشش خدمات بیمهای تأمین اجتماعی قرار گرفتند
مدیرکل تأمین اجتماعی استان قم با اشاره به اینکه هزار و ۴۰۰ نفر متقاضی بیمه کارگران در استان میباشند، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۸۰۰ نفر از کارگران، تحت این نوع پوشش بیمهای قرار گرفتند که امیدواریم امسال با جذب تعداد بیشتری از کارگران از سوی اداره کل فنی و حرفهای استان، بتوانیم تعداد بیشتری از متقاضیان و مشمولین را بیمه نمائیم.
وی ادامه داد: ۷ درصد مبلغ حق بیمه کارگران، توسط خود آنان و مابقی از محل بیمه کارفرمایی پرداخت میشود و این بیمه شدگان از مزایای بازنشستگی و از کار افتادگی بهرهمند خواهند شد.
اجرای بیمه قالی بافان با هدف تأمین آتیه این قشر در سال گذشته
موسوی بیمه قالی بافان با هدف تأمین آتیه این قشر را نیز یکی دیگر از خدمات ارائه شده از سوی سازمان بیمه تأمین اجتماعی عنوان کرد و افزود: در گذشته بازنشستگی و از کارافتادگی جزو تعهدات بیمهای سازمان تأمین اجتماعی در قبال قالیبافان بیمهشده بود که از نیمه دوم سال ۸۹ با تصویب مجلس، خدمات درمانی نیز به این تعهدات افزوده شد.
پرداخت ۲۰ درصد از مبلغ حق بیمه قالی بافان از سوی دولت
وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد سهم کارفرمای بیمه قالیبافان از سوی دولت و از منابع حاصل از هدفمند سازی یارانهها پرداخت میشود، اظهار داشت: بر اساس قانون، مبلغ حق بیمه پرداخت شده از سوی خود قالی بافان ۷ درصد است و این افراد بعد از معرفی از سوی سازمان بازرگانی و یا صنف مربوطه میتوانند از خدمات بیمه تأمین اجتماعی بهرهمند شوند.
مدیر کل تأمین اجتماعی استان قم خاطرنشان کرد: افراد تحت پوشش بیمه قالی بافان تأمین اجتمای میتوانند از خدمات بازنشستگی، از کار افتادگی و بازماندگی از کار استفاده نمایند.
بیمه شدن هزار نفر از قالی بافان در سال گذشته
وی در ادامه با اشاره به فعالیت ۴ هزار و ۸۲۶ قالیباف در استان قم بیان داشت: تا کنون هزار نفر از این افراد بیمه شدهاند و روند این کار در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
۳۲ هزار و ۶۰۰ نفر از طلاب و روحانیون در استان تحت پوشش خدمات بیمه تأمین اجتماعی
موسوی همچنین به بیمه طلاب و روحانیون به عنوان خدمتی دیگر از سوی سازمان بیمه تامین اجتماعی اشاره کرد و ابراز داشت: در کل کشور ۷۵ هزار طلبه و روحانی وجود دارد که در استان قم ۳۲ هزار و ۶۰۰ نفر از این قشر، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
وی در ادامه با اشاره به اعلام دستمزد مبنای کسر حق بیمه سال ۹۰ بیان داشت: از آنجائی که دستمزد عامل موثر و تعیین کننده در وصول حق بیمه و متقابلا انجام تعهدات قانونی صندوق تامین اجتماعی میباشد لذا طبق روال هر ساله در ابتدای سال، دستمزد مبنای کسر حق بیمه اعلام میگردد.
مدیر کل تامین اجتماعی استان قم اظهار داشت: بر این اساس حداقل دستمزد روزانه بیمه شدگان مشمول قانون تامین اجتماعی اعم از اجباری، اختیاری، صاحبان حرف و مشاغل آزاد، قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار در سال ۹۰، ۱۱۰. ۱۰۰ ریال تعیین شده است. وی افزود: در خصوص سایر سطوح دستمزدی برای هر روز نسبت به آخرین دستمزد سال ۱۳۸۹ معادل ۶ درصد بعلاوه رقم ثابت 3.040 ریال افزایش خواهد یافت.
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شاغلین فعالیتهایی که دستمزد آنها به صورت مقطوع معین شده است دستمزدهای آنان طی بخشنامهای ابلاغ میگردد، بیان داشت: دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه رانندگان در خصوص رانندگان مینی بوس و سواری بین شهری معادل ۱. ۱ برابر حداقل دستمزد شورایعالی کار و سایر رانندگان بین شهری ۱. ۳ برابر و در خصوص رانندگان درون شهری معادل حداقل دستمزد میباشد.
وی ادامه داد: بر این اساس دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه روزانه رانندگان مذکور در سال ۱۳۹۰ به ترتیب ۱۲۱. ۱۱۰ ریال برای رانندگان مینی بوس و سواری بین شهری، ۱۴۳. ۱۳۰ریال برای سایر رانندگان درون شهری و ۱۱۰. ۱۰۰ ریال برای رانندگان درون شهری معین شده است.
مدیر کل تامین اجتماعی استان قم همچنین در خصوص مبلغ حق بیمه کارگران ساختمانی گفت: حق بیمه کارگران ساختمانی نیز بر اساس ۷درصدحداقل دستمزد روزانه به مبلغ ۱۱۰. ۱۰۰ریال پرداخت خواهند کرد.
وی در پایان با اشاره به اینکه بر اساس ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه به صندوق تامین اجتماعی میباشد، خاطر نشان کرد: از کارفرمایان درخواست میشود بر اساس دستمزد مبنای سال جدید و با دقت کامل لیستهای حق بیمه را در مهلت مقرر حتی الامکان در روزهای آغازین ماه ارائه دهند تا از مشکلات بعدی کاسته شود و صندوق تامین اجتماعی نیز بتواند به تعهدات خود به نحو احسن عمل نماید.
قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل تامین اجتماعی استان قم از افزایش ۱۲ درصدی بیمه شدگان تأمین اجتماعی در استان قم نسبت به سال گذشته خبر داد.
کد خبر 1284385
نظر شما