به گزارش خبرگزاری مهر، این ابداع بخشی از برنامه ای بزرگتر متعلق به سازمان ناسا است که طی آن تلاش می شود هواپیماهایی کم صداتر، کم مصرف تر و مقاوم در برابر شرایط بد جوی ساخته شود.
هواپیمایی که Cessna در حال تولید آن است، از آلومینیوم ساخته نشده بلکه از موادی ترکیبی ساخته شده که با هدف کاستن از میزان سوخت مصرفی از وزن کمی برخوردارند. نقطه ضعف استفاده از چنین موادی این است که هواپیما در برابر عوامل طبیعی آب و هوایی ضعیف شده و به لایه ای محافظ نیازمند می شود.
از این رو این پوسته جادویی و هوشمند که از قابلیت خود ترمیمی نیز برخوردار خواهد بود، در واقع از چندین لایه ساخته شده اند، برای مثال لایه ای فومی برای محافظت از بدنه هواپیما در برابر دست اندازها و لایه ای از مواد بازتابنده برای خنک نگه داشتن لایه در این پوسته به کار گرفته شده است. بخش دیگر این پوسته جادویی حسگرها هستند.
این حسگرها می توانند توانایی های متعددی را در این پوسته به وجود آورند، برای مثال می توانند ساختار خارجی بدنه هواپیما را کنترل کنند تا در صورتی که جسمی خارجی با آن برخورد کرد، به خلبان اطلاع دهند. چنین حسگرهایی به ویژه برای هواپیماهای ترکیبی بسیار مهم هستند زیرا همواره احتمال آسیب دیدگی درونی مواد ترکیبی وجود دارد بدون اینکه نشانه ای خارجی از خود بروز دهند.
از لایه های دیگری که امکان ترکیب آن با این پوست جادویی وجود دارد، لایه ای کاملا خارجی است تا در صورت آسیب وارد شدن به بدنه هواپیما، رنگ آن تغییر کند.
بر اساس گزارش گیزمگ، شرکت Cessna در نظر دارد برخی از این لایه های پوست جادویی را طی تابستان در پیش رو به آزمایش بگذارد تا بتواند تا دوسال آینده این ابداع را برای ناسا آماده کند.
نظر شما