به گزارش خبرنگار مهر در دماوند، موسی بهرامی عصر شنبه در نشست رفع معضلات آب مناطق روستایی بخش مرکزی شهرستان دماوند که در محل اجلاس بخشداری با حضور رئیس شورای اسلامی بخش و رئیس آبفای روستایی شهرستان دماوند برگزار شد طی سخنانی خاطرنشان کرد: سال 90 بنابر فرمایشات مقام معظم رهبری تحت عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری شد و این بدان معنی است که امور عالیه نظام در سال جاری، جدای از روند حرکتی سال همت مضاعف و کار مضاعف نبوده و باید طی حرکتی جهادگونه اقتصاد این مرزو بوم اسلامی را به سرحد شکوفایی و رونق سوق دهیم.
این مسئول با اشاره به مشکلات سال گذشته مناطق روستایی دماوند پیرامون کمبود آب یادآور شد: در سالی که گذشت مشکل کمبود منابع آبی گربانگیر اهالی نجیب برخی مناطق روستایی بخش مرکزی دماوند بود و اگر این معضلات در سال جدید مرتفع نشود هیچیک از مسئولان روی دیدن چهره این مردم شریف، صبور و قانع را نخواهند داشت.
وی وضعیت آب برخی مناطق روستایی دماوند را نزدیک به خط قرمز بحران خواند و افزود: متاسفانه وضعیت تامین آب برخی مناطق روستایی بخش مرکزی شهرستان دماوند به خط قرمز بحران نزدیک شده و می بایست پیش از رسیدن فصول گرم تمهیداتی دراین خصوص اندیشیده و اجرایی شود.
بهرامی ضمن نام بردن از مناطق روستایی دارای معضل کمبود آب بخش مرکزی دماوند عنوان کرد: روستای "هاشمک" نیازمند بررسی مجدد کارشناسان حوزه آب و تعیین محل استقرار چاهی مناسب است علاوه بر این بودجه طرح حفر چاه در روستای "کلاک" بنابر سخنان مسئولان امر تعریف شده و نیازمند اجرای عملیات حفاری است.
بخشدار بخش مرکزی دماوند ادامه داد: آغاز فصل زراعی و آبیاری اراضی مناطق روستایی "کهنک" و "گرمابسرد" توسط کشاورزان این دو روستا، تامین آب شرب اهالی را با مشکلاتی عدیده مواجه خواهد ساخت همچنین شبکه لوله گذاری روستای "یدره" دچار یخزدگی شده و کار حفر چاه آب در "آرو" و "سربندان" هنوز آغاز نشده است.
آغاز فصل کشاورزی و کاهش آب شرب روستاییان
رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی شهرستان دماوند نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: در سال 89 هشت روستای بخش مرکزی دماوند بیش از سایر نقاط با مشکلات ناشی از کمبود منابع آب شرب و کشاورزی روبرو بودند اما چهار منطقه روستایی کلاک، یدره، تمسیان و گرمابسرد نسبت به سایر مناطق از کمبود آب بیشتری رنج می بردند.
جعفر سیدآبادی بیان داشت: سال گذشته با پیگیریهای بعمل آمده، مدیریت مسئولان اداره آبفای روستایی شهرستان دماوند، نظارت بخشداری مرکزی و با صرف اعتباری بالغ بر 78 میلیون تومان، آب بصورت حمل توسط خودروی تانکر به نواحی روستایی انتقال می یافت.
این مسئول با اشاره به آغاز فصل گرما عنوان کرد: آغاز فصل گرما با شروع امور زراعی توسط کشاورزان همراه خواهد بود و استفاده از آب موجود برای کشت و زرع، کمبود آب شرب و تکرار معضلات مردم نواحی روستایی را بدنبال خواهد داشت.
رئیس اداره آبفای روستایی شهرستان دماوند پیرامون مباحث فوق عنوان کرد: در سال جدید که به فرموده مقام معظم رهبری بعنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده حرکتی جهادگونه پیرامون رفع معضلات آب بخش مرکزی دماوند انجام خواهد شد.
احداث مجتمع آبرسانی در مناطق روستایی دماوند
علی صالحی درخصوص موانع تامین آب روستای "کلاک" عنوان کرد: در سال گذشته زمینی از سوی مسئولان بخشداری مرکزی و شورای اسلامی این بخش تهیه و به آبفای روستایی تحویل شد اما این زمین با مشکلات و کمبودهایی مواجه است.
وی ادامه داد: استقرار زمین مذکور در بستر رودخانه و ممنوعیت حفاری در چنین مناطقی از سویی و نیاز به احداث دو ایستگاه سامانه انتقال آب در مسیر زمین یاد شده به مناطق مسکونی از طرفی دیگر استفاده از این منطقه را با مشکلاتی همراه ساخته است.
صالحی از ایجاد مجتمع آبرسانی در مناطق روستایی بخش مرکزی دماوند خبر داد و افزود: با بررسیهای بعمل آمده از سوی کارشناسان امر مشخص شد که احداث یک مجتمع آبرسانی در مناطق روستایی کم آب بخش مرکزی دماوند همچون کلاک، "یدره"، "گرمابسر" و "تمسیان" می تواند به رفع معضل آب این نواحی بینجامد.
رئیس آبفای روستایی شهرستان دماوند بیان داشت: سامانه مذکور دارای قابلیت یکپارچگی در عملکرد(رینگ) است از این رو معضلات احتمالی ناشی از کم آبی برای یک روستا را می توان از طریق دیگر روستای همجوار مرتفع ساخت و بر این اساس مطالعات لازم پیرامون طرح یاد شده آغاز، تمهیدات اجرایی برای احداث دو چاه دستی و عمیق اندیشیده و در آینده ای نزدیک عملیاتی خواهد شد.
این مسئول خواستار تعیین تکلیف پیمانکار طرح آبرسانی روستای "کهنک" شد و گفت: در نشستی که قرار است طی چند روز آینده با حضور پیمانکار طرح آبرسانی کهنک و دیگر مسئولان آبفای روستایی برگزار گردد ادامه کار پیمانکار این طرح مورد بررسی و تعیین تکلیف نهایی قرار می گیرد همچنین مناطق مختلف روستای "هاشمک" نیز مورد بررسی مجدد کارشناسان و تعیین محل حفر چاه آب قرار خواهد گرفت.
بخش مرکزی دماوند، نواحی جنوب، شرق و بخش اعظمی از شمال شهرستان دماوند را شامل می شود و مجموعا در سه دهستان "تارود"، "ابرشیوه" و "جمع آبرود" این بخش، 36 منطقه روستایی وجود دارد.
شهرستانهای تهران - خبرگزاری مهر: بخشدار بخش مرکزی دماوند گفت: بدلیل کمبود منابع آبی و دیگر مشکلات، وضعیت آب برخی مناطق روستایی بخش مرکزی شهرستان دماوند به خط قرمز بحران نزدیک شده است.
کد خبر 1285156
نظر شما