۲۱ فروردین ۱۳۹۰، ۹:۳۸

آفریده در گفتگو با مهر مطرح کرد: آخرین وضعیت تولید شتابدهنده‌ها در کشور/ ورود به فاز جدید علم هسته‌ای

آفریده در گفتگو با مهر مطرح کرد: آخرین وضعیت تولید شتابدهنده‌ها در کشور/ ورود به فاز جدید علم هسته‌ای

رئیس آزمایشگاه نوترون دانشگاه امیرکبیر از ورود کشور به فاز جدیدی از علم هسته ای خبر داد و گفت: سرعت پیشرفت هسته ای ایران به حدی است که تمامی آنچه که لازم بود در اختیار داشته باشد را به دست آورده و وارد فضایی شده که هیچ یک از کشورهای منطقه در آن اندازه نیست.

حسین آفریده در گفتگو با خبرنگار مهر همزمان با روز ملی فناوری هسته ای به تشریح دستاوردهای کشور طی یک سال گذشته در این بخش پرداخت و با تاکید بر رشد ایران در زمینه های مختلف هسته ای نسبت به دیگر کشورهای منطقه گفت: کشور ما در ادامه کارهای صلح جویانه هسته ای در یک سال گذشته موفقیتهای مستمری داشته که در این راستا می توان از ساخت جدیدترین رادیوداروها به ویژه در زمینه رادیوتراپی که با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و محققان پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در قالب پروژه های دکتری شکل گرفته نام برد.

وی از طرح ملی گداخت هسته ای به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای مهم هسته ای نام برد که در نمایشگاه طرح های فناوری راهبردی که اواخر سال 89 در کشور برگزار شد به آن تاکید شد و اظهار داشت: طرح ملی گداخت یکی از زمینه های تولید انرژی است که در پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای عزم جدی برای آن دیده شده به نحوی که می توان به همراه شکافت هسته ای، چرخه سوخت و نیروگاههای هسته ای از گداخت نیز برای تولید قدرت به عنوان انرژی آینده استفاده کرد.
 
آفریده با بیان اینکه در زمینه های مختلف هسته ای محققان کشورمان دستاوردهای علمی خوبی ایجاد کرده اند که از جمله آن می توان به ساخت سنسورهای هسته ای اشاره کرد ادامه داد: علاوه بر پروژه های صنعتی مانند انواع گیتهای level سنج که از فناوری هسته ای در آن استفاده شده و محصول مشترک دانشگاه امیرکبیر و پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای است، ساخت شتاب دهنده کوچک و شتابگر ملی که کار عملیاتی آن آغاز شده از جمله مهمترین پروژه های این بخش است که با وجود آن می توان انتظار کارهای تحقیقاتی بسیار ارزنده ای را در حوزه هسته ای داشت.
 
رئیس آزمایشگاه نوترون دانشگاه امیرکبیر با تاکید بر اینکه ایران با وجود این طرح ها وارد یک مرحله جدیدی از فناوری هسته ای شده است خاطرنشان کرد: به نظر می رسد فناوری هسته ای در کشور در تمامی عرصه ها شتاب بیشتری گرفته باشد و در آینده باید شاهد ایجاد چندین نیروگاه برق قدرت و متاسیستم های پرتودهی در نقاط مختلف کشور باشیم.
 
وی با اشاره به عزم جدی در زمینه ساخت شتابدهنده ها نیز گفت: هم اکنون کارهای اولیه ساخت شتابدهنده الکترون رودوترون انجام شده و در نظر است دانشگاهها در زمینه ساخت شتابدهنده های دیگر مانند شتابدهنده سینکروترون کوچک که بتواند مشکلات تولید رادیو داروها را برای بیمارستانها با هزینه پایین تری حل کند وارد عمل شوند.
 
آفریده به تیم های الکترونیک هسته ای و اقدامات انجام شده در جهت ساخت یونیت های هسته ای اشاره کرد و گفت: امروز می توان گفت که کشور به صورت گسترده ای از وارد کردن یونیت های الکترونیک بی نیاز شده است.
 
وی با تاکید بر گسترش دانش هسته ای ایران و ورود دانشمندان کشور به فاز جدیدی از علم هسته ای تصریح کرد: سرعت پیشرفت هسته ای ایران به حدی است که تمامی آنچه که لازم بود در این عرصه در اختیار داشته باشد را به دست آورده و وارد فضایی شده که هیچ یک از کشورهای منطقه در آن حد و اندازه نیستند.
 
رئیس آزمایشگاه نوترون دانشگاه امیرکبیر اضافه کرد: علاوه بر غنی سازی در چرخه سوخت و تولید رادیو داروها، در بحث های صنعتی و کشاورزی کشور و تجهیزات الکترونیکی پیشرفته هسته ای نیز اقدامات بسیار مناسبی در کشور انجام شده و همگام با کشورهای پیشرفته در حرکت هستیم.
کد خبر 1285176

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha