به گزارش خبرنگار مهر در پلدختر، علی کائیدی در این رابطه در سخنانی ضمن اشاره به دیدار اخیر خود با وزیرجهاد کشاورزی گفت: مهار آب و توسعه کشاورزی در لرستان از مصادیق مهم جهاد اقتصادی است که باید به یک رویکرد در راستای تحقق شعار سال تبدیل شود.
وی گفت: مهار آبهای سطحی و ایجاد سد در توسعه کشاورزی استان لرستان و شهرستان پلدختر در سال جهاد اقتصادی بسیار موثر است.
نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی افزود: تنها 12هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان پلدختر به صورت آبی کشت می شوند و این در حالی است که بیش از11درصد آبهای استان از پلدختر بدون استفاده بهینه خارج می شود.
وی وجود استعدادهای بالقوه وطبیعی آب و خاک و منابع در شهرستان را فرصتی مغتنم جهت توجه به بخش کشاورزی ارزیابی کرد و گفت: شهرستان پلدختر دارای استعدادهای نهفته ای است که باید بارور وشکوفا شود.
کائیدی با تاکید بر اینکه کشاورزی از ارکان توسعه شهرستان پلدختر است، تصریح کرد: این بخش باید مورد توجه قرار گیرد زیرا بخش اعظم کشاورزی پلدختر تامین آب و استفاده مطلوب و بهینه از آن در راستای توسعه زیرساخت کشاورزی است.
کم آبی و خسارت به باغات انجیر شهرستان پلدختر
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: ایستگاه پمپاژ پشت تنگ معمولان و اراضی 800 هکتاری آمیران کوشکی از جمله مطالبات کشاورزان بخش معمولان بوده که با توجه به تاکید وزیر جهادکشاورزی و ابلاغ اعتبار آنها پس از تصویب بودجه پیشنهادی دولت در مجلس در سال 90اجرایی خواهند شد.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی همچنین از بهره برداری ایستگاه پمپاژ اراضی کشاورزی "چم شهران" و "جلگه خلج" جهت توسعه باغ زیتون خبر داد و گفت: در دیدار با مدیر زیتون کشور به استعداد و پتانسیل های اراضی این دو روستا جهت توسعه باغ زیتون اشاره شد که با دستور وزیر کشاورزی این پروژه مهم که به علت مشکلات پیمانکار با جهاد کشاورزی لرستان پیشرفت اجرایی نداشته نیز در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
کائیدی همچنین به موضوع کم آبی و خسارات احتمالی به باغات انجیر پلدختر اشاره کرد و افزود: وزیر جهاد کشاورزی نیز دستور ویژه برای برطرف کردن مشکلات باغداران بن لار و زیودار صادر کرده که امیدواریم با توجه به نامگذاری سال جدید به نام سال"جهاداقتصادی"جهاد و جهش خوبی در بخش کشاورزی شهرستان به خصوص حوزه باغداری صورت گیرد.
بنابراین گزارش، عدم مهار آبها در استان لرستان و شهرستان پلدختر به چالشی جدی در این استان تبدیل شده به طوریکه دشتهای حاصلخیز پلدختر در کنار ساحل رودخانه خروشان کشکان در بی آبی دست و پا می زنند.
این سخنان در حالی مطرح می شود که پیش از این نیز فرماندار شهرستان پلدختر از عدم مهار آبها در این شهرستان به عنوان موضوعی فراموش شده یاد کرده و خواستار پیگیری مسئولان در این زمینه شده بود.
فریدون رشیدی با تاکید بر اینکه مهار آبهای سطحی می تواند موجب توسعه کشاورزی در این شهرستان شود، یادآور شد: سالانه 12.5 میلیارد مترمکعب آب استان لرستان از این شهرستان هدر و هرز می رود که باید برای مهار این آبها فکر اساسی شود.
عمده اراضی کشاورزی دیار کشکان دیم است!
روند خروج آبهای لرستان از شهرستان پلدختر در حالیست که عمده مزارع این شهرستان در حال حاضر به صورت دیم کشت می شود.
فرماندار پلدختر در این رابطه در سخنانی با تاکید بر اینکه قابلیتهای موجود در این شهرستان می تواند نرخ بیکاری پلدختر را به صفر برساند، خاطرنشان کرد: اما عدم مهار آبهای جاری و نبود سد در این شهرستان مانع از بهره مندی کافی از آبهای فراوان پلدختر شده است.
رشیدی یادآور شد: در حال حاضر میزان زمینهای کشاورزی شهرستان پلدختر بیش از 54 هزار هکتار است که تنها 13 هزار هکتار از این اراضی آبی است.
وی با بیان اینکه سال گذشته خسارات سنگینی در اثر خشکسالی به بخش کشاورزی پلدختر وارد شده، بیان کرد: امید می رود با توجه ویژه مسئولان متولی بخش آب و خاک مشکلات موجود در این زمینه در پلدختر حل شود.
33 درصد از آب خروجی لرستان از حوزه کشکان خارج می شود
شهرستان پلدختر در مرز استان لرستان و خوزستان یکی از پر آب ترین شهرستانهای لرستان است که بستر رودخانه خروشان کشکان در آن جای گرفته و با وجود اینکه هر ساله از سیلابهای متعددی خسارت می بیند ولی با مشکل آب شرب و کشاورزی مواجه است.
این شهرستان دارای آب و هوای معتدل در زمستان و گرم در تابستان است. جاده سراسری تهران به خوزستان از این منطقه میگذرد و رودخانه دائمی کشکان نیز از درههای تنگ "کوههای زاگرس" منطقه عبور می کند و کار بیشتر مردم منطقه کشاورزی است.
سالانه 12.5 میلیارد متر مکعب آب از استان لرستان خارج می شود که 63 درصد از این میزان آب از حوزه کارون بزرگ و به طور عمده رودخانه دز و مابقی از حوزه کرخه خارج می شود و در پشت سدهای دز، کرخه و کارون در استان خوزستان جمع می شود.
این در حالیست که از میزان آب خارج شده از استان لرستان در حوزه کرخه 66 درصد از سیمره تخلیه و 33 درصد باقی مانده از حوزه کشکان خارج می شود.
عدم مهار آبها در استان لرستان موجب چالش جدی در حوزه صنعت، کشاورزی و آب شرب در یکی از پر آب ترین استانهای کشور است که در این راستا مطالعات و اجرایی شدن چندین سد در دستور کار قرار گرفته که امید می رود به زودی با بهره برداری از این سدها بخشی از مشکلات این استان مرتفع شود.
نظر شما