۲۱ فروردین ۱۳۹۰، ۱۲:۵۰

ایرانیها هیچ برنامه ای برای امور بهداشت و درمان خود ندارند

ایرانیها هیچ برنامه ای برای امور بهداشت و درمان خود ندارند

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران خواستار ادامه پرداخت یارانه شیر و لبنیات شد و گفت: با توجه به اینکه هموطنان برای امور بهداشت و درمان خود هیچ برنامه ای ندارند، در صورت ابتلا به بیماری با کمبود منابع مالی مواجه خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ایرج خسرونیا افزود: یارانه شیر و لبنیات که جزو گروه مواد غذایی سالم به شمار می آید در حالی حذف می شود که دولت هنوز قند ، شکر و روغن را که برسلامت مردم تاثیر منفی دارد ، به صورت یارانه ای و از طریق کوپن توزیع می کند.

وی افزود: هر چند دولت وعده داده است که یارانه شیر و لبنیات را به صورت نقدی پرداخت کند اما به دلیل انجام نگرفتن فرهنگ سازی مصرف مواد غذایی بهینه مانند گروه لبنیات به ویژه شیر، بیم آن می رود که یارانه های دریافتی از سوی مردم صرف دیگر هزینه های جاری زندگی و نه خرید لبنیات شود.
 
خسرونیا یادآور شد: بدن انسان احتیاج به مواد پروتئینی و اسید آمینه های دارد و انسان باید حداقل به طور هفتگی از این گروه مواد غذایی استفاده کند از این رو گران شدن قیمت لبنیات و دسترسی نداشتن مردم به مواد پروتئینی ارزان قیمت به ویژه در روستاها در آینده نه چندان دور، عوارضی از قبیل پوکی استخوان را در افراد به همراه دارد.
 
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: توزیع کوپن برای قند ، شکر و روغن سیاستی مقطعی مربوط به زمان جنگ بود که متاسفانه هنوز نیز ادامه دارد.
 
وی افزود: این روند در سالهای گذشته افزایش سطح انواع چربیهای خون از قبیل کلسترول و تری گلیسرید، سرم خون، چاقی ، دیابت و انسداد و تنگی عروق را در قالب غذاهای پرکالری به دنبال داشته است.
 
خسرونیا خاطرنشان کرد: بدون شک کم شدن مصرف بنزین و گازوئیل بسیار برای سلامت مردم مفید است اما بدون فرهنگ سازی و اختصاص 10 درصد از درآمد هدفمند کردن یارانه ها به حوزه سلامت ، حذف یارانه شیر مخاطراتی را برای سلامت هموطنان به همراه دارد.
 
وی همچنین به حذف یارانه های دولتی از داروها و امور بهداشتی درمانی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه هموطنان برای امور بهداشت و درمان خود هیچ برنامه ای ندارند، فرد و خانواده وی در صورت ابتلا به بیماری با کمبود منابع مالی روبرو خواهند شد.
 
خسرو نیا گفت: هر چند مردم ما برای مصرف برق، گاز و آب از قبل پیش بینیهای لازم را به عمل می آورند ولی بسیار کم دیده شده است که آنان برای بروز بیماریهای مختلف و امور سلامت، پس اندازی را در نظر بگیرند.
 
وی تاکید کرد: ضروری است 10 درصد از درآمد هدفمند کردن یارانه ها به حوزه سلامت اختصاص یابد و با توجه به بودجه قبلی ، این امر موجب می شود بسیاری از مشکلات موجود در امر بهداشت و درمان برطرف شود.
 
خسرونیا گفت: بدون شک سرمایه گذاری در حوزه سلامت را نمی توان هزینه دانست بلکه این امر را می توان به عنوان بیمه کردن سلامت هموطنان و جلوگیری از هزینه های سرسام آور درمان به شمار آورد.
کد خبر 1285449

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha