به گزارش گروه دين وانديشه خبرگزاري "مهر" ، مرتضي ثاقب فر نويسنده و مترجم در گفت گو با ستاد خبري همايش " هنرو جهاني شدن" با اشاره به جايگاه ايران در تمدن جهان گفت: در اين دنياي وانفسا اتفاقا ما در حوزه تمدن داراي بهترين جايگاه در بين كشورهاي در حال توسعه هستيم و نسبت به ديگر كشورها از جايگاه قوي تري برخورداريم به شرطي كه به طور واقعي معناي اين قوي تر بودن را درك كرده باشيم و اين درك به دور از هر گونه شعار و نشات گرفته از فرهنگ ما باشد. تا تاريخ و تمدن خود را بدرستي نشناسيم نمي توانيم حرفي براي گفتن داشته باشيم .
مترجم كتاب " ديباچه اي بر جهان باستان " گفت: كنست دوگوبينو سفير فرانسه در ايران در 1830 مي نويسد: " من هر شب به دهات اطراف تهران مي روم و مي بينم كه روستاييان هر شب كنفرانس تاريخ برگزار مي كنند" كه البته منظرش همان نقالي هاي قهوه خانه هاست - و بعد اضافه مي كند : " اين مردم مثل سنگ خاراي ساييده شده اي هستند كه هيچ چيزي نمي تواند به آنها لطمه بزند. بنابراين مسئله عمده در اين است كه اين تمدني كه ما از آن دم مي زنيم دقيقا چيست و بر چه اركاني استوار است و اين براي فرهنگ ما جز ضروري آن محسوب مي شود، چون بدون شناخت نمي توانيم با دنياي تعامل مطلوبي برقراركنيم.
دكتر ثاقب فر با اشاره به تحليل نادرست پاره اي از انديشمندان از جهاني شدن گفت : اميدوارم برگزاري همايش " هنر و جهاني شدن" در تهران فرصتي مناسب براي طرح اين مسئله ، تحليل دستاوردها و بررسي دقيق آن از ديدگاههاي مختلف باشد.
همايش بين المللي " هنر و جهاني شدن" با حضور انديشمندان سراسر جهان در تاريخ 27 و 28 دي ماه در تهران برگزار مي شود.
نظر شما