به گزارش خبرنگار مهر، محمد سلیمانی استاد دانشگاه علم و صنعت ایران و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت نهم از جدی ترین گزینه هایی است که سه شنبه 23 فروردین ماه در اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 90 به هنگام طرح موضوع و تصمیم گیری برای تعیین اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی مورد توجه جمعی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار می گیرد.
کامران باقری لنکرانی دیگر وزیر دولت نهم است که نامش قطعا در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای عضویت در ترکیب جدید هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی مطرح می شود. باقری لنکرانی در حال حاضر سمت دولتی ندارد و در شیراز مشغول فعالیت علمی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز است. باقری لنکرانی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت نهم بود.
سعید سهراب پور رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف و قائم مقام فعلی بنیاد ملی نخبگان نیز نامش در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد تأکید و حمایت جمع قابل توجهی از اعضای این شورای عالی برای عضویت در هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی قرار خواهد گرفت. سهراب پور در زمان ریاستش در دانشگاه صنعتی شریف از برجسته ترین و باسابقه ترین روسای آموزش عالی دولتی به حساب می آمد.
بهمن یزدی صمدی استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران که علاوه بر عهده داری ریاست دانشگاه تهران از سال 62 به مدت دو سال، عضویت پیوسته در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و چهره ماندگار عرصه علوم کشاورزی در نخستین همایش چهرههای ماندگار سال 80 را در سوابق و افتخارات خود داراست و اکنون ریاست منطقه 11 دانشگاه آزاد اسلامی را بر عهده دارد نیز از گزینه هایی است که از سوی برخی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد حمایت برای عضویت در هیئت امنای دانشگاه آزاد است.
به گزارش مهر، علیرضا علی احمدی عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران و وزیر آموزش و پرورش دولت نهم، حمید میرزاده عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و از چهره های شاخص دولتی در دولت های پنجم و ششم، علی اکبر ولایتی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حسن حبیبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاون اول رئیس جمهور در سه دولت و محمدرضا عارف استاد دانشگاه تهران و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان برخی گزینه هایی نام برده می شوند که در سناریوهای مختلفی که از سوی ناظران سیر تحولات دانشگاه آزاد اسلامی مطرح می شوند جای می گیرند.
بررسی گزینههای معرفی شده از سوی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تعیین سه عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد از دستورات جلسه هفته جاری این شورا است. پس از این به تأخیر افتادن ها در تشکیل جلسه شورای عالی و تعیین تکلیف دانشگاه آزاد، بالاخره بررسی و تعیین اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی به آخرین روزهای دهه 80 وصال نداد و به سال 90 موکول شد.
هر چند پیشنهادهای اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت گزینه های عضویت در هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شده و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با مهر تعداد این اسامی را 10 تا 15 نفر اعلام کرد اما به دلایلی از جمله بررسی سند تحول آموزش و پرورش یا عدم برگزاری جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی فرصت بررسی گزینه های پیشنهادی عضویت در هیئت امنای دانشگاه آزاد در سال گذشته پیش نیامد.
سه شنبه 26 بهمن ماه 89 شورای عالی انقلاب فرهنگی که به ریاست محمود احمدی نژاد برگزار شد با اصلاح بند 1 ماده 10 اساسنامه دانشگاه آزاد رفت تا در جلسات بعدی این شورا ترکیبی جدید برای هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تعیین کند. هیئت امنا در هر دانشگاهی یک مرجع عالی تصمیم گیری برای آن دانشگاه است که از قوانین رسمی کشور نیز تبعیت می کند.
محمدرضا مخبر دزفولی در اعلام مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ترکیب هیئت امنای دانشگاه آزاد گفت: هیئت موسس دانشگاه آزاد باید در فرصت تعیین شده افراد پیشنهادی خود را برای هیئت امنا به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کند و شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسات آتی خود نسبت به تایید نفرات معرفی شده اهتمام ورزد.
همچنین بر اساس بند 1 ماده 10 اساسنامه اصلاح شده دانشگاه آزاد اسلامی که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است مقرر شده تا 3 نفر از اعضای هیئت علمی تمام وقت دانشگاهها در مرتبه دانشیاری و یا بالاتر که هیچگونه سمت مدیریتی از جمله عضویت در مجامع و شوراهای دولتی و حکومتی نداشته باشند با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به عضویت هیئت امنای دانشگاه آزاد درآیند.
نظر شما