حامد یاری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام جزئیات سفر رئیس و هیئت عالیرتبه مدیران و کارشناسان کتابخانه ملی اتریش که بامداد امروز (22 فروردین) وارد تهران شدند، گفت: در جریان این سفر و با رایزنیهای انجام شده، قرار است نشستهای تخصصی توسط هیئت اتریشی اجرا شود.
به گفته مدیر کل امور بین الملل کتابخانه ملی از کارشناسان و کتابداران مراکز مهم کتابخانهای کشور همچون کتابخانه مجلس، کتابخانه آستان قدس، کتابخانه آیتالله مرعشی، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران و کتابخانه ملک برای حضور و تبادل نظر در این نشستها دعوت به عمل آمده است.
یاری ضمن اعلام خبر حضور دکتر "اندریاس فینگر ناگل" رئیس مجموعه نسخ خطی و کتب قدیمی کتابخانه ملی اتریش به همراه این هیئت، از مذاکرات پیرامون نسخ خطی به عنوان یکی از مهمترین اهداف این سفر نام برد و گفت: معرفی نسخ خطی شرقی کتابخانه ملی اتریش و همچنین ارزیابی شرایط و نگهداری پیشگیرانه از این نسخ موضوع نشست دیگر این هیئت در ایران خواهد بود.
مدیر کل امور بین الملل کتابخانه ملی ابراز امیدواری کرد دستاوردهای این نشست و مذاکرات پیرامون آن برای معرفی فرهنگ و تمدن کشورمان در میان نخبگان اتریشی و اروپایی مثمر ثمر باشد.
یاری همچنین از حضور مسئولان کنسرسیوم صاحبان محتوای کشور در نشست ویژه "اهداف و روشهای دیجیتالی کردن منابع در کتابخانه ملی اتریش" خبر داد و افزود: در این نشست دکتر "هانس پیچر" رئیس آرشیو تصاویر و مجموعه گرافیکی کتابخانه ملی اتریش سخنرانی خواهد کرد و کارشناسان مراکز عضو این کنسرسیوم نیز در این زمینه به تبادل تجربیات با هیئت اتریشی میپردازند.
وی به امضای تفاهمنامه همکاری میان کتابخانههای ملی ایران و اتریش نیز اشاره کرد و گفت: این تفاهمنامه به امضای دکتر سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که عضو هیئت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز هست و خانم دکتر راخینگر رئیس کتابخانه ملی اتریش خواهد رسید و بر پایه آن کتابخانههای ملی دو کشور در زمینه بررسی ذخایر و تبادل منابعی که مرتبط با طرف دیگر است و همچنین به اشتراک گذاری منابع دیجیتال خود اقدام خواهند کرد.
مدیر کل امور بین الملل و روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی بازدید هیئت اتریشی از کاخ موزههای گلستان و سعد آباد را از جمله برنامههای آنان در جریان سفر 7 روزهشان به کشورمان اعلام کرد و ادامه داد: قرار است این هیئت در تهران ضمن بازدید از آرشیو ملی و کتابخانه ملی، کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه، کتابخانه مجلس، کتابخانه و موزه ملی ملک، موزه ملی و موزه جواهرات و در شهرهای اصفهان و شیراز از مراکز تاریخی و فرهنگی مهم این دو شهر، با مسئولان این مراکز نیز دیدار کنند.
به گفته یاری سه نشست تخصصی هیئت اتریشی به ترتیب با عناوین معرفی کتابخانه ملی، کتابخانه علمی و مؤسسه میراث ملی و فرهنگی اتریش در ساعت 16 روز 22 فروردین، معرفی نسخ خطی شرقی کتابخانه ملی اتریش در ساعت 15 روز 23 فروردین و راهبرد دیجیتالی کردن منابع در کتابخانه ملی اتریش در ساعت 14 روز 24 فروردین و در محل کتابخانه ملی برگزار خواهد شد.
نظر شما