به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت پیمان پیش از ظهر دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به حوادث اخیر در منطقه اضافه کرد: ملتهایی که برای حریت و استقال کشور خود از یوغ استبداد و استعمار تلاش میکنند نیاز دوچندانی به فرهنگ عاشورا و مکتب حسینی (ع) دارند و ما باید این معارف را در اختیار آنان قرار دهیم.
وی با اشاره به برگزاری کنگره حماسه حسینی ابرازداشت: این کنگره تلاش میکند سهم اندکی از انتقال و تبیین معارف حسینی و کربلایی را به مخاطبان ارایه دهد.
کنگره حماسه حسینی؛ فرصتی برای واکاوی فرهنگ عاشورا
پیمان ادامه داد: این کنگره فرصتی برای واکاوی و تبیین فرهنگ عاشورایی با حضور اندیشمندان مختلف اعم از صاحبان مقالات و سخنرانان محترم است.
پیمان تاکیدکرد: باید تلاش کنیم منابع موجود شیعه پیرامون نهضت عاشورا به بهترین شکل ممکن برای دنیای تشنه حقیقت و معنویت عرضه کنیم.
رونمایی از موسوعه ۸ جلد
مدیرعامل موسسه دارالعرفان الشیعی با اشاره به رونمایی از موسوعه ۸ جلدی «عنصر شجاعت» گفت: این موسوعه هشت جلدی در چهار جلد به بررسی شخصیت امام حسین (ع) از دوران کودکی تا شهادت پراخته است.
پیمان با اشاره به مجلدات دیگر این موسوعه ابرازداشت: سه جلد از این مجموعه پیرامون صحابه امام حسین (ع) و یاران ایشان است و یک جلد هم به بررسی وقایع کوفه و ماجراهای نامههای کوفیان و دعوت امام از آنها پرداخته است.
تجلیل از آیت الله کمرهای
وی با بیان اینکه این موسوعه از تالیفات آیت الله کمرهای است خاطرنشان کرد: این فرزانه اندیشمند از پیشگامان تقریب مذاهب اسلامی بود که در سن ۹۲ سالگی همزمان با اوایل انقلاب اسلامی دارفانی را وداع گفت و فرزند ایشان در روز همایش درباره شخصیت آن مرحوم سخنرانی خواهد داشت.
گفتنی است آیتالله حاج میرزا خلیل کَمَرهای (زادهٔ ۱۲۷۷ در دهکده فرنق، درگذشتهٔ ۱۳۶۳ در تهران) نویسنده، محقق و فیلسوف الهی معاصر بود که بیشتر به سبب تلاش در جهت اتحاد مذاهب اسلامی شناخته میشود.
تلمذ آیت الله کمرهای در محضر آیت الله عبدالکریم حایری
آیت الله میرزا خلیل تحصیلات خود را در حوزههای علمیه اراک وقم نزد عبدالکریم حائری یزدی آغاز نمود و در میان سالی به آموزش دروس مختلف اسلامی و فلسفی در قم و سپس در تهران مشغول گشت. معروفترین کتب وی «افق وحی»، «شرح نهج البلاغه (آسمان و جهان)»، «قبله اسلام»، «هفت جلد کتاب عنصر شجاعت یا هفتاد و دو تن و یک تن» و «بیتالمقدس و تحول قبله» است.
نقش آیت الله کمرهای در تقریب مذاهب
پاسخهای وی به ۱۲ سئوال فلسفی واتیکان به نظم درآمد و بصورت کتابی جداگانه منتشر شد. کمرهای به نمایندگی از طرف سید حسین بروجردی به قاهره عزیمت و از شیخ محمود شلتوت مفتی اعظم و رئیس دانشگاه الازهر مصر بخاطر فتوای تاریخیاش مبنی بر جواز پیروی از مذهب شیعه دوازده امامی تشکر نمود.
امامت جماعت مسجد فخرالدوله
وی بیش از سه دهه امام جماعت مسجد فخرالدوله در تهران را به عهده داشت و به مدت پنج سال در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران در مقطع دکتری به تدریس احادیث وحی مشغول بود.
میرزا خلیل در غروب روز پنجشنبه ۱۹ مهرماه ۱۳۶۳ پس از دو سال بیماری، در منزل مسکونیش در تهران درگذشت و در قم در جوار آرامگاه فاطمه معصومه بخاک سپرده شد.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر مؤسسه دارالمعارف و مرکز دارالعرفان الشیعی تصریح کرد: شبهات فراوان بشر امروزی را به قهقرا کشانده است از این رو تبیین معارف شیعی به خصوص معارف حسینی برای پاسخ به هجمه رسانهای و فرهنگی دشمنان ضروری است.
کد خبر 1286572
نظر شما