سعید مهذبترابی در گفتگو با مهر گفت: با توجه به گرم شدن هوا و پیش رو بودن فصل تابستان، به نظر میرسد که مردم باید با بهینهسازی مصارف خود، زمینهای را فراهم کند که علاوه بر کاهش مصارف برق، به اقتصاد خانوار نیز کمک شایانی ارایه دهد. در این میان یکی از سادهترین کارها برای کاهش هزینههای مصرفی برق استفاده از لامپهای کممصرف استاندارد است که میتواند تا 70 درصد هزینههای برق مصرفی مربوط به روشنایی را کاهش دهد.
مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی ایران افزود: البته مشترکان شبکه برق کشور باید توجه داشته باشند که استفاده از لامپهای کممصرفی که دارای مهر و نشان استاندارد ایران بوده را از مبادی و فروشگاههای معتبر تهیه کنند، از سوی دیگر، این لامپها ایمنی لازم را دارند.
شیوه کاهش هزینه برق با استفاده از لامپهای کممصرف
وی تصریح کرد: با فرض اینکه یک مشترک در منزل خود از 5 عدد لامپ رشتهای 60 وات و 5 عدد لامپ رشتهای 100 وات استفاده نماید و قصد جایگزینی با لامپهای کممصرف را داشته باشد، میزان صرفهجویی در مصرف انرژی تا 80 درصد و کاهش هزینههای انرژی حدود 70 درصد خواهد بود.
به گفته مهذبترابی، لامپ کممصرف استاندارد 11 وات جایگزین مناسبی برای لامپ رشتهای 60 وات و لامپ کممصرف استاندارد 23 وات جایگزین مناسبی برای لامپ رشتهای 100 وات بوده و همان میزان و کیفیت نور را تامین میکند. ضمن اینکه لامپهای کممصرف دارای طول عمری حدود 8 برابر لامپهای رشتهای هستند؛ بدین ترتیب که طول عمر لامپهای رشتهای حدود 1000 ساعت و لامپهای کممصرف حدود 8000 ساعت است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 50 شرکت دارای پروانه بهرهبرداری، تولید لامپ کممصرف در داخل کشور هستند که تولیدات آنها از سوی سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تحت کنترل و بازرسی قرار میگیرد.
مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی ایران خاطرنشان کرد: با توجه به اجباری بودن استانداردهای مربوط به لامپهای کممصرف، تمامی لامپهای داخلی باید دارای علامت کاربرد اجباری استاندارد بوده و در ارتباط با لامپهای وارداتی نیز فروشندگان باید گواهی استاندارد و تحقیقات مربوط به لامپها را ارائه کنند.
توصیه برای خرید لامپ کممصرف
وی به مردم توصیه کرد تا هنگام خرید لامپ کممصرف، توجه به وجود علامت استاندارد بر روی بدنه لامپ را مدنظر قرار دهند. این درحالی است که لامپهای کممصرفی که دارای مهر استاندارد نبوده و از طریق مبادی غیرمجاز وارد کشور شده اند، غیر ایمن و غیر استاندارد بوده و نه تنها کیفیت لازم را ندارند، بلکه ممکن است استفاده از آنها خطراتی را نیز به همراه داشته باشد.
مهذب ترابی در خصوص آثار سوء لامپهای کممصرف بر سلامت مردم خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ مورد اثبات شده ای در خصوص تأثیر سوء لامپ کم مصرف بر روی انسان گزارش نشده و طبق استاندارد مربوطه، لامپهای کممصرف استاندارد در گروه لامپهای بی خطر قرار دارند.
مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی ایران افزود: البته برخی افراد حساس به نور ممکن است حساسیت هایی در برابر نور هر نوع لامپی از خود نشان دهند که این مورد مانند سایر حساسیتها برای افراد عادی دربرگیری ندارد. ضمن اینکه استفاده از لامپهای کممصرف بصورت وسیعی طی چند دهه اخیر در کل جهان وجود داشته و گرایش روزافزونی نیز برای استفاده از این قبیل منابع نوری وجود دارد.
وی ادامه داد: لامپهای کم مصرف میزان بسیار ناچیزی از UVA و UVB و اشعه مادون قرمز ساطع میکنند. در این میان میزان UV جذب شده توسط بدن انسان در اثر 8 ساعت کار مداوم در زیر نور لامپ کممصرف معادل با مقدار UV جذب شده در طی یک دقیقه کار زیر نور خورشید میباشد؛ ضمن این که شیشه استفاده شده در لامپ کممصرف خود بعنوان یک فیلتر تابش فرابنفش عمل میکند.
هشدار برای لامپهای شکسته
وی هشدار داد: مردم در صورت شکستن لامپ کممصرف، از جاروبرقی جهت تمیز نمودن محیط استفاده نکنند، بلکه قطعات لامپ شکسته را با استفاده از یک پارچه مرطوب جمعآوری و در یک کیسه قرار داده و از محیط خارج کنند. به طور کلی توصیه می شود احتیاط های لازم در هنگام استفاده از لامپ کم مصرف جهت جلوگیری از شکستن آن صورت پذیرد.
مهذبترابی ادامه داد: در صورت سوختن لامپ کم مصرف، آن را در روزنامه پیچیده، داخل یک کیسه نایلونی قرار داده و به صورت اقلام ضایعاتی تحویل داده شود.
نظر شما