به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدمهدی قیامت روز سه شنبه در نشست خبری ششمین کنگره بین المللی مراقبتهای ویژه پزشکی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه وضعیت تختهای ویژه بیمارستانی در ایران چگونه است، گفت: در سالهای گذشته اقدامات خوبی برای تامین و تجهیز بیمارستانها به بخشهای ویژه و ایجاد تختهای ICU توسط وزارت بهداشت انجام شده است اما همچنان نیازمند تختها و تجهیزات بیشتری در این بخش هستیم.
وی با اعلام اینکه تعداد تختهای ICU در کشور نسبت به 10 سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است، ادامه داد: حدود 100 هزار تخت بیمارستانی در تمامی مراکز درمانی کشور داریم که فعال هستند. طبق استانداردهای موجود می بایست 10 درصد این تختها مربوط به مراقبتهای ویژه پزشکی باشد. یعنی باید حداقل 7 هزار تخت ICU در مراکز درمانی کشور داشته باشیم که هم اکنون تعداد تختهای فعال و غیر فعال ICU به عدد 5 هزار تخت نمی رسد.
قیامت با عنوان این مطلب که 80 درصد این تعداد تخت ICU نیز باید استانداردسازی شوند، افزود: دو تا 5 هزار تخت جدید ICU نیاز داریم که البته در کنار آن باید نیروی متخصص نیز تربیت شود.
رئیس ششمین کنگره بین المللی مراقبتهای ویژه پزشکی با اشاره به اینکه هر سال حدود 2 تا 2.5 میلیون بیمار دچار حادثه به مراکز درمانی کشور مراجعه می کنند، گفت: 20 تا 30 درصد این افراد نیازمند مراقبتهای ویژه هستند.
قیامت با سنگین خواندن هزینه تامین و تجهیز تختهای ICU، افزود: برای آماده سازی هر تخت ICU می بایست حداقل 250 میلیون تومان هزینه شود تا استانداردهای اولیه را داشته باشد.
وی تاکید کرد: قطعا تامین چنین اعتباراتی برای رفع کمبود تختهای ICU در کشور از توان وزارت بهداشت خارج است. بنابراین با استانداردهای جهانی برای تجهیز بخشهای مراقبتهای ویژه پزشکی در مراکز درمانی حداقل 20 سال فاصله داریم.
ششمین کنگره بین المللی مراقبتهای ویژه پزشکی 7 تا 9 اردیبهشت ماه 90 در پژوهشگاه نیرو برگزار می شود.
نظر شما