۲۳ فروردین ۱۳۹۰، ۱۸:۰۵

القدس العربی بررسی کرد:

نگرانی آمریکا درباره لیبی ؛ وحشت از تکرار کابوس عراق و افغانستان

نگرانی آمریکا درباره لیبی ؛ وحشت از تکرار کابوس عراق و افغانستان

یک روزنامه عرب زبان خاطر نشان کرد : آمریکا نگران حمله زمینی به لیبی است، زیرا از عواقب آن آگاه نیست و در صورتی که اشتباه کند با سرنوشتی که در عراق یا افغانستان مبتلا شد، روبرو می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه القدس العربی در مطلبی با عنوان "موضوع لیبی آمریکا را نگران کرده است" می نویسد: تلاشهای سیاسی برای خارج کردن لیبی از بحران به قوت خود ادامه دارد، اما افق روشنی برای حل بحران در آینده نزدیک متصور نمی باشد.

اتحادیه آفریقا گروهی را به لیبی فرستاد تا شرایط را برای برقراری آتش بس فراهم آورد که این پیشنهاد اتحادیه آفریقا با مخالفت شورای ملی انتقالی روبرو شد، زیرا به اعتقاد مخالفان این طرح زمینه را برای برکناری معمر قذافی از قدرت فراهم نمی کند.

"هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه آمریکا هنگامی که بر ضرورت خروج "معمر قذافی" از لیبی تاکید کرد،در حقیقت این طرح را از اساس نابود کرد. وی بر ضرورت خروج نیروهای قذافی از مناطقی که به زور اشغال کرده است و امداد رسانی به مردم لیبی تاکید کرده است.

این روزنامه می نویسد: این تهدید آمریکا  نشان می دهد که این کشور دوباره با قدرت به لیبی بازگشته است به ویژه که بسیاری بر این باور بودند که آمریکا پس از خارج کردن نیروها و جنگ افزارها خود از عملیات نظامی در لیبی دست شسته است.

اما اینکه این بازگشت آمریکا به چه شکلی است مشخص نیست به ویژه که ژنرال" کارتر هام" فرمانده نیروهای آمریکایی در آفریقا در برابر مجلس سنا تاکید کرده بود که انقلابیون توانایی سرنگونی رژیم قذافی را ندارند.

روزنامه مذکور نوشت : سرنگونی رژیم قذافی از طریق حملات هوایی صرف امکان پذیر نیست و ایجاد منطقه ممنوعه پروازی نمی تواند منجر به سقوط قذافی شود، زیرا صدام دیکتاتور سابق عراق چندین سال با این شرایط باقی مانند و حمله زمینی منجر به سرنگونی اش شد.

آمریکا نگران حمله زمینی به لیبی است، زیرا از عواقب آن آگاه نیست، زیرا در صورتی که اشتباه کند به سرنوشتی که در عراق یا افغانستان مبتلا شد گرفتار می شود.

روزنامه فوق می افزاید: نمی توان به انقلابیون اطمینان کرد، زیرا آنها توانایی کنترل مناطقی را که تصرف می کنند ندارند زیرا ضعف تسلیحاتی دارند و دچار دودستگی هستند. از سویی قذافی امیدوار است که بتواند همراهی آفریقا را با خود داشته باشد.

این روزنامه در پایان نوشت : موضع وزیر امور خارجه آمریکا نگرانی این کشور از حالت رکود کنونی را می رساند این رکود به نفع رژیم قذافی است، اما سئوال مطرح، چگونگی شکستن این حالت رکود از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی است.

کد خبر 1287495

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha