۲۷ فروردین ۱۳۹۰، ۸:۰۵

یادداشت مهر/

ایرانگردی؛ فرصتی که در اقتصادی کردن آن باید شتاب کرد

ایرانگردی؛ فرصتی که در اقتصادی کردن آن باید شتاب کرد

اراک - خبرگزاری مهر: گردشگری و جذب گردشگر فرصتی اقتصادی است که مورد توجه بسیاری از کشورهای دنیا قرار گرفته است و برخی کشورها آن را به درآمد اول کشور خود تبدیل کرده و در نبود نفت و ذخایر گرانبها از آن بهره فراوان می برند.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، استفاده از فرصتهای اقتصادی در نوع خود زیرکی و برنامه  ریزی می خواهد و گرچه در سالهای اخیر توجه به موضوع گردشگری در کشور مضاعف شده است اما این روند شتاب لازم را ندارد.

دیوار چین، اهرام مصر، جاذبه های تاریخی و طبیعی کشورهای اروپایی، طبیعت آفریقا، همه و همه گوشه هایی از زمینه های گردشگری در کشورهای مختلف هستند که آن کشورها با درک درست از لزوم ایجاد زمینه های درآمد زا برای مردمانشان از آنها استفاده کرده اند.

به همان میزان که ما در مسافرتهای خود مجبور به هزینه کردنهای کلان هستیم، به همان میزان لزوم توسعه گردشگری دارای توجیه اقتصادی است.

هر توریست علاوه بر هزینه هایی دائمی، هزینه حمل و نقل،غذا، مکان و... ،هزینه هایی برای دین از مکانهایی دیدنی و خرید صنایع دستی خود در هر منطقه صرف می کند.نکته ای که زیرکانه مورد توجه کشورهای هوشیار چون جنوب شرق آسیا قرار گرفته است.

تخت جمشید

امروزنگاه وحس جستجوگر و زیبا و دیدنی پسند مردم جهان به داشته هایی است که حرف از گذشته و دنیای دیرین می زنند، خسته از پیشرفت تکنولوژی و زندگی ماشین زده، به دنبال گذشته های انسانی و تاریخی خود می زنند  مکانهای معنوی، آداب و رسوم و رفتارهای شرقی، نکته های تازه و چیزهایی که در کشور خود پیدا نمی کنند .و ایران با داشتن زمینه های فراوان پاسخگویی به این حس جستجو گر،همچنان در زمینه جهانگری مهجور مانده است  و نیاز به حرکتی شتابناک و در عین حال با برنامه است.

 به عقیده کارشناسان وجود تنها آثار باستانی و تاریخی نمی تواند زمینه ساز حضور گردشگر باشد و تحقق این امر نیازمند ایجاد زیر ساختهای آن است.این زیر ساختها می تواند هتل ، فضاهای رفاهی ، حمل و نقل مناسب، خطوط هوایی و ریلی و... باشد.

توسعه گردشگری در ایران نه تنها توسعه و رونق کشور را به همراه دارد بلکه با ایجاد مکمل های آن اشتغال پایداری را ایجاد و تقویت می کند ایجاد می شود.

بکر بودن صنایع دستی ایران می تواند در کنار دیدنی های ایران، ظرفیت ها را در خود دو چندان می کند و می توان امیدوار بود با سیاستهای درست و برنامه ریزی هوشیاران فرش ایران از این طریق بتواند بخشی از رونق از دست داده خود را بازیابد.

 بیش از 180 رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که در نقاط مختلف کشور از طریق هنرمندان رونقی به خود گرفته است. گرچه این روزها با هجوم صنایع دستی چینی وجنوب شرق آسیا به مغازه های شیک کشور مواجه ایم ، با این حال صنایع دستی کشور عاملی برای کامل شدن گردشگری در کشور است.

از مجموع رشته های صنایع دستی کشور، برخی رشته ها در حال انقراض است که در راستای توسعه گردشگری نگاه تازه ای به این نوع صنایع دستی داشت و از مرگ تدریجی آنها جلوگیری کرد.

 

خلاصه کلام آنکه در سالی که به درایت رهبر معظم انقلاب نام جهاد اقتصادی بر آن نشسته است باید در زمینه توسعه ایرانگردی و به خصوص جذب توریست از دیگر کشورها جهادی جدی کرد و عقب ماندگی ایران در این زمینه از سایر کشورها را جبران کرد.

کد خبر 1287734

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha