به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، یکم اردیبهشت ماه برای اهالی فرهنگ و ادب روز خاصی است، یادروز شیخ اجل سعدی شیرازی، این روز فرصتی مغتنم را به دست می دهد که آنچه طی یکسال گذشته از یادروز قبل تا یادروز جدید در حوزه سعدی و حفظ و نگهداری از میراث گرانبهای این ستاره ادب و فرهنگ ایران زمین به وقوع پیوسته بررسی و در این رهگذر چراغ راه آینده نیز ترسیم شود.
این روز فرصتی را ایجاد می کند تا طرح ها و پیشنهادهایی که از سوی اهالی فرهنگ و دست اندرکاران مطرح می شود نیز مورد توجه قرار گیرد تا با اجرای منتخبی از این طرح ها گامی موثر در راستای حفظ میراث گذشتگان ارزشمندی نظیر شیخ اجل برداشته شود.
بنیاد فارس شناسی نیز در این رهگذر درحد بضاعت خود سعی کرده سعدی را بیش از پیش به نسل حاضر معرفی کند و طی یکسال گذشته گامهایی نیز در این خصوص برداشته و حتی پیشنهادهایی نیز در رابطه با حفظ میراث گذشتگان دارد که با حمایت از آن می توان گامهای ارزشمند فرهنگی را در حق ستاره های ادب و فرهنگ کشور برداشت.
مدیر عامل بنیاد در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز ضمن تشریح فعالیتهای بنیاد فارس شناسی گفت: سال گذشته بنیاد برای اولین بار چندین کتاب را راجع به سعدی چاپ کرد.
آماده سازی سه نمایشنامه از آثار سعدی
علی اکبر صفی پور همچنین از آماده سازی سه نمایشنامه از آثار سعدی خبر داد و افزود: این نمایشنامه ها که مربوط به داستانها و ابیات سعدی است برای یادروز شیخ اجل مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: البته برنامه های بزرگداشت، شب شعر و... نیز به شکل مناسبی پیش بینی شده است.
از نام سعدی برای بهسازی زندگی امروز استفاده کنیم
مدیر عامل بنیاد فارس شناسی در ادامه سخنان خود در پاسخ به این سئوال که "وضعیت ارتباط مردم با شاعران بزرگی نظیر سعدی را چگونه ارزیابی می کنید"، گفت: همواره باید در نظر داشت که در دورترین نقاط کشور نیز در کنار قرآن به عنوان کتاب آسمانی ما خیلی از افراد که حداقل سواد خواندن و نوشتن را دارند کتابهای حافظ و سعدی را نیز دارند و بر اساس سطح درک خود از آثار استفاده می کنند.
صفی پور با اشاره به اینکه باید از این بزرگان برای اصلاح و بهسازی زندگی امروز استفاده شود، بیان کرد: اندیشه های این بزرگان می تواند به ما برای بهتر کردن زندگی امروز کمک کند و باید گفت آنچه آنان مطرح می کنند بیان دگرگونه ای است از آنچه ما در اعتقادات خود داریم که با زبانهایی نظیر شعر مطرح می شود.
سعدی خوانی باید به شکل امروزی احیا شود
مدیر عامل بنیاد فارس شناسی در خصوص چگونگی ارتباط و پیوند مردم و نسل جوان به شاعران و بزرگانی نظیر سعدی، حافظ و... نیز بیان کرد: همان طور که در گذشته سعدی خوانی، شاهنامه خوانی و... درمکاتب و دیگر مکانها صورت می گرفت امروز نیز می توان آن را به شکل دیگر مورد استفاده قرار داد.
صفی پور با اشاره به اینکه نباید حتما نقالی وجود داشته باشد و داستان و اشعار سعدی را بخواند، افزود: ما ابزارهای جدیدی در اختیار داریم مانند تئاتر، سینما، تلویزیون و... که می تواند برای انتقال مفاهیم مورد استفاد قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: البته در این خصوص صدا و سیمای مرکز فارس در حال آماده سازی سریال سعدی است.
مدیر عامل بنیاد فارس شناسی ادامه داد: اینها همه اقداماتی است برای بیان سعدی و انتقال آن به جوانانی که کمتر از وی شناخت دارند.
گسترش المانهای شاعرانی مانند سعدی در سطح شهر
صفی پور در ادامه سخنان خود در پاسخ به این سئوال که " به نظر می رسد که خلاء المانهایی در سطح شهر شیراز که از وجود بزرگانی نظیر سعدی و حافظ حکایت کنند همچنان احساس می شود"، گفت: یکی از ابزارهای دستیابی به عنوان " شهر خلاق ادبی" برای شیراز این است که در کنار فعالیتها و اقدامات فرهنگی که صورت می گیرد ابیات و حکایتهایی از این شاعران را بر روی ابزارهای دائمی در سطح شهر داشته باشیم.
وی توضیح داد: در مکانهایی مانند پارکها، مدارس، اماکن اداری و... اشعار شعرای بزرگ را می توان نگاشت.
مدیر عامل بنیاد فارس شناسی خاطرنشان کرد: البته این کار در حد توان بنیاد نیست چراکه حوزه شهری را در اختیار ندارد اما به عنوان پیشنهاد بنیاد آن را مطرح می کند و حتی از نظر علمی نیز همکاریهای لازم را صورت خواهد داد.
پیشنهاد شناسایی و بازآفرینی دیوانهایی که اساتید خطاط نوشته اند
صفی پور همچنین پیشنهادی را مطرح می کند که توسط وی طی این مدت پیگیری شده اما نیاز به حمایت دارد و آن بازآفرینی دیوانهای نوشته شده توسط اساتید خطاط است.
وی در این خصوص گفت: در این چند سال تلاش کردم برای این کار اقداماتی انجام دهم پیرامون این موضوع که دیوانهای به جا مانده از گذشته که توسط اساتید بزرگ خطاط و خوشنویس کار شده بهترین آنها شناسایی و مورد باآفرینی و چاپ مجدد قرار گیرد.
مدیر عامل بنیاد فارس شناسی تصریح کرد: این یکی از بهترین کارهایی است که در عرصه حفظ میراث گذشته می توان صورت داد و کاری ماندگار نیز به حساب می آید.
برنامه های یادروز سال 90
صفی پور همچنین به برخی از برنامه های یادروز امسال نیز اشاره کرد و گفت: امسال برنامه ها از جمعه 26 فروردین شروع خواهد شد.
وی ادامه داد: البته برنامه های امسال با توجه به ایام فاطمیه و همچنین کنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهید فارس انجام خواهد شد.
نظر شما