به گزارش خبرنگار مهر، دومین همایش بانوان صنعت چاپ روز سهشنبه 23 فروردین با حضور بهمن دری معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یوسف افراش سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بانوان فعال در عرصه صنعت چاپ در پژوهشکده فرهنگ و معماری دانشگاه تهران برگزار شد.
یوسف افراش در این مراسم گفت: بعد از انقلاب اسلامی، موقعیتهای خاصی برای حضور زنان در عرصههای فرهنگی، اجتماعی، صنعتی و ... پیش آمد و هر روز که میگذرد شاهد پررنگتر شده حضور زنان در زمینههای مختلف صنعت کشور هستیم. یکی از این زمینهها، فعالیتهای چاپ و نشر است. دقت و حساسیتی که در وجود بانوان وجود دارد، بر کیفیت آثار تولید شده تاثیر زیادی دارد.
وی افزود: این ودیعه الهی که در زنان وجود دارد کیفیت، میزان تاثیرگذاری و جذابیت آثار چاپی را به مراتب بالاتر میبرد. اشتغال قریب به 3 هزار زن در صنعت چاپ نکته قابل توجهی است. البته این آمار برای چند سال پیش است و احتمالا تا به حال افزایش داشته است. زنان زیادی در این عرصه در مقام مدیرمسئول و صاحبامتیاز فعالیت میکنند که این موضوع را به فال نیک میگیریم.
تشکل شورای بانوان صنعت چاپ تشکیل میشود
سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد ادامه داد: این همایش در واقع به منظور تجلیل و تکریم از مقام شامخ بانوانی است که با عزمی راسخ در حوزههای مختلف صنعت چاپ فعالیت میکنند. در این برنامه مژده تشکیل تشکل شورای بانوان صنعت چاپ را اعلام میکنم. با تماسها و پیگیریها، فعالیتهای مقدماتی و اولیه برپایی این تشکل، انجام شده است. یکی از دلایل تاخیر در برپایی این همایش که 4 ماه به تاخیر افتاد، پیگیریهای ایجاد این تشکل بود. امیدوارم صنعت چاپ با حضور فراگیر زنان، به جایگاه اصلی خود در صنعت، اقتصاد و فرهنگ کشور برسد.
در ادامه این برنامه زهرا جلیل ثانی واردکننده دستگاههای چاپ گفت: نیاز به یک تشکل یا انجمن برای بانوان فعال در صنعت چاپ، به شدت احساس میشود. بعضی از مشکلات میان خانمها و آقایان مشترک است. اما بعضی از مشکلات مخصوص قشر بانوان است که به همین دلیل باید تشکلی برای حل این مشکلات وجود داشته باشد. برای این منظور با مسئولان ارشاد وارد مذاکره شدم و این موضوع با استقبال آنها روبرو شد. به این ترتیب شروع به عضوگیری در این تشکل کردیم.
وی گفت: 3 هزار زن فعال در صنعت چاپ در کشور، مشغول به فعالیت هستند. بعضی از این بانوان مدارج تحصیلی بالایی دارند و به نظرم باید شرایط بهتری برای فعالیتشان فراهم شود. بعد از 8 ماه عدهای از اعضای تشکل فکر کردند، کارهای این گروه به ثمر نخواهد نشست. به همین دلیل از ادامه همکاری منصرف شدند. ما نیز ناچار شدیم دوباره اعضای جدیدی را برای این تشکل در نظر بگیریم.
قصد موازیکاری نداریم
این فعال عرصه چاپ گفت: نام این تشکل را " شورای بانوان صنعت چاپ" گذاشتیم و تا به حال 15 جلسه برای تصمیمگیری درباره چگونگی اداره شورا وبرنامههایش برگزار کردهایم. نیازمند یاری ارشاد و تعامل با دیگر اصناف و اتحادیهها هستیم. در این زمینه فعالیت لیتوگرافان و صحافان موجب دلگرمی ما بود. این موضوع را هم اعلام کنم که نمیخواهیم هیچگونه موازی کاری با هیچ دستگاهی داشته باشیم. این شورا فقط قصد دارد، مشکلات زنان شاغل در عرصه چاپ را به گوش مسئولان برساند.
در ادامه مصطفی تینای تهرانی نایب رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران نیز در این برنامه به بیان سخنانی پرداخت.
نظر شما